URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2021, 16:22

Loc de joacă nou în Aleşd, amenajat cu premiul obţinut în "Campionatul bihorean al curăţeniei" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Micuţii din Aleşd au la dispoziţie un loc de joacă nou, amenajat recent în curtea Gădiniţei cu program prelungit nr. 1, cu banii câştigaţi de oraş în cadrul concursului lansat în această vară de ADI Ecolect şi denumit "Campionatul bihorean al curăţeniei". 

Oraşul Aleşd a fost unul dintre cei şase câştigători ai locului I (judeţul a fost împărţit în şase zone) şi astfel a primit drept premiu suma de 100.000 de lei. Potrivit regulamentului, câştigătorii sunt obligaţi să folosească banii pentru realizarea unui proiect verde (parc, loc de joacă, loc pentru picnic, teren de sport) care trebuie să fie destinat şi copiilor.

"Primăria Aleşd a amenajat curtea grădiniţei cu program prelungit nr.1, din Cartierul Şoimul. Au fost montate tobogane, hinte, un carusel şi patru bănci de odihnă. Totodată, au fost plantaţi 18 arbori din specia Catalpa Bignioides Nana, de la intrarea în curtea grădiniţei şi până la incinta acesteia. Pentru asigurarea unui loc de educare a copiilor în aer liber au fost amplasate patru mese cu câte şase scaune. În plus, au fost montate 3 coşuri pentru colectarea separată a deşeurilor. Întregul spaţiu de joacă este prevăzut cu o suprafaţă cauciucată tip tartan", se arată într-o informare transmisă joi de Consiliul Judeţean Bihor. 

De locul de joacă vor beneficia aproximativ 200 de copii de la grădiniţa cu program prelungit nr. 1, de la grădiniţa cu program normal şi de la creşa oraşului Aleşd, toate aflate în apropierea acestuia.

Valoarea totală a proiectului este de 111.883,63 de lei (fără TVA). 100 000 de lei reprezintă premiul acordat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group şi Consiliul Judeţean Bihor, restul fiind contribuţia Primăriei Aleşd.

Concursul menţionat a fost derulat de autorităţile judeţene, prin ADI Ecolect Group, în cele şase zone de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID).

Pe lângă Aleşd, ceilalţi câştigători – Cociuba Mare, Biharia, Marghita, Sălacea şi Criştioru de Jos - sunt în diferite etape de implementare a proiectelor. 

În Cociuba Mare va fi amenajat un parc, cu loc de joacă pentru copii. În Biharia va fi realizat un parc nou şi vor fi extinse alte două. În Marghita va fi reabilitat spaţiul de joacă pentru copii aflat pe strada Aleea Înfrăţirii. În Sălacea, Primăria va amenaja un loc de joacă pentru copii în centrul localităţii, iar comuna Criştioru de Jos va amenaja spaţii de joacă pentru copii în localităţile Criştioru de Jos, Sălişte de Vaşcău şi Poiana. În plus, va moderniza zona de agrement "La Izvorul lui Horea", care se află între localităţile Sălişte de Vaşcău şi Poiana.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON