URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2022, 13:31

"Lovituri" de zeci de mii de euro la firme din Bihor. Ce au păţit hoţii 

'Lovituri' de zeci de mii de euro la firme din Bihor. Ce au păţit hoţii  (foto: generic, arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cinci bărbaţi din Bihor au fost reţinuţi sub bănuiala că în ultimele luni au dat "lovituri" la mai multe firme din judeţ, cauzând un prejudiciu de peste 160.000 de lei, adică circa 32.000 de euro. Au furat, în principal, cabluri electrice din cupru şi conductori din cupru. 

Spargeri repetate 

„Vineri, 1 aprilie a.c., în urma cercetărilor efectuate şi administrării probatoriului, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, faţă de cinci bărbaţi de 45, 20, 19, 35 şi 37 de ani, din comuna Sânnicolau Român, respectiv din comuna Toboliu, judeţul Bihor, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, respectiv complicitate la infracţiunea de furt calificat în formă continuată", se arată într-un comunicat transmis luni de IPJ Bihor. 

Poliţiştii îi bănuiesc pe patru dintre bărbaţi că, la 14 februarie, în jurul orei 01.28, "în urma unei înţelegeri prealabile, beneficiind de complicitatea bărbatului de 37 de ani, ar fi pătruns prin efracţie în incinta unui atelier service din municipiul Oradea şi ar fi sustras aproximativ 2,5 tone de cablu electric din cupru, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 25.000 de lei". 

La nicio lună, aceştia au mai dat o spargere, cu prejudiciu mult mai mare. "Cei patru sunt bănuiţi că, la 2 martie a.c., în jurul orei 01.50, beneficiind de complicitatea bărbatului de 37 de ani, ar fi pătruns prin efracţie în incinta punctului de lucru din Oradea al unei societăţi comerciale şi ar fi sustras conductori din cupru, cauzând un prejudiciu estimat la aproximativ 130.060 de lei", transmit poliţiştii. 

Prin escaladare 

Nu s-au oprit acolo. Tinerii de 19 şi 20 de ani, spune IPJ, ar fi pătruns în noaptea de 24 martie prin escaladare într-un punct de lucru al unei firme din Cihei, de unde "ar fi sustras diverse scule şi două plăcuţe de înmatriculare ale unui autoturism, cauzând un prejudiciu de aproximativ 5.000 de lei".

În fine, bărbatul de 45 de ani şi cei doi tineri de 19 şi 20 de ani sunt bănuiţi că, la 31 martie, în jurul orei 23.28, ar fi încercat să sustagă un tambur de cablu electric din aluminiu, care se afla la intrarea în localitatea bihoreană Livada dinspre Nojorid.

Arest la domiciliu

După ce i-au reţinut, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea i-au prezentat pe cei cinci bărbaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, respectiv complicitate la infracţiunea de furt calificat în formă continuată.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a dispus faţă de bărbatul de 45 de ani şi faţă de cei doi tineri de 19 şi 20 de ani măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, faţă de cei doi bărbaţi de 35 şi 37 de ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON