URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Mai 2022, 17:19

Mai pregătiți decât înainte de pandemie: Ce note au luat elevii din Bihor la simulările examenelor naționale

Mai pregătiți decât înainte de pandemie: Ce note au luat elevii din Bihor la simulările examenelor naționale foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a analizat notele luate de elevi la simulările examenelor de Evaluare Națională și de Bacalaureat, observând că aproape toate aceste rezultate sunt mai bune decât cele din anul 2019, adică dinainte de pandemia de Covid-19.

De exemplu, la simulările de la Evaluarea Națională, 65,71% dintre elevii bihoreni au luat note de trecere la examenul de limbă română (față de 67,58% anul trecut, și 62,18% în 2019), 55,71% la matematică (mai puțini decât anul trecut, 57%, dar mai mulți decât în 2019, 34%), iar 75,19% la maternă (similar cu anul trecut, 75,91%, dar mai puțini decât în 2019, 83,26%).

În anul 2020, în care a izbucnit pandemia, nu s-au ținut simulări ale examenelor.

La simularea Bacalaureatului, 67% dintre elevii bihoreni au promovat examenul de limba română (85% anul trecut și 82% în 2019), 83% la limbă maternă, 60% la proba obligatorie a profilului (50% în fiecare din ultimii doi ani) și 75% la proba la alegere (70% în 2019, 75% în 2020).

Analiza a scos în evidență și diferențele între rezultatele de la simulări și examenele reale, care sunt semnificativ mai mari an de an, chiar și cu 18-20 de procente.

„Există o diferență destul de mare între rezultatele la simulare și la examenul propriu-zis, care probabil se datorează faptului că elevii nu sunt în vârf de formă sau nu arată un interes deosebit la simulare”, a declarat inspectorul școlar general Horea Abrudan, joi, într-o conferință de presă.

Șeful Inspectoratului Școlar Bihor a mai spus că toate unitățile de învățământ din Bihor trebuie să facă analize detaliate a rezultatelor elevilor.

„La nivelul județului, am elaborat un plan de măsuri discutat cu colegii din Inspectoratul Școlar și care urmează să fie dezbătut în cadrul cercurilor pedagogice din semestrul al doilea. Vom solicita și monitoriza desfășurarea orelor de pregătire suplimentare cu elevii de gimnaziu și de clasa a XII-a. (...) Ne dorim să valorificăm resursele educaționale online, pe care să le punem la dispoziția elevilor, și de asemenea vrem să implicăm și părinții în procesul de învățare, printr-o informare eficientă”, a declarat Abrudan.

Notele obținute la examenele simulate au fost trecute în catalog doar dacă elevii au dorit acest lucru.

Șeful IȘJ a mai precizat că simulările au testat și modalitatea de organizare a unităților de învățământ, nefiind identificate probleme.

Rezultatele elevilor din Bihor la simulări:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
42% dintre elevi au obtinut scorul ,,nefunctional"!
Peste 47.000 de elevi din România au făcut testat de literaţie în ultimele 15 luni. ATENTIE! 42% din elevii din România au obţinut scorul „nefuncţional” la testele de evaluare a nivelului de literaţie. Un procent de 47% din elevii claselor I-VIII se încadrează la nivelul „minim funcţional” al literaţiei. 11% dintre elevii care s-au testat au obţinut cel mai bun scor la testele de literaţie, nivelul „funcţional”.
Postat 14 Mai 2022, 06:08 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON