URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 10 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Aș fi curios să văd un film cu imagini din Oradea înainte de a primi fonduri europene și unul după investițiile făcute din banii UE. Asta, că tot avem niște alegeri europarlamentare de care nu se interesează nimeni. În schimb, cheltuim bani și energie să votăm niște primari care în viitorul mandat, fără fonduri de afară, vor ascuți creioane în lipsă de altă ocupație.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
În Oradea tinde să devină temă de campanie, după ce PSD-istul Adrian Madar l-a provocat la duel pe PNL-istul Florin Birta, refuzul acestuia de a se băga în „dezbatere” cu el. De frică, lămurește același Madar. Ceea ce ar putea fi parțial adevărat, dar și pe deplin justificat.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămâna trecută, recent a intrat în vigoare Legea nr. 126/2024 prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult! În funcție de momentul plății, statul percepe o „șpagă” pentru „iertarea” infractorului, de 15% în 30 de zile de la controlul fiscal, de 25% dacă începe urmărirea penală, de 50% dacă începe procesul și de 100% dacă se ajunge în apel.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
24 Martie 2022, 11:51

L-au prins! Tânărul de 28 de ani din Bihor, condamnat pentru tentativă de omor după un scandal pornit la discotecă, a ajuns după gratii 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Augustin Ciurar, tânărul de 28 de ani din comuna Holod care a fost condamnat la închisoare pentru tentativă de omor, dar a dispărut pe când s-au dus poliţiştii să-l ridice, a fost găsit după câteva zile şi încarcerat. 

"Miercuri, 23 martie a.c., poliţiştii Compartimentului Urmăriri  - Serviciul de Investigaţii Criminale au depistat şi reţinut un bărbat de 28 de ani, din comuna Holod, judeţul Bihor, urmărit naţional. Tribunalul Bihor a emis pe numele acestuia un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 3 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor", au transmis, joi, reprezentanţii Poliţiei Bihor. 

Ciurar a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat. BIHOREANUL a aflat că tânărul a fost prins la punctul de trecere a frontierei Borş II. 

Augustin Ciurar a fost dat în urmărire naţională după ce, condamnat la puşcărie, nu a fost găsit de poliţiştii trimişi să-l ridice. El a fost condamnat alături de doi prieteni, Constantin Macuci Rusu şi Gheorghe Claudiu Jurcan, în urma unui proces îndelungat, cu răsturnări de situaţie.

Cei trei au fost acuzaţi de tentativă de omor în urma unui incident petrecut în urmă cu mai bine de 11 ani. Atunci, după un scandal pornit într-o discotecă, bărbaţii condamnaţi au bătut măr un tânăr, acesta fiind internat cu multiple fracturi faciale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5668 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON