URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2011, 15:26

Mang îl înţeapă din nou pe Popa: Bihorenii nu sunt interesaţi de Autostrada Transilvania

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul Ion Mang este de părere că politicienii bihoreni ar trebui să fie mai interesaţi de starea drumurilor comunale şi judeţene decât de Autostrada Transilvania. Social democratul îşi întemeiază afirmaţiile pe primele rezultate ale sondajului pe care formaţiunea pe care o conduce îl face, cu scopul de a afla cine dintre liderii PSD, PNL şi PC are mai multe şanse la şefia CJ. Conform lui Mang niciunul dintre răspunsurile primite nu a vizat starea Autostrăzii.

"Eu cred că noi, politicienii, ar trebui să fim mai aproape de oameni şi de nevoile lor. Din sondajul pe care l-am făcut cu privire la şansele pentru preşedinţia CJ am constat că niciunul dintre respondenţi nu este interesat de Autostradă. Pe oameni îi interesează starea drumurilor comunale şi a celor judeţene. Asta nu înseamnă că Autostrada nu este importantă pentru judeţul Bihor", a explicat Mang.

Remarca parlamentarului vine la doar o zi de la conferinţa făcută pe teren, la Autostrada Transilvania, de liberalul Cornel Popa care critica Guvernul Boc pentru că a abandonat lucrările la unul dintre cele mai importante obiective ale judeţului.

Mang a mai declarat că de la începutul aşa-zisei campanii de informare s-au strâns 280 de scrisori în care bihorenii şi-au exprimat păreri cu privire la ce ar trebui făcut pentru judeţul Bihor, afirmând că vineri a început distribuirea fluturaşilor PSD şi în Oradea.

Senatorul a trimis "săgeţi" şi către UDMR, despre care a spus că se aşteaptă să iasă de la guvernare după 1 iulie. "Eu cred că UDMR este formaţiunea politică cea mai pragmatică şi cea mai serioasă din România. Ţinând cont de faptul că membrii importanţi ai Uniunii spuneau că vor ieşi de la guvernare dacă Parlamentul nu va adopta un plan economic de ieşire din criză sunt curios să văd ce vor face pe 1 iulie când se va încheia sesiunea parlamentară", a spus senatorul PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Dubios
Normal ca nu te intereseaza autostrada daca mergi doar cu avionul la Bucuresti. Hai sa-i intrebam si pe fostii angajati Bechtel din zona Chiribis precum si firmele subcontractoare pentru lucrari la autostrada.
Postat 25 Iunie 2011, 20:17 de ?
replica la comentyatorul @Emil-ian aliasPEPEa Homosesxualul alias Pavel Emilian
BAH comentatorule @Emil-ian alias PEPEa Homosexualul alias Emilian Pavel dar ce te intereseaza pe tine ca intirzie opinia lui @Romanul Simplu? BAH Homalaule @Emil-ian cum batjocoresti si tu si fratele tau si tatal tau ,pe romani simpli din ROMANIA?,,Asti-as cretini rau ``,,cretini stupizi si absurzi`` ,,timpeniile care le scrii `` asa se vorbeste cu un roman simplu din ROMANIA votant PSD? Si mai astepti apoi votul ca sa fii din nou consilier judetean ?NICIODATA votul unor romanii simpli bihorenii din ROMANIA unor oameni asa ca si tine! Emilian Pavel consilier judetean PSD facut la apelul bocancilor prin plecarea ex consilierului judetean PSD Ioan Mang in Senatul Romaniei ,viitorul tau politic in PSD Bihor nu exista,la fel si al tatalui tau,la fel si al fratelui tau ,iti garanteaza talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta ,ca numai prinzi loc pe lista electorala a USL,continua mai departe si batjocoreste romani simpli ,si aceasta este o consecinta a faptelor tale,nu uita sa-ti batjocoresti iarasi pe tatal tau asa cum ai mai facut in campania electorala trecuta,batjocosete-l bine de tot bah homalaule! :))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Iunie 2011, 17:36 de Romanul Simplu
replica la articol
,,Problemele oamenilor nu sunt problemele la care noi ne gindim in mod neaparat`` senatorul PSD Ioan Mang dixit la conferinta de presa PSD Bihor din 24 iunie 2011 la TTV ,dreptate si adevar in afirmatie mai scurt spus ,,demagogie populista crasa `` :))=)) ,,Eu personal tre sa fie Mang presedinte ,din punctul meu de vedere ``dixit senatorul PSD Ioan Mang la TVS.DA! Mang presedinte de Consiliu Judetean Bihor!Dar sprijinit de catre toti membri simpli PSD Bihor ,si recunoscut de lider ,dar dupa modul dictatorial cum sa impus candidat PSD in alianta USL la presedentia Consiliului Judetean Bihor?NU se stie !Drumuri comunale ,drumuri judetene.bla... bla...vine campania electorala la anul viitor 2012 si indiferent de ce culoare politica are primaria se va asfalta cu asfalt electoral inainte de alegeri si inclusiv si drumul catre bouda ,latrina WC ,cacashtoare ,o sa asfalteze primariile bihorene,ca asa este la romanii bihoreni ,se fac lucruri de kakath in campanii electorale :))=)).Autostrada Bechtel inceputa de PDSR,lasa-ta balta de guvernarea Tariceanul si PeNaLi lui Popa Cornel,si acuma iarasi scos subiectul de la naftalina.:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Iunie 2011, 17:11 de Romanul Simplu
Sa nu uitam
Sa nu uitam ca de autostrada si-a batut joc guvernarea liberala care a triplat pretul contractului si aveam un bihorean secretar general, Bolojan. Pe el sa il intrebati. Si de drumurile proaste sa ne zica Debucean, alt PNL-ist de frunte, care a fost seful CNADR.Atunci Popa si Bolojan de ce nu s-au gandit la Bihor?
Postat 25 Iunie 2011, 14:54 de @nicu
intrebari
@nicu, sunt sau nu sunt bihorean, domnule nicu, sunt roman. vorbiti in aceeasi termeni gen regele mihai sau pericolul unguresc. uitati ca suntem in alt secol. da, vreau reorganizare. va faceti ca nu vedeti comasarea univ. de medicina si politehnica din timisoara. va faceti ca nu vedeti ca oamenii vor reorganizare. eu nu stiu ce sunt. dar sigur nu sunt un politruc din primarie, consiliu judetean sau prefectura ingrozit ca-si pierde locul de munca si incapabil sa-si gaseasca altul deoarece toata viata a plimbat o hartie perin zece birouri. va inteleg nelinistea.
Postat 25 Iunie 2011, 13:45 de bihorean
HOTII
RE:BIHOREAN - de ce crezi ca o reorganizare teritoriala iti va aduce tie sau judetului vreun beneficiu? sincer vorbind, cred ca nici una, pt ca in momentul in care administratia de la cluj ar privilegia Clujul cu resurse financiare (si asta obligatoriu se va intimpla) , Oradea si celelalte orase nu are cum sa-i pedepseasca (adica sa-i schimbe din functia de conducere) deoarece Clujul, cu populatia mai mare , nu ar permite acest lucru ; deci, repet, ce beneficiu ar aduce aceasta reorganizare Bihorului??? ma tem ca nu esti bihorean - pina la urma Bihorul a avut parte de aceeasi politicieni PD,PDSR si in ultimul timp PNL (care a adus cele mai mari schimbari in oras intr-un timp asa de scurt,comparand performantele politicienilor anteriori, in ciuda faptului ca unora, din interese politice, le este greu sa le admita, dar si ei beneficiaza de rezultatele acestor performante) -
Postat 25 Iunie 2011, 13:32 de nicu
reorganizare
incepe sa devina limpede toata povestea. pana nu facem reorganizare teritoriala nu avem nicio sansa sa scapam de aceeasi politicieni. si o sa continuam sa ne rupem masinile pe drumurile construite de acesti mari barbati politici in 20 de ani. da, vreau REFERENDUM.
Postat 24 Iunie 2011, 23:47 de bihorean
la tepe toti inainte!!!!
la dat teapa toata lumea e buna, dar sa-i aminteasca cineva cine si-a batut joc de Bihor cu Autostrada Transilvania (bechtel etc.) - chiar crede ca am uitat???????? - ca avem nevoie de drumuri comunale si judete bune e foarte clar, dar ce aporturi a avut PDSR in valoarea Bihorului din acest punct de vedere????cred ca nici unul - acum se gandeste la oameni???? cind s-a gandit PDSR la oameni , afara de o luna inainte de alegeri??? cind s-a facut privatizarea cea mare si muncitorii au ajuns bataia de joc a patronilor BRAVO - si acum mai vrea sa intepe pe unul si altul? nu destul a suportat Bihorul sa tot fie tepuit? crede Mang ca Bihorul ar avea un avantaj sa nu aiba Autostrada Transilvania????care e ala,sa o spuna? chiar daca avem cele mai rele drumuri judetene, tot avem nevoie de aceasta autostrada (chiar daca Nastase si-a batut joc de acest proiect) asa proasta cum li se pare la multi aceasta idee - autostrada inseamna comunicare mai buna, cost mai redus de transport, victime atitea la nivel national din cauza traficului international pe drumurile comunale si judetene - chiar crede Mang ca bihorenii nu vor autostrada si vor sa stea in spatele tirurilor cu masinile lor?
Postat 24 Iunie 2011, 23:06 de nicu
Unde-i Romanul Simplu?
De ce intarzie sa apara opinia Romanului Simplu?
Postat 24 Iunie 2011, 23:04 de Emil-ian
stimate mang
Lasa-neeee, lasa-neeeeee
Postat 24 Iunie 2011, 22:03 de Mircea
JOS CU TINE
AI GUVERNAT DESTUL IN PSD BIHOR, NEPUTINCIOSULE!
Postat 24 Iunie 2011, 19:11 de COLEGII DE LAPSD
UN (U)RAT de PORK
Salut Baieti! M-am obisnuit cu intepaturile Ratosului, care rama intr-una! Ca sa nu se supere, ii transmit si pe aceasta cale ca ma rezerv pentru intepaturile sale! El ,marele intelept Mang, este foarte aproape de oameni si de nevoile lor, pana isi atinge scopul, si promite pe banda, iar dupa ce se vede cu sacii in caruta, are pierderi de memorie! In PSD-ul sau -privat- dupa ce s-a folosit de oameni, i-a aruncat ca pe niste carpe ... A fost cel mai josnic politruc de pe meleagurile noastre! Nici unul nu si-a batjocorit colegii ca acest Mang. A MINTIT,A TRADAT, CETATEANUL TREBUIE SA-L JUDECE! Sa ajunga casier la PSD! Sa stranga bani de cotizatii! SA PRIMEASCA PE OBRAZ PALMELE MERITATE DE LA COLEGII DE PARTID PE CARE I-A UMILIT!
Postat 24 Iunie 2011, 19:08 de A NUS UL LU POPA
mda
Mi-e nu-mi place deloc de acest...''om''. Are o gandire de politician din anii 90 fara nici un obiectiv, cu pomeni electorale, ca sa ajunga si el la os.
Postat 24 Iunie 2011, 15:52 de mmm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON