URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Aprilie 2021, 20:32

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: "L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă crede că voi supravieţui..." (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanca Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii din România, a susţinut miercuri seara prima sa conferinţă de presă, spunând că are ca priorităţi accesarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi implementarea unor reforme în spitale.

Ioana Mihăilă a spus că va continua "fără ezitare" proiectele deja începute de Vlad Voiculescu. Întrebată dacă a discutat cu fostul ministru despre preluarea portofoliului, orădeanca a răspuns: "L-am întrebat dacă crede că voi supravieţui... (n.r. – în funcţia de ministru)". 

"Le voi continua fără ezitare"

La conferinţa de presă susţinută de noul ministru al Sănătăţii au asistat, din public, şi preşedintele USR, Dan Barna, respectiv preşedintele executiv al Plus, Dragoş Tudorache. 

Orădeanca Ioana Mihăilă şi-a început conferinţa, enumerând priorităţile mandatului său în fruntea Ministerului Sănătăţii. "Multe proiecte au început deja în mandatului lui Vlad Voiculescu. Le voi continua fără ezitare", a spus aceasta. 

Concret, ea a enumerat că, pe de o parte, se va axa pe atragerea şi utilizarea de fonduri eurpene pentru reforme şi investiţii. "În cadrul PNRR am propus investiţii de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiţii implementate corect pot să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte, dintre demnitate şi disperare", a afirmat ministrul Sănătăţii, care până acum a ocupat funcţia de secretar de stat în minister. 

Anunţă reforme

Totodată, Ioana Mihăilă a spus că va miza şi pe creşterea accesului la servicii medicale de bază, propunându-şi investiţii de 330 milioane de euro în asistenţa prespitalicească: ambulatorii, caravane medicale etc.

Noul ministru al Sănătăţii a spus că îşi propune reforme şi în managementul spitalelor din România. "Avem nevoie de oameni bine pregătiţi. Pentru asta vom continua concursurile pentru Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate şi Adrian Gheorghe va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie de succes. Vom organiza concursuri corecte şi pentru celelalte funcţii de manangement din sistemul sanitar", a spus Mihăilă. 

Nevoi acute

După primele declaraţii, Ioana Mihăilă a răspuns mai multor întrebări din partea jurnaliştilor. În ceea de priveşte deciziile de carantinare a unor localităţi pe fondul incidenţelor mărite, noul ministru a evitat să se propunţe, spunând că este o decizie a Guvernului. 

Medicul endocrinolog a spus că are în plan "o reorganizare şi o eficientizare atât la nivelul ministerului, cât şi la nivelul direcţiilor de sănătate publică". Mihăilă a precizat că încă din mandatul lui Vlad Voiculescu au început să fie făcute evaluări ale directorilor DSP-urilor din ţară. 

Cât despre funcţionarea internă a ministerului, Ioana Mihăilă a spus că "este o nevoie acută a unui departament de digitalizare". 

"Cel mai frică îmi este..."

Jurnaliştii au fost curioşi dacă Ioana Mihăilă a purtat sau nu discuţii, după ce a fost nominalizată de USR-Plus pentru acest portofoliu, cu fostul deţinător al lui, Vlad Voiculescu. "L-am întrebat dacă crede că voi supravieţui. A spus că speră că da...", le-a răspuns Mihăilă reporterilor. 

Întrebată de ce se teme, aceasta a răspuns: "Cel mai frică îmi este că nu voi apuca să finalizez sau să pun pe drumul cel bun reformele pentru care am venit aici". 

La capitolul întrebări şi răspunsuri, orădeanca a clarificat că încă de la începutul anului 2021, când a preluat o funcţie de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, "am întrerupt orice relaţie contractuală cu clinica" privată Medena pe care a înfiinţat-o alături de soţul ei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Vai!
Vai doamna, nu trebuia sa divortati! Caci si relatia contractuala cu sotul dumneavoastra, numita casatorie, este o relatie cu firma pe care o aveti. In concluzie, nu cred ca ati divortat, dar nici nu puteti afirma cu seninatate si categoric ca ati rupt toate relatiile contractuale.
Postat 22 Aprilie 2021, 09:14 de marginan
"L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă crede că voi supravieţui..."
Pai depinde,de partea cui veti fi.Intrebarea noastra ar fi urmatoarea : De ce anume ati fost sponsorizata de Big Farma si de Astra Zeneka,si daca aceasta nominalizare/desemnare(ca ministru sanatatii pe Romania,)are vreo legatura cu aceste sponsorizari ?
Postat 22 Aprilie 2021, 00:24 de platona
Draguta...
Draguta, pari serioasa si cred ca o sa incerci sa faci ceva bun dar, dar daca mai pomwenesti de tragediaq aia de umanoid, Vladut aiuritul atunci cred ca am sa imi revizuiesc pozitia si optimismul!
Postat 21 Aprilie 2021, 22:39 de scortosul
O sa supravietuiti daca
O sa fiti corecta si o sa va asumati si eventualele greseli. Trebuie sa va obisnuiti, e vorba de toti politicienii, ca atunci cand subalternii fac tampenii sa va asumati propria incapacitate.
Postat 21 Aprilie 2021, 20:47 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON