URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2022, 14:30

Accident mortal în Uileacu de Criș: O fetiță care fusese azvârlită pe carosabil și un bărbat rămas încarcerat au decedat (FOTO/VIDEO)

Accident mortal în Uileacu de Criș: O fetiță care fusese azvârlită pe carosabil și un bărbat rămas încarcerat au decedat (FOTO/VIDEO) sursa: INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA, Kerekes Kriszta / ISU Crișana
Accident mortal în Uileacu de Criș: O fetiță care fusese azvârlită pe carosabil și un bărbat rămas încarcerat au decedat (FOTO/VIDEO) Sursa: INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA, Kerekes Kriszta
Accident mortal în Uileacu de Criș: O fetiță care fusese azvârlită pe carosabil și un bărbat rămas încarcerat au decedat (FOTO/VIDEO) (foto: ISU Crişana)
Accident mortal în Uileacu de Criș: O fetiță care fusese azvârlită pe carosabil și un bărbat rămas încarcerat au decedat (FOTO/VIDEO) (foto: ISU Crişana)
Accident mortal în Uileacu de Criș: O fetiță care fusese azvârlită pe carosabil și un bărbat rămas încarcerat au decedat (FOTO/VIDEO) (foto: ISU Crişana)

Accident mortal, joi după amiaza, în județul Bihor. Un bărbat și o fetiță de circa 10 ani au decedat, iar alte trei persoane - o femeie, o adolescentă și o fetiță - sunt rănite.

Proiectate pe carosabil 

Inițial, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că „pe DN 1 Oradea – Cluj-Napoca, între localitățile Urvind și Uileacu de Criș, județul Bihor, un autoturism s-a răsturnat pe suprafața de rulare, accident în urma căruia șoferul și pasagerul dreapta sunt încarcerați, iar trei minori au fost proiectați pe carosabil. Potrivit primelor date, toți au suferit leziuni, urmând să fie evaluați medical”.

Și ISU Crișana a furnizat câteva informații despre teribilul accident. „La ora 13.52, ISU BH a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 1, pe raza localității Uileacu de Criș, eveniment în care a fost implicat un autoturism în care se aflau cinci persoane (2 adulți și 3 copii)”, a transmis sergent major Alina Butaci, purtătoarea de cuvânt a instituției. 

Ulterior, reprezentanta ISU a confirmat că este vorba despre o femeie, un bărbat și trei fete (două de circa 10 ani, una adolescentă de 17-18 ani).

(foto: ISU Crişana)

Fără suflare

Potrivit acesteia, pentru salvarea victimelor, la locul accidentului au fost mobilizate de urgență echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd și Detașamentului 1 Oradea, cu o autospecială de descarcerare grea, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, autospeciala SMURD cu medic de urgență, un echipaj al SAJ și elicopterul SMURD.

„Pompierii militari acționează pentru descarcerarea persoanelor rămase captive în autoturismul avariat”, a precizat inițial Alina Butaci.

Aceasta a revenit ulterior spunând că, din păcate, accidentul a fost unul mortal. Bărbatul (48 de ani) și o fetiță de circa 10 ani au decedat.

(foto: ISU Crişana)

De asemenea, cealaltă fetiță de circa 10 ani este în stare gravă, „în cod roșu medical”, iar adolescenta este rănită ușor. O femeie (43 de ani) a suferit, la rându-i, leziuni, fiind în „cod galben medical”. „Copilul în cod roșu va fi preluat de elicopterul SMURD și transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Oradea”, a adăugat Alina Butaci. 

(video ISU Crișana)

UPDATE:

În jurul orei 16, traficul în zonă pe DN1 continua să fie blocat, circulația autoturismelor de până la 7,5 tone fiind deviată pe drumurile județene.

UPDATE 2:

Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a trimis, joi seara, o informare legată de accidentul tragic petrecut după prânz pe DN1. Accidentul s-a petrecut după ce un orădean de 48 de ani, aflat la volanul unui Land Rover, a intrat într-o depășire, iar când a făcut manevrele de revenire pe sensul său de mers a acroșat o remorcă de transport auto tractată de un Volkswagen. Citește mai departe, aici!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON