URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2019, 16:11

Ministrul orădean Marcel Boloş are economii de peste 600.000 lei în 13 conturi bancare. Cât a câştigat în 2018

Ministrul orădean Marcel Boloş are economii de peste 600.000 lei în 13 conturi bancare. Cât a câştigat în 2018 (foto: gov.ro)

Miniştrii cabinetului Ludovic Orban şi-au publicat declaraţiile de avere şi interese. Ministrul Fondurilor Europene, orădeanul Marcel Boloş, deţine două apartamente (unul de 63,5 mp şi unul de 66,76 mp, acesta din urmă cumpărat parţial dintr-un credit bancar).

Economist econom

Demnitarul are nu mai puţin de 13 conturi în diferite bănci, cu economii în valoare de peste 625.000 lei. Dintre acestea, câteva sunt pentru salarii, dar majoritatea sunt conturi de economii. Contul cu cea mai mare sumă, de 107.000 lei, este deschis din 2013 la CEC Bank Oradea.

Fostul director din Primăria Oradea mai deţine un teren extravilan de 750 mp, în schimb nu are nicio maşină şi nici obiecte de valoare sau bijuterii.

Potrivit declaraţiei de avere, Marcel Boloş deţine acţiuni la BRM (SC Bermas SA Suceava), în valoare de 20.000 lei, CHIA (SC Construcţii Hidrotehnice Iaşi), în valoare de 250 lei, şi acţiuni VESY (SC Ves SA Sighişoara), în valoare de 13.170 lei. 

De asemenea, Marcel Boloş are un credit de 200.000 de lei de la Banca Transilvania, pe care trebuie să-l plătească până pe 2029.

Merită spus că, în 2018, potrivit aceleiaşi declaraţii, Marcel Boloş a câştigat 248.000 lei din salariile de profesor universitar (76.008 lei pe an) şi director al Agenţiei de Dezvoltare Nord Vest (172.783 lei pe an).

Cel mai "sărac" premier

Premierul Ludovic Orban deţine, conform declaraţiei de avere, o casă de vacanţă în co-proprietate cu soţia, iar anul trecut a avut venituri nete de 37.000 de lei din activităţi de consultanţă tehnică.

Cu alte cuvinte, până să ajungă premier, Orban încasa lunar doar 3.000 lei pe lună. Ludovic Orban are, împreună cu soţia sa, Mihaela, o casă de vacanţă de 200 de metri pătraţi, cumpărată în 2014.

Liderul PNL are un Volkswagen Passat fabricat în 2007. Ca active financiare are înscrise două conturi în euro, ambele deschise în 2010, pe numele soţiei, unul de aproximativ 5.500 euro şi un altul de 6.275 euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
??
Hai Bolos...hahahaah ..si asta care-si zice Sandu...lasati-l frate...habar n-are...deja se joaca altfell...Haiiiiiiiiiiiii Bolos sune ce cand si de ce..
Postat 05 Decembrie 2019, 22:02 de Tinas
@ sandu
Nu am asteptari de la tine asa cum nu am nici de la boloș: orice absolvent al Univetsitatii Oradea, care la avut pe acesta profesor, poate sa confirme ca era vazut de doua ori pe semestru si atunci maxim 5-10 minute: o data la inceput de an/semestru si inca o data in sesiune (si atunci in trecere numai). Inteleg ca esti prost, da' nu inteleg de ce te bagi in seama. Chiar nu aveam de gand sa comentez dar datorita tie lumea poate sa afle ca bolos e o nulitate din punct de vedere profesional (cel putin ca profesor universitar).
Postat 05 Decembrie 2019, 18:54 de oradeanbihor
sandu
Bravo lui, nu mi-o luat cu japca.
Postat 05 Decembrie 2019, 12:20 de User anonimizat
two
In buzunarul lui sunt banii tai
Postat 05 Decembrie 2019, 11:36 de Sandu1206
sandu
Mi-se fâlfâie ce are Boloș că doar nu-s prost să am așteptări, atunci de ce mă citezi nu te poți abține?
Postat 05 Decembrie 2019, 06:23 de User anonimizat
CrisDumi, EXCALIBUR, ORADEANBIHOREAN, Scortosul, Platona, Pinonel , two
In buzunarul lui sunt taxele și impozitele plătite de voi, nu in străzile pe care le asfaltează Bolojan, parcări, drum de centură, pasaje , tuneluri, episcopia asfaltată, tzincapana asfaltată etc
Postat 04 Decembrie 2019, 21:15 de Sandu1206
Economii...
Ce frumos suna: "economii de peste 600.000 lei" , imediat iti dai seama ca e un om serios,chibzuit,atent sa nu lase vreun bec aprins aiurea.De apreciat ,mai ales ca economiile sunt probabil facute sub regimul pzd,care a imprumutat 1 mld.€ pe luna.Probabil o bucatica mica din cele 20 miliarde pulverizate ii regasim in "economiile de peste 600.000 lei".Bugetar fiind,paduri cutreieram...
Postat 04 Decembrie 2019, 18:31 de excalibur
Foarte simplu.
Deci, in Romania chiar functioneaza PROST SA FII ,NOROC SA AI !
Postat 04 Decembrie 2019, 18:13 de Kuler
Unde sunt casele lui Boloș, una pe numele părinților și cealaltă pe numele fratelui ?!?
Și ăsta, precum toți bugetarii care n-au avut "ever-never" în viața lor un serviciu în privat ... și-a ascuns averea (din greu câștigată) pe numele rudelor, nu a mâncat decât pâine cu marmeladă în ultimele trei decenii și iaurt făcut în casă de o mătușă "Tamara" ... stând în casă fără televizor și citind doar Bihoreanul, ca pe biblie, în loc de regulamentul clubului popilor LGBT !?!
Postat 04 Decembrie 2019, 17:31 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON