URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2022, 13:32

Lecția de salvare: Peste 700 de elevi din Bihor, pregătiți de pompieri pentru situații de urgență

Lecția de salvare: Peste 700 de elevi din Bihor, pregătiți de pompieri pentru situații de urgență (sursa foto: ISU Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele cinci zile, pompierii bihoreni au ținut lecții de informare și pregătire pentru mai mulți de 700 de elevi din cinci școli orădene. Militarii i-au învățat pe elevi cum să reacționeze în situațiile de urgență.

„Astfel, în această săptămână, pompierii Serviciului Pregătire Pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, Inspecției de Prevenire și Compartimentului Informare și Relații Publice din cadrul ISU Bihor, au desfășurat acțiuni specifice de informare și pregătire a peste 700 de elevi ai Colegiului Național „Onisifor Ghibu” Oradea, Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea, Liceului „Don Orione” Oradea, Liceului de Arte Oradea și Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea”, a transmis lt. col. Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

Pompierii le-au prezentat copiilor și adolescenților care sunt cele mai frecvente riscuri de producere a situațiilor de urgență în Bihor și le-au explicat modalitatea în care poate fi prevenită declanșarea acestora, învățându-i totodată cum să se comporte, pentru a-şi proteja viaţa şi a-i ajuta pe cei din jur.

„De asemenea, în cadrul acestor activități, pompierii bihoreni au distribuit elevilor și profesorilor, broșuri, flyere și pliante cu reguli și măsuri specifice de prevenire a situațiilor de urgență, aferente Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei: “RISC – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!”, „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!”, „RISC. Mai bine previi decât să nu fii!”, “Ai grijă la cea mai mare grijă-siguranța copilului tău” şi „Nu tremur la cutremur””, a mai transmis ISU.

Întrucât se apropie sărbătoarea Crăciunului, salvatorii le-au explicat elevilor și cum să evite aprinderea bradului, ceea ce ar putea duce la incendierea locuinței, sfătuindu-i să nu-l orneze cu artificii sau lumânări aprinse.

De asemenea, pompierii le-au recomandat copiilor și adolescenților să le spună părinților să verifice instalația electrică ornamentală din punct de vedere al funcționării, înainte de a o monta, în cazul în care aceștia omit să o facă, iar în situația detectării unor defecţiuni să nu facă improvizaţii.

Personalul ISU Bihor va continua activitățile de pregătire a elevilor și în perioada următoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON