URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2014, 18:30

Judoka orădeni de la LPS - CSM Liberty au câştigat Cupa Nordului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Judoka orădeni au dominat întrecerile celei de-a a XII-a ediţii a Cupei Nordului, o competiţie maraton desfăşurată sâmbătă şi duminică la Baia Mare. Concursul, cu caracter internaţional, s-a adresat tuturor categoriilor de vârstă, copii, cadeţi, juniori şi seniori.

Concursul a reunit la start peste 700 de sportivi, proveniţi de la 53 de echipe şi cluburi din România, Ungaria, Modova şi Ucraina.

Cu excepţia unor juniori şi seniori angrenaţi în alte competiţii internaţionale sau indisponibili din cauza unor accidentări, peste 65 de judoka orădeni de la LPS - CSM Oradea au concurat la Baia Mare, reuşind să cucerească în total 33 de medalii, iar la sfârşitul celor două zile de concurs, prin adiţionarea de puncte să primească şi "frumoasa Cupă a Nordului", după cum a declarat antrenorul orădean Emil Morar.

Medaliile de aur ale orădenilor au fost cucerite de:

- Bianca Popa 23 kg, Aida Ludescher 32 kg, Carina Jurca 48 kg, Arian Falaus 46 kg şi Denis Scorte 55 kg - Copii 3 (U 12);
- Alexandru Popa 46 kg şi Dominik Ludescher 50 kg - Copii 2 (U 14);
- Vlad Luncan 50 kg - Cadeti;
- Denis Mititelu 73 kg - Seniori;

Medaliile de argint şi le-au adjudecat:

- Bianca Suciu +57 kg - Copii 2 (U 14);
- Darius Mudura 55 kg si Mihai Tamasan 60 kg - Copii 1 (U 16);
- Ovidiu Purtan +90 kg - Cadeti;
- Denisa Bente 48 kg si Denis Mititelu 81 kg - Seniori;

Medaliile de bronz au fost cucerite de:

- Sarolta Lungu 44 kg, Darius Tarlea 24 kg, Raul Costin 34 kg, Daniel Fazekas si Raul Dobocan ambii 50 kg - Copii 3 (U 12);
- David Fodor 46 kg si Cristian Popa 50 kg - Copii 2 (U 14);
- Borbara Lungu 48 kg, Dara Bente 52 kg, Beatrice Hiris 57 kg si Florin Suciu +90 kg - Copii 1 (U 16);
- Cristina Birta 52 kg, Florin Suciu 90 kg - Cadeti;
- Paula Kanalas 63 kg, Vlad Luncan 55 kg, Andrei Stoica 73 kg, Mircea Pop 81 kg, si Ovidiu Purtan + 100 kg - Seniori;

S-au mai remarcat, obţinând victorii importante, dar clasându-se în afara podiumului: Jesica Filip 23 kg, Adriana Barani 36 kg, Malina Gavras 44 kg, Anamaria Munteanu +57 kg, Andrei Pontos 42 kg, Andrei Gavras 42 kg, Robert Boldis 38 kg, Alex Cret 50 kg, David Varga 60 kg, David Kasziba +60 kg, Sergiu Farcas 55 kg, Rares Trif 66 kg, David Pusztai 73 kg.

În clasamentul general pe cluburi, LPS - CSM Liberty Oradea a fost urmată de CSM - LPS Piteşti şi CSM Baia Mare.

Sportivii orădeni sunt pregătiţi de profesorii Olimpia Ianc, Alina Borza, Alexandru Goncearenco, Ioan Halmajan, Aurelian Fleisz şi Emil Morar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON