URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2011, 11:29

Liberalii bihoreni: stoparea tirurilor cu flori din Olanda este o răzbunare şi un şantaj din partea Guvernului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul Cornel Popa şi deputatul Lucia Varga consideră că măsura de stopare a TIR-urilor cu flori venite din Olanda la graniţă reprezintă un fel de şantaj, respectiv o răzbunare din partea Guvernului României pentru faptul că Olanda s-a pronunţat împotriva intrării României în spaţiul Schengen.

"Mă surprinde acţiunea autorităţilor noastre tocmai acum, în contextul refuzului Olandei de a accepta aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Mai mult decât atât, această acţiune este privită cu suspiciune de întreaga opinie publică, presa ultimilor zile marcând părerea unanimă potrivit căreia se practică astfel un soi de forţare a mâinii", se precizează într-o interpelare adresată de senatorul Cornel Popa premierului Emil Boc şi prezentată într-o conferinţă de presă.

Liberalul mai susţine că cei mai afectaţi de această măsură nu vor fi olandezii, ci comercianţii români care ar putea rămâne fără serviciu şi cumpărătorii printre care "se poate instala panica pornită dintr-o suspiciune care până în acest moment nu a fost nici explicată, nici confirmată".

De o părere asemănătoare a fost şi deputatul Lucia Varga, care a spus că este greşit să se ia astfel de măsuri în loc să se acţioneze pentru combaterea problemelor din justiţie, incriminate de olandezi. "Actualul Guvern trebuie să se uite la propriul sistem de justiţie, şi nu să ia astfel de măsuri abuzive. Cred că este o răzbunare a Guvernului Boc şi este greşit să arunci cu noroi în instituţiile europene, în loc să recunoşti greşelile pe care le faci, ca ţară", a concluzionat Lucia Varga.

În aceeaşi conferinţă de presă, atât Lucia Varga cât şi Cornel Popa au declarat că şedinţa solemnă pe care regele Mihai o va ţine în Parlament pe 25 octombrie se datorează liberalilor. "Am câştigat, în ciuda reminiscenţelor comuniste din PDL care s-au văzut cel mai bine la vot. Noroc cu UDMR-ul, care a înţeles importanţa acestui moment şi a votat pentru şedinţa solemnă de luna viitoare", a spus Cornel Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
ei conduc de 20de ani
mai ne caisa (POPO) cand era vorba de castraveti romani taceai dracului la bucale acuma ti s-a facut tie mila de florole aruncate la gunoi de olandezi si aduse de tigani romani .tov popo de ce nu te intereseaza pe tine si pe partidul tau de averea GOJDU lasata tari cu acte in regula .PARTIDUL TAU CU TARICEANU A DAT CU OCHI INCHISI TOT CE AU CERUT UNGURI FARA CA TU S-A ZICI NICI O VORBA tu ce roman esti(antiroman)pe listele rusini esti pe prmul loc ma refer la deconturi de ce nu te vezi pe tine iar voi penali ce at-i facut de trei ani pentru popor s-a iasa din criza ,in schimb at-i fost criazati pe basescu si pe noi poporul ,tov popovin alegerile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 23 Septembrie 2011, 10:16 de porumbacu
asta e Romania
mai nenorocitilor ce faceti cu olandezi faceti cu noi de 21 de ani asta e grav va juacti cu noi, criminali imputiti nu stim maine ce vom face investim in Romania sau pribegim ca asa vrea un Guvern ratat ca PDL in alianta cu UDMR, daca va fi razboi sa vedem cati romani vor sa lupte pentru alianata asta? habar aveti cati romanii va urasc, traim in razboi cu fatii nostri ne omoram intre noi, unde e democratia in BUZUNARUL vostru , viermi sa va manace.
Postat 23 Septembrie 2011, 09:35 de na poftim!
ooo.,,DA,,
SA muriti voi!Nu mai spuneti.E cea mai deteapta decizie pe care a luat-o guvernu daca intr-adevar reuseste sa-i boicoteze.Acuma planget-ii voi pe olandezi si lalele lo.O vai si amar.
Postat 23 Septembrie 2011, 08:42 de fan
VARGOAIA
DOI TAMPITI CARE PRIMA DATA VORBESC SI PE URMA SE GANDESC.
Postat 22 Septembrie 2011, 20:01 de CIORDEL POPA
Uite cine vorbeste, securisto-comunistul si tata luciana !
Ati avut patru ani pe tarateanu prim-ministru, de ce nu ne-ati bagat voi in Schengen ?! Stiam ca voi PeNaLi-stii sunteti cozi de topor, dar acum v-ati dat arama pe fata ! Dupa ce i-ati adus pe unguri in fruntea bucatelor in Oradea si-n Bihor si-i pupati in cur__te cu orice prilej, acum ii pupati pe olandezi ! Pupincuristilor !
Postat 22 Septembrie 2011, 14:04 de .
vai si amar
Poate ar fi mai bine sa taca PNL Bihor, care la adus pe Tirle la CJ si face prapad acolo. Omul ala e dus cu capul. Sunt salariati care vor merge cu 200 de lei acasa, au rata, intretinere copii mici? si ce face PNL pentru ei, prin mana lui Tirle?? le taie si bruma de slariu pe care o au. de acolo nu prea cred ca o sa pupe PNL si Popa voturi, deoarece Tirle este omul lor.
Postat 22 Septembrie 2011, 13:41 de crinule
uuuuuuuuuuuuu
PDL-PSD-UDMR =criminali in serie crime sociale una dupa una, degeaba se infiinteaza MISCAREA POPULARA, USL banda de criminali, complici la atrocitati criminale sociale.
Postat 22 Septembrie 2011, 12:12 de uuuuuuuuuuuu
Ingratitudinea – drumul dezastrului
tu traieste cum ai trait si pana acum sfarsitul tau e aproooape , asta conteaza Romania a incurajat analfabetismul intentionat ca evaziune si justitia sa accelereze in coruptie, fara fraude nu exista coruptie, banii , droguri.
Postat 22 Septembrie 2011, 12:07 de @luky
Ingratitudinea – drumul dezastrului
PNL cu pratidul lui Dan Diaconescu au sanse mari la alegerile prezidentiale, va doresc SUCCES!
Postat 22 Septembrie 2011, 12:04 de Ingratitudine
@ingratitudine
ce are una cu alta,preferi dupa cum vad unul ca Ilici,mare BOU esti
Postat 22 Septembrie 2011, 11:50 de luky
@UE
corect,sa terminam odata cu slugarnicia fata de cei care impun reguli pe care ei insasi nu le respecta,sa-i boicotam la importuri pe toti care nu ne vor in ue,sa-si gaseasca alta piata de desfacere
Postat 22 Septembrie 2011, 11:44 de luky
Ingratitudinea – drumul dezastrului
"Băsescu face manevre politice cu fiica sa: Eu am trimis-o la OSIM să înregistreze Mişcarea Populară" ASTA e preocuparea PRESEDINTELUI ROmaniei, EBA europarlamentar, cum puteti fi asa de PROSTI, fraieri!!!! TRANI analfabeti stau in GUVERN si sustin INGRATITUDINEA :))))))) asta e Roamnai, o tara de invidiat!
Postat 22 Septembrie 2011, 11:39 de Ingratitudine
ue
daca as putea decide eu, maine am iesi din asa zisa uniune europeana, organizatia care de fapt faciliteaza exporturile tarilor mari ale ue. daca de maine am taxa toate mizeriile otravicioase pe care le exporta pe piata noastra, sa-i vezi cum ar veni sa negocieze. JOS UE.......
Postat 22 Septembrie 2011, 11:38 de ovidiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON