URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Martie 2023, 19:03

Luna cu ultimele zboruri Ryanair de la Oradea. Când debutează cursele Aeroitalia și la ce prețuri se vând biletele

Luna cu ultimele zboruri Ryanair de la Oradea. Când debutează cursele Aeroitalia și la ce prețuri se vând biletele (foto: Facebook / Aeroitalia)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania aeriană lowcost Ryanair operează în luna martie ultimele zboruri de pe Aeroportul Internațional Oradea, după ce nu a prelungit niciuna dintre cele patru rute pe care le-a deschis în pandemie. Din această primăvară, Oradea va avea o singură cursă externă, una anunțată de compania Aeroitalia dinspre și spre Forli (Italia). 

După ce a renunțat deja de ceva vreme la zborurile spre Dusseldorf (Weeze) și Bologna, Ryanair mai are plănuite doar câteva curse la Oradea, conectând orașul cu Milano (Bergamo) și Londra (Stansted). Pentru Milano mai sunt programate zboruri în 6, 10, 13, 17, 20 și 24 martie, iar pentru Londra în datele de 7, 11, 14, 18, 21 și 25 martie. 

Cum Ryanair este singura companie care operează zboruri internaționale de pe Aeroportul Oradea, acesta va rămâne o perioadă fără conexiuni externe. 

Din 7 aprilie, însă, debutează o nouă rută anunțată de un operator aerian aflat în dezvoltare, Aeroitalia. Este vorba despre ruta Forli (Italia) – Oradea, cu frecvență de două zboruri de săptămână, în zilele de luni și vineri.

Compania aeriană lansează această rută în parteneriat cu Aeroportul Forli. Primul zbor este programat pe 7 aprilie.

Forli este un oraș din regiunea Emilia-Romagna, fiind situat în centrul Italiei, la distanțe relativ mici de Bologna, Veneția și Florența.

Biletele s-au pus în vânzare pe site-ul agenţiei de turism a operatoriului aerian, goto-fly.it. Pentru un zbor dus-întors în perioada 7-14 aprilie, prețul unui bilet la categoria „basic”, cu un bagaj mic de 40x30x20 cm, este de 150 de euro. De asemenea, cumpărate de pe acum, biletele pentru un zbor dus-întors în perioada 5-12 mai costă 120 de euro, tot la categoria „basic”.

Merită precizat că, în ciuda anunțurilor oficiale ale aeroportului italian și ale companiei aeriene italiene, plus punerea în vânzare a biletelor, reprezentanții aeroportului orădean nu au făcut vreo informare privind zborurile Aeroitalia din aprilie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Petre93
Nici nu ma așteptam să înțelegi tu altceva, so de acolo se deduce propaganda.
Postat 07 Martie 2023, 13:47 de Sandu2100
Drop/sandu
De 16 ori si nu te-au aruncat din avion cand le-ai tinut propanga ta? Pun pariu ca si in avion povesteai lumii cate poduri a facut Bolojan
Postat 07 Martie 2023, 12:09 de Petre93
Mihaita
Dacă tot ai fost la Brașov,sa știi ca nu își face acum aeroport, și-a făcut. Ryanair nu a fugise Bolojan respectiv de Oradea, ei vor banul pt curse de la CJ, am zburat anul trecut de 16 ori și avionul a fost peste 70% sau full. În rest tot ce spui e propagandă. Sunt curios dacă din toamna anului viitor o sa mai comentezi, iti dai silința ca PZD dar lumea nu pune botul.
Postat 06 Martie 2023, 21:29 de Sandu2100
BMW vrei sandu
Care BMW sandu2100, alea din 2000, tigaile? Oradenii si-au bagat toti banii in cazanele aduse de dincolo si sunt restanta la intretinere, cred ca si tu te crezi bogat cu tigaia de 320d , dar nu ai bani sa te pisi in centru , dar tie iti trebuie avioane sa ne facem selfi sa postam pe tik tok sa moara dusmanii. Te-ai descris perfect ca oradean adevarat, ceva taran aterizat din Bins, ce vrea sa zboare in Dubai
Postat 06 Martie 2023, 20:08 de Mihaita
vise
Vad multi prosti pe aici care viseaza la zeci de curse, sau ca urmeaza sa atraga curse, prostii si vise. Daca era rentabil firmele se bateau sa vina, doar orice firma vrea sa faca bani, dar cand nu ai cu cine si pe cine , cine sa vina? Brasovul acum isi face aeroport, sa vedeti ca din prima zi o sa aiba zeci de curse, din timp se vor face contracte cu aproape toate companiile aeriene, dar noi nici peste 10 ani nu o sa avem curse, ca o sa dam vina pe Filip, Mang, americani doar Bolojan e liderul ce se luptacu fortele oculte ce saboteaza aeroportul. Sunteti prosti de puneti botul la asa ceva, problema e saracia si mentalitatea din Oradea
Postat 06 Martie 2023, 20:04 de Mihaita
care zboruri?
Care curse ca parca se inchide aeroportul pentru prelungirea pistei pana in Nojorid, mai bine prelungiti pista pana in Cluj, asa o sa avem si noi zboruri si metrou
Postat 06 Martie 2023, 19:54 de Mihaita
Petre93
Care oameni săraci ?? E plin de BAMEVEURI, săracii ăia ??? Nu se plânge multă lume de sărăcie în Oradea, doar propaganda ca tine și PZD se plange , ai același CREION ca MADAR ::::)))))
Postat 06 Martie 2023, 18:42 de Sandu2100
Drop/sandu
Problema e ca orasul e slab, plin de oameni saraci imbatraniti fara putere economica. . Doar propaganda e de de el. Nu tine de foame propaganda, e fix ca in Rusia , traim in minciuna si multi ca tine pun botul, bine banuiesc ca tu esti platit sa faci propaganda
Postat 06 Martie 2023, 12:20 de Petre93
Petre93
Hai lasă propaganda, SM e Wizz care nu va veni la Oradea niciodată. CJ are curse internaționale de zeci de ani, și pt Cluj a fost greu sa aducă curse. Cert e ca de la Oradea avionul e plin. Nu sunt deacord ca să plătim campaniile aeriene, dar pana se stimulează ele singure, aceasta ar fi o metodă. Ryanair pleacă de pe fiecare aeroport care nu cotizează.
Postat 06 Martie 2023, 12:11 de Sandu2100
din pacate...
aici nu mai e despre mang sau bolojan.. din pacate oradea este un oras prea mic si slab economic momentan pentru a fi interesant pentru companiile aviatice.. ele nu s ca otl, ele trebuie sa faca profit ca asta-i scopul existentei lor.. nici macar cu subventia de la primarie nu le au convenit cifrele.. sa asteptam sa mai creasca economic orasul si poate dupa aia o sa fie altfel.. dar ce se mai aude de oradea air?
Postat 06 Martie 2023, 10:13 de TanarSiNelinistit
Drop/sandu
Care zboruri? Clujul in 4 ore are cat Oradea intr-o saptamana. Si Satu Mare are zboruri mai multe, hai lasa minciunile
Postat 06 Martie 2023, 10:07 de Petre93
Petre93
Bolojan a adus curse asa cum a spus, dar oare mai da la Ryanair încă 800.000 oare ce o sa comentezi?? Nu-și da el demisia, pt ca-l mai votăm.
Postat 06 Martie 2023, 09:44 de Sandu2100
Drop/sandu
Imi traduce cineva ce a vrut sa spuna sandu2100/drop? Ca saracu tot spumega de nervi.
Postat 06 Martie 2023, 09:24 de Petre93
O mizerie de judet si oras
Aeroportul e cel mai bun indicator al dezvoltarii unui oras. Aici se vede cel mai bine puterea economica si"dezvoltarea", si Universitatea e la fel. Ai dreptate Vio427, suntem la ani lumina de Cluj , si tot mai in urma ramanem. Lasa ca se dezvolta Cluju si se lipeste Oradea de el ca un cartier
Postat 06 Martie 2023, 09:22 de Petre93
De ce Bolo, de ce Mang?
Pt ce ar veni cineva din Italia, Franța, Germania, Spania, UK, Olanda, etc. la Oradea?! Avem ceva deosebit ce nu e în aceste țări?! Să vină să vadă Lotus? Sau la un hotel cu piscine/Aquapark care nu au nimic deosebit?!
Postat 06 Martie 2023, 07:25 de Vio_427
mang&pastor
mang si pastor sunt vinovati ca nu sunt curse. daca ar fi bolo la ceje sigur ar rezolva el cursele externe ca asa o zis :))))))))))))
Postat 06 Martie 2023, 07:13 de denis
Bolovan demisia
Parca trebuia sa demisioneze Bolovanul demult. Ca asa promitea ca de nu vor fi zboruri in 6 luni el isi da demisia.
Postat 06 Martie 2023, 05:37 de Petre93
O ce veste “minunata”!
Daca orasul ar fi atractiv, aeroportul ar avea curse independent de subventii. Noroc ca e Clujul aproape si putem zbura oriunde. Si invata, trata, etc…
Postat 05 Martie 2023, 22:05 de User anonimizat
0 curse internationale !
Alta reusita marca ilie bolovan, strigoiul din consiliul judetean ! Felicitari pentru cele 0 curse internationale !!!
Postat 05 Martie 2023, 19:41 de Silver_Cat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON