URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2012, 15:04

Mama unei adolescente aflată în comă la Spitalul Municipal Oradea acuză un posibil caz de malpraxis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Claudia Munteanu, din Popeşti, a depus la Direcţia de Sănătate Publică Bihor, în cursul zilei de joi, o sesizare în care acuză de neglijenţă o doctoriţă de la Spitalul Municipal din Oradea, care ar fi refuzat investigarea RMN a fiicei sale, aflată în comă cu diagnosticul de meningo-encefalită acută, după ce a fost plimbată între mai mulţi medici din Popeşti, Marghita şi Oradea.

De la o durere de cap

"Mama adolescentei ne-a sesizat că în data de 11 octombrie, fiica sa, care acuza dureri de cap, a fost văzută de medicul de familie din Popeşti, doamna doctor Bocea Minerva. Trimisă la Spitalul din oraşul Marghita, tinerei i s-a dat un tratament pe trei zile că ar avea, cum spune mama, o problemă cu fierea. După alte trei zile, a fost nevoită să cheme din nou ambulanţa, pentru că starea de rău i s-a agravat", a declarat vineri, pentru BIHOREANUL, şeful DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Potrivit acesteia, medicul de familie din Popeşti a trimis pacienta din nou la Marghita, iar de aici a fost trimisă la Oradea, la secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu. Aici, fetei i-a fost făcută o puncţie în urma căreia medicii au concluzionat că tânăra avea o meningo-encefalită acută, adică o inflamaţie a meningelor spinale, cu afectarea encefalului.

"La data de 22 octombrie, tinerei i s-a făcut o investigaţie cu computerul tomograf, care a confirmat diagnosticul, iar în 29 octombrie pacienta a căzut în inconştienţă, motiv pentru care a fost trimisă din nou la Spitalul Municipal, la secţia ATI, unde a intrat în comă după câteva ore", a mai spus directorul DSP Bihor, Daniela Rahotă.

Aceasta a afirmat că mama tinerei din Popeşti "nu acuză pe cineva anume, ci cere să i se dea explicaţii privind motivul pentru care copilul a fost diagnosticat târziu". "Noi nu am primit o reclamaţie sau o plângere, ci o sesizare, în care ni se spune că "aceasta este declaraţia unei mame disperate care vă cere ajutorul", şi ca atare am dispus întrunirea comisiei de malpraxis a Direcţiei, pentru a studia acest caz", a mai spus Rahotă.

"N-am dus plicul"

Mama tinerei, Claudia Munteanu, susţine însă că este nemulţumită de atitudinea unui medic de la secţia ATI a Spitalului Municipal din Oradea, doctoriţa Dobrescu, care ar fi refuzat să asigure fiicei ei o investigaţie RMN, după ce şi investigaţia CT ar fi decis-o cu întârziere.

"Eu sunt foarte nemulţumită de atitudinea doamnei doctor Dobrescu de la ATI, pentru că nu mi-a dat explicaţii de ce fiicei mele i s-a făcut CT cu întârziere de o săptămână şi de ce nu i s-a făcut RMN", a declarat mama adolescentei.

Femeia mai susţine că atitudinea doctoriţei s-ar datora faptului că nu i-ar fi oferit bani. "Am fost scoasă afară din spital când am cerut explicaţii, poate pentru că nu m-am dus cu plicul. Dar de unde să dau la doctori, că şi eu sunt pensionată pe caz de boală, fiind suferindă de cancer de piele, şi am numai 402 lei pensie", a spus Munteanu.

Aceasta a spus că, sfătuită de "o cunoştinţă", ar fi primit sprijinul managerului spitalului privat Pelican din Oradea pentru o investigare RMN gratuită, însă nu îşi permite să achite spitalizarea în această unitate, care ar costa circa 100 de euro pe zi. "Cineva m-a sfătuit să iau legătura cu domnul doctor Maghiar Doru de la Pelican, care mi-a spus că poate să facă RMN gratuit, dar eu nu am 100 de euro să plătesc apoi pentru fiecare zi de spitalizare la Pelican", a spus Munteanu.

Neglijenţă? Nu la noi!

Contactat, la rându-i, managerul Spitalului Municipal, dr. Ovidiu Laurean Pop, a declarat că acest caz "se prezintă altfel decât l-a prezentat" mama pacientei.

"Mama ne-a spus, la internare, că fetei i-a fost prescris algocalmin de către medicul de familie din Popeşti, apoi a stat acasă, dusă la spitalul din Marghita şi apoi din nou acasă, până când starea ei s-a înrăutăţit foarte tare şi a fost adusă la noi. Evoluţia bolii tinerei, meningo-encefalită acută, a fost foarte rapidă, pe fondul unei imunităţi foarte slabe, dar vă pot asigura că i s-a administrat corect tratamentul pentru diagnosticul pus, i s-a făcut la timp CT-ul, iar RMN-ul despre care se vorbeşte a fost considerat nenecesar de către medicii specialişti peste care eu nu pot să trec. De altfel, la nivelul spitalului s-a constituit o comisie multi-disciplinară, condusă de domnul doctor Ritli Ladislau, formată dintr-un pediatru, un infecţionist şi un neurochirug, care a concluzionat că nu era nevoie de RMN, dat fiind faptul că CT-ul relevă mai bine leziunile suferite. Eu nu pot trece peste specialişti", a declarat managerul Spitalului Municipal.

Potrivit dr. Ovidiu Laurean Pop, starea gravă a tinerei se datorează faptului că, pe fondul imunităţii scăzute, tânăra nu a răspuns pozitiv la tratament.

Pe de altă parte, în momentul când mama pacientei a comunicat medicilor de la Municipal disponibilitatea celor de la Pelican de a-i face totuşi tinerei un RMN, dr. Pop nu s-a opus, ba chiar a asigurat transportul acesteia. "Am spus că dacă aşa doreşte, putem asigura transport specializat la Pelican, dar doamna nu a luat nicio decizie, motivând că nu poate suporta costul spitalizării la spitalul privat", a spus managerul Spitalului Municipal.

Acesta a adăugat că în prezent, tânăra e în comă, fiindu-i afectat grav trunchiul cerebral, unde se află şi centrii de reflexe, astfel încât aceasta "este ţinută în viaţă pe aparate".

Potrivit spuselor şefului Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, comisia de malpraxis a DSP "va studia acest caz în următoarele zile şi, dacă este cazul, săptămâna viitoare vom sesiza Colegiul Medicilor, pentru a stabili o eventuală vinovăţie a personalului medico-sanitar".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
NEPASAREA LOR SI INDIFERENTA NE DOARE
IN PRIMUL RAND, NU A AJUNS PREA TARZIU! IAR IN ACEST SPITAL, AR TREBUI SCHIMBAT APROAPE TOT/TOTI!!! NU CONTEST CA SUNT MEDICI EXCEPTIONALI, DAR IN ACEST CAZ..... CU SCUZELE DE RIGOARE, NIMENI NU SI-A DAT INTERESUL!!! PACIENTA LOR, VARGA TALIDA MARIA, A AJUNS LA EI DUPA 14 ZILE DE ZACUT IN SPITALUL DE BOLI INFECTIOASE,UNDE A ASTEPTAT SA I SE FACA UN RMN SI UN CT. ACEST SPITAL FIIND SI IN CARANTINA. A AJUNS LA DANSII COCNSTIENTA. A AJUNS LA EI CU UN DIAGNOSTIC, AVEA UN CT FACUT SI INTERPRETAT. CU ACESTEA, NU RAMANEA DECAT SA VERIFICE DACA DIAGNOSTICUL ESTE CORECT PUS, CA SA STIE DACA O TRATEAZA CORESPUNZATOR. DUPA CE NU AU PUTUT SA II FACA RMN, AM APELAT LA PELICAN, CARE NI-L FACEAU GRATUIT, DAR NU NE-AU LASAT CEI DE LA CURTEANU, SPUNAND CA DE CE APELAM LA EI? SA O IA EI DACA SE CRED MAI DESTEPTI... SI... UNDE TE PLIMBI CU UN OM IN COMA? DACA ERA VIE ASA AM FI FACUT DAR NE-AM LASAT DUSI DE NAS... ASTEPTATI CA FACEM RMN-UL SI IN FUNCTIE DE RASP VA FI TRANSFERATA LA CLUJ SAU BUCURESTI.... AM ASTEPTAT DE PE O ZI PE ALTA, FARA SA STIM CA SE POATE AJUNGE AICI, PT CA NOI NU AM STIUT NICI O DATA CE ARE SI CAT ESTE DE GRAV... TOATE ACESTEA, PANA A INTRAT IN COMA.
Postat 09 Aprilie 2013, 22:59 de laur
calm
De unde atata ura? Cine ar fi dorit sa moara acest copil? Copilul acesta a ajuns la Municipal de la Infectioase intr-o stare foarte grava, dupa cum se intege din tot ce s-a scris in presa, situatia era depasita. Cu ce sunt de vina cei de la Municipal, sunt ei dumnezei? De ce vorbiti urat despre niste oameni (doctori) pe care probabil nici nu-i cunoasteteti. Cate vieti sunt salvate nu conteaza? Eu am fost de multe ori la Municipal si sunt multumit de doctorii de aici. Barfiti ca niste muieri.
Postat 10 Noiembrie 2012, 20:05 de Viktor
manager vinovat
Managerul ala,pop ovidiu,nu-i decat un ...,un om de paie pus acolo sa fie manipulat.El nu stie nimic,daca specialistii i-au zis ceva,el asta crede.Unde l-au gasit oare pe * asta de Pop Ovidiu
Postat 10 Noiembrie 2012, 11:30 de pipita
@amanta
E foarte trist ca vietile unor nevinovati depind de astfel de "specialisti" in manareli de bani publici, dezaxati sexual, incompetenti, si culmea, unii bolnavi psihic. Acuma, faptul ca are o amanta, nu e atat de grav, caci cuplaraiul se leaga bine cu bolile psihice, dar sa fii director medical, adica responsabil cu problemele medicale, si apoi sa fii numit conducatorul comisiei care ancheteaza de ce s-au incalcat procedurile medicale, asta-i culmea prostiei la acest spital. Altfel spus, acest ritzi-pitzi al medicinei veterinare din Bihor, se ancheteaza el pe el, si va gasi ca e vinovat pacientul. Jenant! Penibil ! ...Gretzos!
Postat 10 Noiembrie 2012, 11:07 de pepe
Pelican Pelican !!!
Dar de ce trebuie sa fii spitalizat pentru a ti se face o investigatie RMN ???? SI de ce 100 eu. pe zi ??? Daca vroiau intradevar sa ajute ,cei de la Pelican faceau RMN-ul si gata, fara spitalizare.
Postat 10 Noiembrie 2012, 10:45 de dan
amanta
poate o muta pe fata in cameradin spital in care a stat amanta ,o asistenta venita din craiova,ministrului ani intregi
Postat 10 Noiembrie 2012, 03:07 de alin
aa
ritli asta nu e in stare sa vorbeasca...deabia isi deschide gura ,sigur e pe post de marioneta cum era pe vremuri BAlas mare prefect ....vai de noi!!
Postat 09 Noiembrie 2012, 17:25 de aa
ati reusit sa ne nenorociti
nu mai putem da TIMPUL inapoi, viitorul va fi un cosmar .Degeaba cred unii ca vor scapa ca nu va fi asa :))))))) NEBUNI vor reusi sa ramana in viata restul vor muri.
Postat 09 Noiembrie 2012, 16:08 de bravooooo
ati reusit sa ne nenorociti
ca ea vor fii ute de mii si stiti de ce ati asistat cu bucurie cum mureau si altii dar ca va vine randul nu v ati gandit, crime se vor simti foarte curand, amin ! saracia si coruptia distruge un popor , ati reusit ! veti fi ucisi oricum , oricat ati incerca sa scapati nu veti reusi ura va fi asa de puternica incat nu va mai salveaza nimeni si asta e foarte bine.Decat o viata chinuita si in batjocura mai bine nebuni care sa va ucida, amin !
Postat 09 Noiembrie 2012, 16:04 de bravooooo
Nu ma mai mira nimic ..
Daca numai Ritli a fost gasit sa conduca, vai de capul vostru! Sa ne amintim ca DNA -ul ii pune intrebari tocmai pe seama managementului defectuos de la ministerul sanatatii. De ce nu s-au cautat solutii inainte de a se ajunge la astfel de situatii extrem de grave? Amintiti-va de copiii morti la Maternitatea din Oradea pe vremea cand "marele conducator" ritli era "managerul" directiei de sanatate, si director era prietenul Craiut. Apoi, s-a dus la minister unde a pus umarul la vaporizarea a 45 000 000 EURO. Cate dovezi mai aveti nevoie ? Va spun eu ce va poate convinge sa-l trimiteti la pensie pe oligofren: daca veti avea norocul ca un copil al vreunuia dintre voi sa ajunga la cheremul lui Ritli, dar atunci nu va mai ramane decat sa faceti comisii, si eventual plangeri catre cel care nu v-a dat minte, cand aveati numai putere ...
Postat 09 Noiembrie 2012, 15:45 de ri-pi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON