URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2020, 17:45

Măsuri anti-virus: Primăria Oradea restricţionează o parte din activitatea cu publicul şi interzice accesul la restaurantul de la subsolul clădirii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a luat, duminică, decizia să restricţioneze o bună parte din activitatea cu publicul, "având în vedere situaţia legată de apariţia primului caz de coronavirus în judeţul Bihor şi necesitatea de a lua măsuri pentru a limita infectarea populaţiei".

Măsurile decise se vor aplica începând de luni, 16 martie, pe o perioadă nedeterminată, în funcţie de evoluţia şi reglementările de la nivel naţional. 

Astfel, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Oradea, "Centrul pentru relaţii cu publicul (n.r.- "piramida" de la parterul clădirii) rămâne deschis de luni până joi între orele 07.30 – 18.00 şi vineri între orele 07.30 – 15.30, însă la ghişee NU se vor realiza operaţiuni pentru care există canale alternative (online, email, internet banking sau prin corespondenţă)".

Este vorba concret despre:

- Încasarea impozitelor pe clădiri, terenuri şi autoturisme
- Încasarea amenzilor
- Încasarea chiriilor şi redevenţelor
- Depunerea declaraţiilor fiscale pentru clădiri şi terenuri
- Depunerea petiţiilor/sesizărilor

Celelalte operaţiuni din Centrul de Relaţii cu Publicul sau de la Serviciul Stare Civilă se vor face cu restricţionarea numărului de persoane şi în condiţiile în care se păstrează o distanţă de minim 1,5 metri faţă de celelalte persoane, în Piramidă accesul publicului fiind restricţionat la maxim 25 de persoane o dată.

Accesul cetăţenilor se va realiza doar pe poarta dinspre strada Primăriei. Celelalte porţi de acces în clădirea Primăriei vor fi închise. Relaţia cu publicul se va realiza strict în spaţiile de la parterul instituţiei, mai transmit reprezentanţii instituţiei. 

Mai mult, se restricţionează accesul publicului la restaurantul din incinta Primăriei, accesul urmând să fie permis doar angajaţilor instituţiei.

"Toate consultările publice din perioada următoare vor fi amânate, cetăţenii urmând să trimită propunerile pe e-mail", se mai arată în informarea Primăriei. 

Municipalitatea roagă cetăţenii ca în această perioadă să evite prezenţa la sediul Primăriei, doar dacă au probleme care nu pot fi amânate. Ei pot folosi mijloace de comunicare alternative, sunând la numărul de telefon: 0259/437.000, folosind numărul de fax 0259/437.544, trimiţând email la adresa primarie@oradea.ro sau folosind aplicaţia pentru dispozitive mobile Oradea City Report.

UPDATE:

Primăria Oradea a transmis ulterior şi că, începând din 17 martie, depunerea documentelor privind tranzacțiile cu autoturisme se poate realiza la ghișeul Primăriei Oradea din str. Republicii nr. 24 (intrarea în sediul Serviciului Înmatriculări şi Permise Auto/Serviciul Comunitar de Evidența Persoanelor).

În limita posibilităților și în funcţie de aglomerație, se va asigura prelucrarea pe loc a declarațiilor fiscale.

Program cu publicul
Luni, marți, joi, vineri  08:30 - 16:30
Miercuri 08:30 - 18:30

Atenție! La ghișeele din cadrul clădirii Primăriei Oradea NU se preiau declarații privind autoturismele.

Pentru a evita deplasarea şi aglomerarea la ghişeele instituţiei, pe fondul prevenirii răspândirii de diverşi viruşi, Primăria Oradea recomandă contribuabililor modalități alternative pentru transmiterea documentelor:

-  pe email persoanejuridice@oradea.ro, persoanefizice@oradea.ro 
-  înregistrarea pe site-ul www.oradea.ro, prin “Ghișeul online (plăți)” – opțiunea este disponibilă strict  utilizatorilor înregistrați, pe bază de user și o parolă (instrucțiuni detaliate gasiți aici)
-   prin poştă/curierat, cu confirmare de primire
-   prin fax (număr fax 0259 437 544)

În cazul transmiterii documentelor prin una dintre modalitățile enumerate mai sus, pentru ștampilarea cărții de înmatriculare proprietarul (cumpărătorul) va fi notificat prin SMS/email/telefon pentru a se prezenta la Ghișeul Primăriei din str. Republicii nr. 24 (intrarea în sediul Serviciului Înmatriculări şi Permise Auto).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON