URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Ianuarie 2012, 08:48

Micula versus Matea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Redactorul şef al Crişanei, Daniel Matea, a căzut în dizgraţia fraţilor Micula, care i-au pus în vedere să-şi ia catrafusele şi să plece, după ce au aflat că "Necruţătorul din Velenţa", misteriosul jurnalist care semna răposata "Horă Locală", a reapărut pe firmament.

Rubrica fusese înlocuită tot cu una "de pamflet" în octombrie, după ce primarul Ilie Bolojan, eterna ţintă a Crişanei, a hotărât să dea ziarul în judecată, sictirit că acesta publicase zvonul fals că îşi face vilă pe deal.

În urma scandalului, se spunea că ziaristul cu pricina a fost izgonit, dar se pare că tot el realiza şi noua rubrică. După ce a stârnit mânia patronilor, Matea şi-a luat toată restanţa de concediu, cu care va prinde primăvara, dar tot nu va scăpa de prigonire. Locul lui va fi luat de Daniel Man, redactorul şef adjunct.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
dan matea
despre Dan Matea ar fi multe de scris ,un AROGANT.
Postat 20 Noiembrie 2012, 18:45 de alexandru
ce bine
@twitt: dar ce bine ar fi daca nu s-ar situa pe primul loc in topul datornicilor la stat!
Postat 15 Mai 2012, 19:26 de TDS
@an
inteligentul lumii...e o firma privata,au dreptul sa angajeze pe cine vor pe ce considerente doresc ei si daca vor "s-o tina-n familie" foarte bine,n-au decat. e dreptul lor ;)
Postat 15 Mai 2012, 18:53 de twitt
ROATA VIETII SE INVARTE3
inca o intrebare si un regret: 1:mai e matea redactor sef? caseta redactionala de pe pagina de net a crisanei ne informeaza ca nu, numele lui dan disparind ca prin farmec din capul listei, acolo unde-i placea lui atat de mult sa fie.... un concediu, fie el si prelungit, nu ar justifica o asemenea "atrocitate". Regretul :la cum evolueaza lucrurile, as pune un pariu:"cel mai vechi cotidian din bihor" sau "ziarul mortilor", cum i se mai spune, va deveni el insusi mort si ingropat. E pacat, pentru ca, intr-adevar, era cel mai vechi cotidian, citit de oameni din sate si orase, de bihorenii a caror viata a relatat-o si pe vremea comunismului, si pe cea a marii libertati postdecembriste. Acum, referitor la calitatea informatiilor... gusturile nu se discuta, si fiecare are publicul lui tinta. Le doresc patronilor sa nu uite ca au in mana, inca, un reprezentant de limba romana al celei de-a4-a puteri in stat, ultimul din bihor din curtea lor, pe care ar fi pacat sa-l transforme in amintire, la fel ca pe restul demersurilor lor jurnalistice din judet...
Postat 09 Februarie 2012, 01:51 de PAPAYA
ROATA VIETII SE INVARTE2
Acu, daca man il va bate pe matea, e o alta poveste sifonata. crisana va inceta sa mai se zbata intre a improsca cu noroi si a linge amabil prietenii si va trece la mai linistitul stil de preluare a stirilor de pe net, publicarea in ziar nu in functie de importanta, ci de locul in ziar, stabilit pe la miezul zilei, astfel ca, de exemplu, un cutremur petrecut azi, la ora 16.00, va fi adus la cunostinta cititorilor poimiine, in @exclusivitate@, chipurile. si toata lumea va fi multumita, inclusiv patronii, a caror marete realizari vor fi urmarite pas cu pas de jurnalistii platiti ca placintaresele de la chioscul din colt... De fapt, sosirea lui man in curtea lui matea a fost asemeni calului troian:impus de @sus@, tinerelul a facut fata cu brio incercarilor lui matea de @convietuire@ pasnica, stiut fiind faptul ca un alt sef in ograda lui nu are loc... Era, de fapt, un final previzibil, asteptat de mult si de multi, chiar daca nimeni nu a indraznit sa i se opuna pe fata vasnicului conducator d.matea. De fapt, asta e o poveste despre prea multi sefi pe metru patrat, interese contradictorii ;i presa locala care si'a pierdut menirea in favoarea intereselor personale si de grup...
Postat 09 Februarie 2012, 01:08 de PAPAYA
ROATA VIETII SE INVARTE
vai, vai, cata suparare... mai ca-mi vine sa plang de durerea lui dan matea... problema e ca, se pare, roata se învârte şi unii chiar primesc ce au semanat. ca redactor sef, dan matea, om inteligent, de altfel, a făcut tot ce a putut sa-si apere funcţia si interesele personale, calcand în picioare tot, de la angajati la "clientii" fideli ai ziarului, alde primar ori politician, om de afaceri, care deranjau interesele firmei-mamă, împroscati sistematic cu noroi. Ce-i drept, a existat si reversul: unii, chiar urmăriti penal, se bucurau de "aripa protectoare" a dlui. Matea, care se întrecea în a le ridica osanale desigur, prin intermediul condeielor subalternilor... Sigur, totul era contra cost, dar nu neapărat unul financiar... Ca sa nu uitam si cum a reusit să fie redactor sef, dupa ce toata vechea conducere a ziarului a fost mazilită, după preluarea ziarului de Micula Inc., în circumstante, hai sa le spunem "interesante" Cu certitudine, cine cunoaste situatia stie la ce ma refer... Totusi, mă surprinde motvul: oare in jocul lui de sah, calculat la rece, a lasat Matea sa-i scape asa ceva? Sau altele sunt motivele ? Inclin sa cred ultima varianta, si vorbesc în cunoştinţa de cauza..
Postat 09 Februarie 2012, 00:50 de PAPAYA
@ ion
Ce iei?
Postat 14 Ianuarie 2012, 11:09 de Love(le)
singurul care a facut ceva pt oradea
Bolojan e singurul care si a facut datoria ca primar in Oradea dupa revolutie ,si care nu e milionar in euro ,ca si restul .Iar restul care au furat sper sa nu aiba parte de o noapte linistita fara medicamente sau alcool .Sper sa nu ma insel cu Bolojan .Eu ii doresc sa o tina tot asa fara gustul banului ,cu gustul dreptatii si corectitudinii ,fiind egali in fata lui toti oradenii .pa
Postat 05 Ianuarie 2012, 12:30 de ion
sifonarii micula
v ati cruci daca ati sti cita incompetenta, hotie, prostie si nepotism se gasesc la orice nivel - dar mai ales la cel de conducere - in firmele fratilor Miculesti, se fura de se rupe. Firma asta e o caracatita care are in centru pe rudele de grad I, II, III si IV ale fratilor, impreuna cu neamurile neamurilor lor. (nu punem la socoteala curvvvvele si ammantele) E de mirare ca mai functioneza mafia asta la cit de mult se fura, in halul cel mai josnic, fara nici o perdea. Tot ce conteaza e GRADUL de rudenie cu FRATII, restul e irelevant...
Postat 04 Ianuarie 2012, 22:24 de an
necrutatorul din velenta
Miculestii au fost someri in Suedia acum 21 de ani si acum dupa ce au valorificat sucurile, biter suedez,apa carbogazoasa (si alte delicatese)in tara,au cumparat imobile in Oradea,si-au cumparat TV ,ziar, cred ca le-a ramas destui bani sa cumpere si DNA ul,justitia,Finantele, dar singurul om pe care nu-l vor putea cumpara niciodata este BOLOJAN.Sa fim seriosi,un ziar isi schimba conducere dupa cum vrea patronul.Daniel Matea face ce crede de cuviinta.
Postat 04 Ianuarie 2012, 21:26 de Katy
crisana
Ce tot aveti cu BOLOJAN spurcatilor, lasati omul in pace sa-si faca datoria ce-i legati voi numele de Miculesti? Fratii se stie ca sint si au fost de partea guvernantilor Nici Bolojan nu-i prea inghite asa ca mucles.
Postat 04 Ianuarie 2012, 21:18 de piratul
mincinoasa
Auzi "LOLA" nu iti este frica de dzeu pentru minciunile si scornirile de mai jos.Asa sa ti ajute Dzeu ca tot ce ai scris este adevarat.BOLOJAN este INCORUPTIBIL iar tu o lepra.nu ne mai scapa domnul de lepre?mirlanule,betivanule,idiotule,mincinosule,cine te crede?
Postat 04 Ianuarie 2012, 21:11 de pentru LOLA
V-am spus ?
V-am spus de atitea ori ca Bolojan este omul fratilor Micula ? N-ati crezut, pentru ca a fost o perioada in care fratii vroiau mai mult decit putea da primarul. Dar parteneriatul Micula-Blojan a functionat permanent, ca doar cine a platit datorile alesdanului la fisc (un miliard pe fiecare metru patrat de activitate in nici 3 ani) ? Iar chestia cu vila nu e teorie. Micula face o vila pentru primar, daca iese o afacere pusa la cale inca de prin anul 2000, chiar aproape de domiciliile germenilor. Ca inca nu e pe numele lui Bolojan nu inseamna nimic deocamdata. Mai povestim peste 2-3 ani, nu-i asa ?
Postat 04 Ianuarie 2012, 18:17 de LOLA
ioi si ioi
iui, iui, iui micula bate toba. toba nu bate ritm.
Postat 04 Ianuarie 2012, 15:14 de Lajos
katy, edesem...
@Katy: daca bolojan are aere de dictator(????), atunci base sau victoras orban ce sunt?
Postat 04 Ianuarie 2012, 13:38 de TDS
groparii realitatii bihorene se intorc
e semnificativ pt politica de personal a genialilor manageri miculi sa inlocuiesti unul din ultimii ziaristi bihoreni cu niste ciurucuri care au falimentat deja un ziar. in imperiul de sifon slugarnicia bate competenta.
Postat 04 Ianuarie 2012, 13:19 de geta
DICTATURA
Un nou pumn in gura presei scrise. Da, Hora locala era o rubrica citita deoarece spunea multor lucruri pe nume, dar de, a suparat pe Bolojan care are aere tot mai vadite de dictator. Vin alegerile si va tb. schimbat.
Postat 04 Ianuarie 2012, 05:50 de Katy
sifon de Rieni
Nu va bucurati! Nu plangeti! Nu pariati.... inca.... Daca musiu Dan Matea va fi schimbat de la carma oficiosului Crisana, un singur locotetent ii poate lua locul: Mircea Jacan, care pregateste divortul de Raducu a lu' Tirle. Daniel Man, om de mare caracter si modestie, o apa linistita mai ceva ca Izvorul Minunilor, ramane "vioara a doua" si cea mai puternica, sub bagheta si urechea fratilor Micula. Niciodata informatorul principal nu este scos la rampa, in lumina reflectoarelor. Asa ca... rabdare stimabililor.... rabdare...
Postat 03 Ianuarie 2012, 14:21 de nu va agitati
cotidianul independent
Asta este o stire mascata: Bihoreanul va avea un nou redactor sef!
Postat 03 Ianuarie 2012, 12:53 de Petre Sandor
spurcaciul
Era si timpul, sa termine cu kukocul asat!
Postat 03 Ianuarie 2012, 12:20 de lingaciul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON