URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2021, 16:33

Mihăilă, în Bihor: „Nu aş discuta încă despre obligativitatea vaccinării pentru cadrele medicale”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat sâmbătă, în Bihor, că nu crede că se poate vorbi deocamdată în România despre obligativitatea vaccinării, nici măcar pentru cadre medicale.

Totul depinde de oameni

Declaraţia a venit după ce BIHOREANUL a întrebat-o dacă anumite categorii profesionale, cum sunt cadrele medicale sau profesorii, ar trebui să fie obligaţi să se vaccineze.

„Eu pot să spun experienţa mea personală: după ce am reuşit să fiu vaccinată şi cu a doua doză, acel stres pe care îl aveam constant în minte, legat de posibilitatea de a face infecţia şi de a o trasmite, s-a diminuat considerabil. Încurajez vaccinarea la toate cadrele medicale, e foarte importat şi pentru protecţia lor, dar mai ales pentru protecţia celor din jur, şi sper că încrederea pe care o am eu să fie transferată şi către ei. Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva şi să obţinem un procent mare al personalului vaccinat”, a declarat Ioana Mihăilă la ieşirea dintr-un cabinet medical din Oşorhei, unde sâmbătă dimineaţă a vaccinat mai mulţi bihoreni.

Ce va urma

Pe de altă parte, Mihăilă a fost întrebată când crede că se va atinge masa de oameni dispuşi să se vaccineze şi ce va urma apoi, iar răspunsul ei a fost că aceasta este provocarea autorităţilor.

„În acest moment, livrările de vaccin sunt confortabile, nu mai avem o problemă cu dozele de vaccin, cu numărul fluxurilor şi numărul centrelor de vaccinare, totul este acum despre disponibilitate. Cred că doar colaborând cu medici de familie, autorităţi, presă, reuşim să transferăm această încredere pe care noi o avem în vaccin şi la nivelul populaţiei şi să avem cât mai mulţi doritori”, a spus ministrul Sănătăţii.

În aşteptarea vaccinului pentru copii

Deocamdată, în România nu se pune problema ca persoanele să primească bani sau alte beneficii materiale pentru a se vaccina, însă autorităţile iau în discuţie relaxarea măsurilor pentru românii imunizaţi anti-Covid. „Cred că cel mai bun stimulent este această linişte şi faptul că putem să avem grijă de ceilalţi şi de noi înşine, dacă ne vaccinăm”, a mai spus declarat Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că aşteaptă cu interes ca vaccinurile să fie autorizate şi pentru copii, iar ea va fi unul dintre primii părinţi din România care îşi va duce copiii la un centru de vaccinare. „Fiica mea, de dimneaţă, m-a întrebat când se vaccinează ea. Cred că voi fi printre primii care va merge cu copilul eligibil la vaccinare, eu am curaj să fiu printre primii, ştiu că nici nu este nevoie de curaj. Vreau ca, aşa cum eu mă simt liniştită după vaccinare, să simtă şi fiica mea şi copiii mei şi colegii lor de clasă”, a declarat oficialul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON