URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2022, 14:01

Medicul orădean care a intervenit la accidentul de la Uileacu de Criș, în urma căruia o fetiță de 10 ani a murit: „Asigurați copiii! Văd adulți iresponsabili...”

Medicul orădean care a intervenit la accidentul de la Uileacu de Criș, în urma căruia o fetiță de 10 ani a murit: „Asigurați copiii! Văd adulți iresponsabili...” (sursa foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doctorul orădean Alin Suciu, specialist în medicină de urgență, trage un semnal de alarmă pentru toți părinții, după ce o fetiță de 10 ani a murit într-un teribil accident la Uileacu de Criș, fiind azvârlită în urma impactului pe șosea, semn că nu purta centura de siguranță. 

Dr. Alin Suciu, de la SMURD Bihor, a fost cel care a coordonat echipa care a intervenit la locul teribilului accident, în urma căruia fetița de 10 ani și un bărbat de 48 de ani au murit, sora geamănă a fetiței a ajuns la spital în stare critică, o femeie de 42 de ani și o adolescentă de 18 ani fiind și ele rănite. 

„Prieteni dragi, astăzi mi-am propus să vă vorbesc despre un altfel de profilaxie - prevenția accidentărilor în evenimente rutiere. Încep prin a vă spune că în urmă cu patru zile am intervenit și am coordonat misiunea de descarcerare și acordare de ajutor medical specializat în cazul unui accident rutier cu 5 victime din care a rezultat decesul imediat a unui adult și al unui copil proiectat prin geamul mașinii pe acostament. Accidentul care a șocat întreaga țară s-a produs în localitatea Uileac, județul Bihor”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook, adăugând un link spre știrea din BIHOREANUL care detalia evenimentul. 

Medicul urgentist a atras atenția asupra felului în care sunt transportați copiii în mașini. „Opinez că probabil copiii nu purtau centura de siguranță (n.r. – cei din mașina implicată în accident) și astfel decesul și rănirea gravă a copiilor și a unui adult nu surprinde pe nimeni! Ce este mai trist este faptul că în continuare, zilnic, în trafic observ adulți inconștienți care transportă copii în autoturisme în completă nesiguranță!”, a scris dr. Suciu. 

Cadrul medical de la SMURD Bihor a detaliat apoi o întâmplare edificatoare pentru nepăsarea unor părinți. „Astăzi (n.r. – luni) în jurul orei 8:30, ora de vârf, lângă mine am observat o "doamnă" care transporta în mașină doi copii după cum urmează: 1. Copil de 10 ani, pe scaunul din față dreapta, fără a purta centura de siguranță. 2. Copil de 4 ani, cu dizabilități, neasigurat, în scaun tip isofix sau în centura de siguranță. Evident, din instinct civic, am atenționat colega participantă la trafic, politicos, pe un ton calm și respectuos asupra pericolelor la care își supune propriii copii”, a scris medicul pe Facebook. El a continuat spunând că femeia i-a dat un răspuns năucitor. 

„Răspunsul a fost unul care mi-a dat fiori și care deopotrivă m-a îngrozit: «LUCREZ LA CURTEA DE APEL ORADEA, MERG CU MASINA CUM VREAU». Prieteni dragi, fiți preventivi! Moartea nu iartă pe nimeni! Indiferent de poziția socială! Indiferent dacă suntem muncitori, medici, actori sau FUNCȚIONARI AI CURȚII DE APEL! Asigurați-vă cu centura de siguranță! Asigurați copiii! Asigurați viitorul țării!”, a scris medicul, adăugând: „Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă”. 

 

Prieteni dragi, Astăzi mi-am propus să vă vorbesc despre un altfel de profilaxie - prevenția accidentărilor în...

Posted by Alin Suciu on Sunday, August 7, 2022

Dr. Alin Suciu s-a remarcat în ultimii ani și prin activitățile sale de voluntariat. El a făcut parte din echipele medicale ale României care s-au dus în plină pandemie să ajute medicii din Italia, Republica Moldova și Slovacia. De asemenea, în primăvara acestui an, Alin Suciu a fost implicat într-o misiune de salvare a doi bebeluși români (fotografia principală), cu probleme medicale grave, care au fost aduși de urgență din Ucraina, cuprinsă de război, în România.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Din pacate
Si eu vad o gramada de inconstienti..cu copii in brate in fata dreapta..sau cu geamurile din spate..cu copii cu capul afara...ce au in cap oamenii aia?..politia nu prea ia atitudine in asemenea situatii...
Postat 09 August 2022, 14:26 de zorro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON