URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iulie 2011, 12:58

Lucia Varga respinge egalitatea dintre PNL şi PSD clamată de Ioan Mang

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul liberal Lucia Varga a amendat vineri, într-o conferinţă de presă, pretenţiile colegului ei din USL, PSD-istul Ioan Mang, care susţine că cele două partide ar trebui să fie egale în interiorul alianţei, dar că "egalitatea" clamată de acesta este mai puţin importantă decât preferinţele electoratului, care în Bihor ar fi în mai mare măsură de partea PNL decât a PSD.

Joi, la reuniunea Consiliului Judeţean al PSD, Ioan Mang afirmase că, întrucât PSD este singurul partid care a avut creştere constantă în sondaje, partidul său ar trebui să fie egalul liberalilor. De asemenea, preşedintele PSD Bihor a mai declarat că, de vreme ce la Primăria Oradea va candida din partea USL liberalul Ilie Bolojan, el ar trebui să candideze pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean, astfel încât să existe un "echilibru" între PNL şi PSD.

"Domnul Mang poate spune orice. Am făcut sondaje pentru a afla cine merită să candideze şi unde, nu ne vom impune oamenii fără a ţine cont de ele. Vom fi parteneri egali cu colegii din PSD, dar vom ţine întotdeauna cont de preferinţele electoratului", a punctat Lucia Varga, arătând în acest fel că preferinţele electoratului înclină balanţa tot în favoarea unui candidat liberal şi la şefia Consiliului Judeţean.

Varga a spus că preferă echitatea în locul egalităţii, deoarece "echitatea presupune o doză mai mare de dreptate", astfel că, indiferent de declaraţiile care se fac în interiorul USL Bihor, nu ele contează, ci rezultate sondajelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Ce mare domn!
Mare om, mare caracter! Mie imi place cel mai tare de Popa Cornel. Tace ca p..orcul in papusoi si o scoate pe madam Lucica sa dea din clont. Vajnicul barbat se ascunde dupa fustele ei, pentru ca stie ca Mang nu se ia dupa clontul cotoharlelor. Asa ca coano Joitico, fii barbata.
Postat 25 Iulie 2011, 12:31 de eu
Who's this fucking ?!
Pnl-istii astia, betivul ala de popa, balbaita asta de lucica si la urma dar nu ultimul, primarul bolovan, au adus Oradiei/Bihorului ,,binele'' pe care l-a adus tsunami-ul Japoniei ! Singurul bine pe care l-au facut a fost sa-si umple jeburile ! Subscriu la ideea ca viitorii alesi sa conduca Oradea/Bihorul sa aiba cel putin un bunic ingropat in Oradea/Bihor ! Altfel ne procopsim cu tot felul de neica-nimeni, clantai care-i prostesc pe multi (din pacate nici nu-i greu, un caine ar fi mai greu de pacalit decat foarte multi !), vin, isi umplu ei/copii/neamurile/amicii jeburile si noi ramanem, cu ochii-n soare !
Postat 24 Iulie 2011, 17:01 de anonim
nu ne interesezi doamna vargas
stimata doamna deputat, draga bihorel, avem rugamintea de a nu ne plictisi cu bucataria voastra interna USL, faceti-va un email group, acolo injurativa pana la dimineata, chiar ne plkictisiti pe noi proletarii din Rogerius. Cand veti face ceva concret, si nu demolare de garaje ca asa visase sefuí al mare pe buda , va asteptam ... nu cu drag, dar poate macar oi si ceti un articol. Pana atunci, voi cu ale voastre , noi cu ale noastre. Pacat pentru noi, intre timp va tinem pe indemnizatii frumoase, ca sa ce ?!?! sa iesiti cu astfel de non-activitati. Meeeretzi in vacantza, cu totii, macar o luna sa nu auzim de voi ......
Postat 24 Iulie 2011, 12:59 de Rogerius
in romania nu avem Politica , nu avem lege decat scrisa
Politica este o secta formata din grupuri de oamneii blonavi cu tendinte de fanatism care sarcrifica dupa bunul plac oamenii, ii tortureaza psihic si le iau ce au mai sfant: legea pe pamnant, o incalca fara nici o mila, ei decid cati copii mor zilnic, cine are loc de munca asta e politica nu e conform democratiei e un cult fanatic, organizatie criminala.Cand tinerii vor sustine POLITICA atunci vom trai adevarata DEMOCRATIE, pana atunci o simpla organizatie criminala condusa de comunistyyy care prcatica evaziunea, spaga, fraude, trafic de influenta, nespotism, nu ne incanta investitiile si defapt se spal banii puublici favorizand calsa politica.
Postat 24 Iulie 2011, 10:08 de asta este politica
replica la articol
Deputata PNL Lucica Varga peltica isterica dintre toate vorbele laudele ei, s-au ales prafu si pulberea,s-a laudat cind era secretara de stat la Mediu la Bucale ,si Tariceanu si PeNaLi erau la putere ,,Crisul Repede navigabil pina la Debrecen:)):=)) „„praf s-a ales din tot nici macar proiectu nu era viabil,sunt 2 baraje si 2 diferente de nivel pina la granita cu Ungaria si trebuia construite ecluze , dar a salvat-o Bolojanul Alesdanu care la facut malurile Crisului Repede navigabil ....dar pe net :))=))Proiectul de amenajare a malurilor Crisului Repede de catre firmele PeNaLe ,pina la urma a fost pus in practica dar fara defrisare si betonare a malurilor cum au vrut-o ,ci cu amenajare mai putzin costisitoare ,dar banii tot in buzunarele penale au intrat sa nu zic udmr-iste . In trecut cind Lucica Varga Isterica era secretara de stat in ministerul Mediului a avut o iesire isterica in Direct la TV si asta referitor la Delta Dunarii ,dar asta a ajutat-o sa devina deputata(dar si statul in genunchi in fata Miculestilor,si prestarea unor servicii ?:))=))Deci doamna deputata PNL Lucia Varga nu da-ti sfaturi vedeti-va de servicii:))= )) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Iulie 2011, 07:21 de Romanul Simplu
nu e EGALA
e DIFORMA :)) are drepTaTe !
Postat 23 Iulie 2011, 18:38 de alda dusa rau
Tot PSD este la putere
Tot ce face PSD acum este doar o perdea de fum. Cred ca trebuie sa castige increderea electoratului si dupa aceea sa vorbeasca. Asa ca la munca intai si dupa aceea la intins mana catre cetateni!
Postat 23 Iulie 2011, 11:17 de mangusta
Tanti Lucica, "amazoana" traseista. (II)
III. În loc de unele concluzii. 1. Are dreptate dl. senator Mang; 2. Tanti Lucica: a) daţi la ”glezne” guzganilor ”portocalii”, nu aliaţilor dvoastră; b) nu vă mai apucaţi, iarăşi, de tot felul de ”Ciolaniade”! c) aceasta vă este ”mulţumirea” faţă de partidul (PSD) care v-a făcut mare doamnă? PS Mult succes, (doar) împreună cu colegii, egali, la PSD Bihor!
Postat 23 Iulie 2011, 10:29 de stefan
Tanti Lucica, "amazoana" traseista.
I. ”Domnul Mang poate spune orice. Am făcut sondaje pentru a afla cine merită să candideze şi unde, nu ne vom impune oamenii fără a ţine cont de ele.” 1. La fel de obiective şi de imparţiale, ca a celor de la PSD Bihor? 2. De câte ori aţi putut demonstra conform, fără ”gargară” şi fumigene, faptul că dl. senator Mang spune lucruri neadevărate? Să vă pară bine că sunteţi în aceeaşi tabără politică! II. ”Varga a spus că preferă echitatea în locul egalităţii, deoarece "echitatea presupune o doză mai mare de dreptate", ...” 1. În câte destrămări de familii v-aţi implicat în mod negativ, fără a cunoaşte realitatea? 2. Care era salariul minim pe economie în octombrie 2008? Nu ne faceţi o comparaţie cu veniturile bugetate (oficiale) pe care le aveaţi la acea dată, respectiv le aveţi în prezent? 3. De când aţi devenit şefă la OF a PNL: a) Câte destrămări de căsnicii, datorate sărăciei (generate, cu precădere, de ”Epoca portocalie”, epocă în care aţi fost şi dvoastră la ”ciolan”) aţi împiedecat? b) Câte amărâte de pe ”centurile” patriei, aţi reuşit să le le reintegraţi social şi familial? 4. Pe când o lege şi pentru ”binevoitorii” (interesaţi) care distrug familii, inclusiv prin dosare de ”poliţie politică”?
Postat 23 Iulie 2011, 10:24 de stefan
naspeta asta mai o vedem mult
numai MOARTEA ne va salva de prezenta ei dezagreabila sociala, MOARTEA e aliatul nostru care are MILA de noi, suntem obligati sa o suportam, de ce? cine e a uitata ce a facut cu IONESCU, eu nu si nu voi uita nici pe BOLOJAN, sa va bateti joc de oamnei ca pe carpe de unica folosinta sasa sa ajungeti si voi, sa cersiti si sa muriti de foame, ce dati sa primiti.
Postat 22 Iulie 2011, 18:14 de pai
Altul la rind
A venit vremea oradeni sa ne trezim la realitate. Trebuie sa uitam de toti reperezentantii propusi de PSD, PDL si PNL si, schimbind optiunile anterioare, sa votam un om care cunoaste si iubeste Oradea. Adica un oradean care sa intruneasca trei conditii elementare: 1. sa aiba cel putin o casa in Oradea, 2. sa fi locuit in orasul de pe Cris cel putin 20 de ani si, nu in ultimul rind, 3. sa aiba un cont gras pe care sa-l fi facut din afaceri corecte.
Postat 22 Iulie 2011, 17:47 de Lamp
OARE!
Ma intreb oare unde ati facut sondajul, in Alesd? ca in Oradea am cel putin 100 de familii prieteni si nici unul nu a fost intrebat despre preferinta la Primarie. Ma intrebam si eu, sic!
Postat 22 Iulie 2011, 16:24 de EU
oau!
vai luci ce mare politician ai ajuns!acum, nu multi ani ,parca erai pe la psd si te milogeai sa nu ramai pe din afara...pai daca nu -i mai aveti pe bolojan si pe popa care va trag inainte ramaneti in cucul gol...halal coana joitico!
Postat 22 Iulie 2011, 15:14 de alegator
ce ne asteapta!!!
dar de ce liberli sunt considerati cei mai buni? de unde scoateti aceste aberatii? sondaje eu nu am semnat nimic de ce credeti ca BOLOJAN sau un PNL ist e de dorit?
Postat 22 Iulie 2011, 13:17 de extraordinarrr
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON