URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Mai 2021, 16:33

Mihăilă, în Bihor: „Nu aş discuta încă despre obligativitatea vaccinării pentru cadrele medicale”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat sâmbătă, în Bihor, că nu crede că se poate vorbi deocamdată în România despre obligativitatea vaccinării, nici măcar pentru cadre medicale.

Totul depinde de oameni

Declaraţia a venit după ce BIHOREANUL a întrebat-o dacă anumite categorii profesionale, cum sunt cadrele medicale sau profesorii, ar trebui să fie obligaţi să se vaccineze.

„Eu pot să spun experienţa mea personală: după ce am reuşit să fiu vaccinată şi cu a doua doză, acel stres pe care îl aveam constant în minte, legat de posibilitatea de a face infecţia şi de a o trasmite, s-a diminuat considerabil. Încurajez vaccinarea la toate cadrele medicale, e foarte importat şi pentru protecţia lor, dar mai ales pentru protecţia celor din jur, şi sper că încrederea pe care o am eu să fie transferată şi către ei. Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva şi să obţinem un procent mare al personalului vaccinat”, a declarat Ioana Mihăilă la ieşirea dintr-un cabinet medical din Oşorhei, unde sâmbătă dimineaţă a vaccinat mai mulţi bihoreni.

Ce va urma

Pe de altă parte, Mihăilă a fost întrebată când crede că se va atinge masa de oameni dispuşi să se vaccineze şi ce va urma apoi, iar răspunsul ei a fost că aceasta este provocarea autorităţilor.

„În acest moment, livrările de vaccin sunt confortabile, nu mai avem o problemă cu dozele de vaccin, cu numărul fluxurilor şi numărul centrelor de vaccinare, totul este acum despre disponibilitate. Cred că doar colaborând cu medici de familie, autorităţi, presă, reuşim să transferăm această încredere pe care noi o avem în vaccin şi la nivelul populaţiei şi să avem cât mai mulţi doritori”, a spus ministrul Sănătăţii.

În aşteptarea vaccinului pentru copii

Deocamdată, în România nu se pune problema ca persoanele să primească bani sau alte beneficii materiale pentru a se vaccina, însă autorităţile iau în discuţie relaxarea măsurilor pentru românii imunizaţi anti-Covid. „Cred că cel mai bun stimulent este această linişte şi faptul că putem să avem grijă de ceilalţi şi de noi înşine, dacă ne vaccinăm”, a mai spus declarat Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că aşteaptă cu interes ca vaccinurile să fie autorizate şi pentru copii, iar ea va fi unul dintre primii părinţi din România care îşi va duce copiii la un centru de vaccinare. „Fiica mea, de dimneaţă, m-a întrebat când se vaccinează ea. Cred că voi fi printre primii care va merge cu copilul eligibil la vaccinare, eu am curaj să fiu printre primii, ştiu că nici nu este nevoie de curaj. Vreau ca, aşa cum eu mă simt liniştită după vaccinare, să simtă şi fiica mea şi copiii mei şi colegii lor de clasă”, a declarat oficialul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON