URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2022, 09:15

Merhaba, Antalya! În vara asta se pleacă în vacanțe spre Turcia, Egipt și Grecia direct de pe Aeroportul Oradea

Merhaba, Antalya! În vara asta se pleacă în vacanțe spre Turcia, Egipt și Grecia direct de pe Aeroportul Oradea LA MARE CĂUTARE. Turcia este destinația preferată a familiilor, căci oferă atât relaxare, cât și adrenalină și pachete all inclusive...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vara ne provoacă sentimente contradictorii. N-o prea îndrăgim dacă suntem la job, dar ne încântă de suntem undeva pe malul mării... 

În sezonul estival ce va începe curând, orădenii pot opta - unii deja o şi fac - pentru pachete de vacanţă cu plecare din propriul oraş, tur-operatorii anunţând chartere spre Antalya, Hurghada şi, în premieră, Creta. Preţurile sunt, însă, mai mari ca în alţi ani.

Decolare de acasă

Mai mulţi tur-operatori şi-au rezervat sloturi de decolare şi aterizare pe Aeroportul Oradea, pentru curse charter estivale. Potrivit datelor transmise BIHOREANULUI de directorul aeroportului, Răzvan Horga, de la Oradea se va zbura în acest regim spre Antalya (Turcia), Creta - Heraklion (Grecia) şi Hurghada (Egipt). Şi nu un singur zbor pe destinaţie săptămânal, ci mai multe. Cel puţin aşa au plănuit tur-operatorii. 

Spre exemplu, Paralela 45 a pus în vânzare pachete turistice de 7 sau 14 nopţi cu transport din Oradea spre Antalya, cu compania aeriană HiSky, zi de plecare duminica, cursele charter urmând să fie operate pe tot parcursul verii şi în prima parte a lunii septembrie. 

În premieră, spre Creta 

Cum Antalya este una dintre zonele căutate de bihoreni, şi alte agenţii au pus în vânzare pachete spre această destinaţie de la Oradea. De pildă, Karpaten ar urma să opereze spre Antalya, cu Tarom, în zilele de vineri, în perioada 17 iunie - 23 septembrie (ultima plecare), în timp ce Kusadasi plănuieşte să opereze tot sezonul zboruri spre aceeaşi destinaţie, alături de Air Bucharest. 

Pentru Hurghada (Egipt) anunţă pachete cu zboruri charter din Oradea doi tur-operatori: Amara Tour şi Karpaten Turism, în zilele de sâmbătă, alături de HiSky şi Tarom. Pentru prima oară, orădenii vor putea pleca direct spre frumoasa insulă grecească Creta, cu aterizare în capitala Heraklion. Zborurile sunt anunţate de Christian Tour, DER Tour, Karpaten şi Paralela 45, cu plecări în zilele de luni şi miercuri. 

Mai costisitor 

BIHOREANUL a vrut să afle cum arată ofertele pentru vara 2022 direct de la agenţiile locale de turism. "Au crescut preţurile. Tarifele sunt mai mari cu circa 20% faţă de anul trecut", spune Ioana Sălăjan, directorul agenţiei Terra Vista. 

Pachetele sunt mai scumpe pe de o parte din cauza cererii mari, căci după doi ani de pandemie oamenii vor să călătorească, iar pe de alta, a crizei economice amplificate de războiul din Ucraina. De altfel, spun "jucătorii" din turism, şi unele dintre zboruri ar putea suferi modificări, din cauza instabilităţii de pe piaţa aeronautică din această perioadă. 

Spre deosebire de 2021, când Egiptul a atras turişti cu pachete avantajoase, anul acesta preţurile au crescut. "Un sejur de 7 nopţi se găsea anul trecut şi la 400 euro pe persoană, anul acesta începe de la 600 euro", spune Ioana. Astfel, destinaţia nu mai este atât de ademenitoare, în special în iulie şi august, când temperaturile urcă la circa 40 de grade. 

All inclusive

Clienţii agenţiilor de turism din Oradea, în special familiile, par să opteze mai degrabă pentru Antalya, în staţiuni ca Belek, Side şi Kemer. "Familiştii preferă stilul de turism practicat în Turcia, cu resorturi ce oferă de toate, inclusiv activităţi pentru copii, şi un pachet all inclusive, deci nu mai scot bani din buzunar decât în eventuale excursii", explică reprezentanta Terra Vista. 

La debut de sezon, în iunie, un pachet de 7 nopţi cu all inclusive la resorturi de 5 stele, pentru doi adulţi, în staţiunile din zona Antalya, începe de la 1.000 de euro, iar în iulie, august şi început de septembrie – de la 1.300 - 1.400 euro. "Cererea cea mai mare din Oradea este pentru Antalya. Vreo 5-6 operatori au anunţat pachete cu curse charter, iar eu ştiu unul care deja are avioanele pline până în iulie inclusiv", spune Natalia Birău, proprietara Simbotour. 

Vacanţă pe insulă

Şi pentru insula Creta sunt doritori. Pachetele pornesc de pe la 500 euro pe persoană, cu transport, cazare şi mic dejun, şi cresc la 600-700 euro în regim de demipensiune (mic dejun şi cină). "Pachetele pentru Grecia nu prea sunt all inclusive. Grecii au tavernele lor pe care le promovează, îi invită pe turişti să viziteze, să schimbe plajele", spune Ioana Sălăjan. 

Pentru Creta optează mai degrabă persoanele mai active, dornice şi să viziteze. Unele dintre acestea aleg, spun agenţiile de turism, şi pachete spre alte destinaţii, dar cu plecare de pe aeroporturi din apropiere, cum ar fi Cipru (din Debreţin) sau - mai exotic şi mai scump - Mauritius (din Budapesta). Fiecare după pofte şi, mai ales, după buget...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON