URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
28 Mai 2024, 19:22

Judoka orădean Alex George Creţ s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Paris

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va avea cel puţin un sportiv la Jocurile Olimpice de vară de la Paris din acest an. Este vorba despre judoka Alex George Creț, care a obținut în mod oficial dreptul de participare la Jocurile Olimpice din capitala Franței.

El şi-a îndeplinit din punct de vedere matematic criteriul pentru a participa la cea mai importantă reuniune sportivă de pe planetă. Acest lucru s-a întâmplat după ce sportivul legitimat la CSM Oradea a participat la Campionatele Mondiale de Judo care s-au desfășurat în perioada 19-24 mai la Abu Dhabi, unde Creț s-a clasat pe locul 29 în ierarhia finală a probei -90 kg masculin.

Ca urmare, acest rezultat, coroborat cu parcursul de la competițiile premergătoare, Alex George Creț a acumulat punctajul necesar pentru a fi prezent pe tatami la Paris în această vară, după cum anunţă conducerea clubului CSM Oradea.

Reamintim că, în luna aprilie, Alex George Creț a cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene, în cadrul probei - 90 kg, fiind prima medalie obținută de el la o competiție continentală de seniori.

Acel rezultat s-a consemnat la mai puțin de jumătate de an de la obținerea medaliei de bronz la Campionatele Europene U23 la judo, care au avut loc în Germania, în luna noiembrie.

„Totodată, pe parcursul ultimelor luni, Creț a participat la mai multe competiții internaționale, reușind să acumuleze puncte în drum spre îndeplinirea obiectivului de calificare pentru Jocurile Olimpice. Astfel, orădeanul s-a clasat pe locul 7 la Grand Slam-urile de la Tashkent, Tbilisi și Kazahstan, desfășurate în lunile martie și mai 2024. Pe parcursul anului curent, judoka CSM Oradea a mai participat la Grand Prix-ul Portugaliei și la Grand Slam-urile de la Paris, Baku și Antalya”, după cum precizează clubul orădean pe site-ul oficial.

Judoka Alex George Creț este antrenat la CSM Oradea de tehnicienii Emil Morar și Dan Fâșie.

De la CSM Oradea ar mai putea ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris şi câţiva jucători ai echipei de polo, dacă vor fi selecţionaţi pentru acest eveniment.

Ediţia 2024 a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc la Paris în perioada 26 iulie – 11 august.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON