URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2023, 14:51

La vară, stațiunea Băile Felix va fi ca nouă: „Probabil, cea mai modernă din România” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Stațiunea turistică Băile Felix va începe acest sezon estival cu o altă înfățișare. Până în iunie, Primăria Sânmartin și-a propus să termine lucrările de modernizare din stațiune.

În cadrul unui proiect finanțat cu 14,4 milioane de lei din fonduri europene, în Băile Felix s-au reabilitat rețelele de utilități și carosabilul de pe străzile Victoria și Primăverii, și a fost amenajată o arteră pietonală și o pistă pentru bicicliști.

În centrul stațiunii, unde a fost ridicată și o toaletă publică, este în lucru o piațetă cu o fântână arteziană. Aici, au fost expropriate mai multe chioșcuri și clădiri (precum cea din imaginea de mai jos), care urmează să fie demolate.

Cristian Laza Sanmartin„Lucrările din proiectul european le vom finaliza în luna următoare, dar mai avem lucrări în afara proiectului, pe care le vom încheia până în iunie”, a declarat primarul Cristian Laza (foto), miercuri, într-o conferință de presă.

În centrul stațiunii, Primăria Sânmartin urmează să scoată la licitație și amenajarea unei zone comerciale, cu două restaurante, două cofetării și două cafenele.

Câștigătorii licitațiilor vor amenaja spațiile pe banii lor, dar după regulile Primăriei, astfel încât toate aceste localuri să aibă un aspect unitar (foto jos).

„Noi le-am asigurat utilitățile, ei vor face clădirile și apoi noi vom continua cu pavajul și amenajarea spațiului verde”, a precizat Laza. 

Totodată, compania Turism Felix va amenaja o nouă zonă de bazar, în locul celui actual, care arată deplorabil, astfel încât tarabele comercianților să aibă o înfățișare similară și estetică (foto jos).

Până la vară, va fi dată în funcțiune și parcarea cu 800 de locuri, amenajată la intrarea în Băile Felix.

Zilele acestea, muncitorii mai trebuie să toarne ultimul strat de asfalt, iar apoi vor fi făcute și marcajele.

„La începutul lunii iunie veți vedea în Băile Felix, probabil, cea mai modernă stațiune din România”, a declarat primarul.

Laza este convins că anul acesta numărul turiștilor din comuna Sânmartin îl va depăși pe cel din 2022, când aici au fost circa 230.000 de oaspeți.

„În 2022 am fost undeva la nivelul anului 2019, adică dinainte de pandemie, care poate a fost un an de grație pentru turismul românesc. Dacă ne ține Dumnezeu sănătoși, în anul 2023 numărul de turiști va fi și mai mare”, a mai spus primarul.

Acesta a ținut să sublinieze că Băile Felix și Băile 1 Mai nu mai sunt „stațiuni sociale”. „Au crescut standardele, vin turiști din toate categoriile. Dacă veți da acum un telefon la hotelurile cu SPA, riscați să nu mai găsiți locuri nici în timpul săptămânii”, a declarat Laza.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Apolo și ștrandul din imedeata apropiere...
Ungurii l-au renovat, hotelurile cam aceleași coșcovite și scorțoase mai puțin Hotelul Termal a fost renovat în schimb construcții exact unele peste altele extinzându-se și în pădure cum mergi spre Beiuș, în jurul Platoului, pe partea cealaltă lafel, evaziune fiscală cât cuprinde face concurență Oradiei în rest toate bune și tot atâta de vechi precum a fost.
Postat 23 Martie 2023, 20:16 de Morometul
Felix-ul e pe drumul cel bun
Ia insa timp pana cand totul sa fie perfect. Vorba aia: Nici D-zeu sau D-zo cum zic altii, nu a facut lumea intro singura zi. A avut nevoie de sapte. Cel putin de sapte. Stiinta zice ca de miliarde de ani si tot nu e perfecta nici pe departe.
Postat 23 Martie 2023, 11:47 de OrbanKula
Ce bine ca fix in weekendul asta am fost la Felix
Fix in weekend am fost la Felix si am fost mirat, ce mare lucru N-AU facut in ultimii 3 ani, de cand e tot santier. Da, cele 2 strazi au fost renovate frumos, dar in rest ce e acolo? Zona centrala in jurul bazarului cam toate cladiriile sunt nerenovate, inclusiv unde sunt abc-uri, placitarii, in jurul lacului cu nuferi nicio schimbare, a ramas aceeasi asfalt vechi, lacuriile sunt necuratare si GOALE. Da, nu vezi altceva numai un lac gol murdara cu niste pesti si in primul lac niste testoasa. Da, cele 2 strazi au renovat destul de bine, cu pista de bicicleta, dar in rest? Am mirat turistii si toti cam aceeasi cale au traversat, au mancat un langos, s-au uitat un pic la testoase si au plimbat in padure un pic. Fara sa obligi proprietarii sa renoveze si ei cladiriile, fara alte facilitati pierdem o MARE potential cu Felixul...
Postat 23 Martie 2023, 07:16 de cititor_
loc de dat intalniri
s-a daramat placintaria si s-a pus in locul ei taman in centrul statiunii wc public ! fain proiect !
Postat 22 Martie 2023, 21:49 de unbatran
Buna gluma
Da fix, cea mai moderna din univers. Si cu Felixul incepeti ca si cu Oradea. Sigur nici naiba nu va mai merge la Mamaia, poate si Riviera falimenteaza ca sa vada pavajul ala de pe strada, ca parca e drum pietruit, drum de tara asa de bine e facut. O statiune ce de abia atrage bosorogi cu bilet de sindicat, halal statiune incremenita in timp, deloc atragatoare pentru tineret, exact cum e si orasul
Postat 22 Martie 2023, 17:12 de adi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON