URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Ianuarie 2021, 19:50

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, două vizite în săptămâni consecutive în Bihor. Ce lucrări a inspectat (FOTO)

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, două vizite în săptămâni consecutive în Bihor. Ce lucrări a inspectat (FOTO) (foto: Facebook, Cseke Attila)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul bihorean Cseke Attila, care conduce Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a făcut două vizite în două săptămâni consecutive în Bihor, judeţul său natal.

Pe 9 ianuarie a inspectat şantierul Sălii Polivalente din Oradea, în timp ce pe 16 ianuarie a vizitat vechea moară din Valea lui Mihai, aflată în proces de reabilitare şi transformare în cămin cultural. 

Sala Polivalentă, gata în vară

La prima vizită oficială în calitate de ministru al Dezvoltării, Cseke Attila s-a dus, sâmbătă, 9 ianuarie, pe şantierul Sălii Polivalente din Oradea, alături de primarul municipiului, Florin Birta. Ulterior, Cseke a transmis că sala va fi gata la sfârşitul verii. 

"Centrul sportiv cu o capacitate de 5.000 de locuri va găzdui, printre altele, meciuri de volei, baschet sau handbal şi evenimente mari. În afară de spaţiul dedicat competiţiilor sportive şi publicului, clădirea va fi dotată cu vestiare, şi sală mass-media. Lucrările au fost finalizate în proporţie de şaptezeci la sută, iar valoarea totală a investiţiei este de 112 milioane de lei. Sala de sport va fi finalizată şi predată la sfârşitul verii", a precizat ministrul Dezvoltării, după vizita în teren.

Amintim că lucrarea este co-finanţată de Compania Naţională de Investiţii, cu fonduri dintr-un program al MDLPA, şi Primăria Oradea.  

Moara veche, centru cultural

Sâmbătă, 16 ianuarie, Cseke Attila s-a dus în Valea lui Mihai, la fosta moară "Gizella", care se află în proces de reabilitare şi transformare în centru cultural, din fonduri asigurate de Ministerul Dezvoltării. Moara a fost ridicată pe vremuri de familia poetei americane Louise Glűck, laureata din acest an a premiului Nobil pentru Literatură. 

"Lucrările aşezământului cultural din oraşul Valea lui Mihai avansează. Vechea moară va fi reconstruită. Finanţarea necesară, în valoare de 4,7 milioane de lei, este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Va fi creat un nou cămin cultural cu 206 de locuri, vestiare pentru artişti, garderobă pentru public, casă de bilete, spaţiu expoziţional, un atelier de creaţie şi o bibliotecă", a transmis ministrul după vizita de sâmbătă. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Despre ce dezvoltare-cercetare vorbim?
Da ce are ministerul dezvoltarii cu vechitura de moara? A ca propitara este unguroaica? Da, in loc sa auzim de autostrazi si noi obiective economice astia de la dezvoltare se ocupa de cladirile unguresti! Sa vedem CINE este acualul proprietar al stabilimentului, este interesant de stiut! O sa fie un mare FAS guvernarea asta pestrita care se ocupa de orice vrea muschiul lor numai de caietul de sarcini al functiei bugetare nu! As a facut si BaciuKiss cand era la judet, a reparat tot felul de demolaturi unguresti(ca cea ce se vede in poze) pe banii de la buget si dupa aia le-a retrocedat reparate urgent unor propiatari de origine ariana! Procedura este cunoscuta, mai stiu de ceva grajduri din chirpici care au fost declarate palate si reparate pe fonduri transfrontaliere fiind luate in concesiune pe 5 ani de primaria din localitatea respectiva dupa care revin ca si palat proprietaruluoi. Palatul avea 120mp suprafata construita SI DESFASURATA.. Despre ce vorbim? Despre dezvoltare si cercetare? O mizerie ce face hudmr la guvernare,
Postat 17 Ianuarie 2021, 21:06 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON