URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iulie 2011, 15:14

Ioan Mang vrea edili PSD-işti la primăriile liberalilor. Doar că sunt cam "subţiri"...

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Social democraţii bihoreni intenţionează să prezinte opiniei publice toţi candidaţii la primăriile din judeţ până la alegeri, a anunţat vineri, senatorul Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor.

În conferinţă au fost prezentaţi jurnaliştilor Alin Zbârcea, care va candida la primăria din comuna Răbăgani, şi Ioan Boşca, candidatul PSD la primăria comunei Abram. Deşi au prezentat jurnaliştilor un fel de CV, niciunul dintre candidaţi nu a fost în stare să spună concret ce planuri are pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din cele două comune.

Atât Alin Zbârcea cât şi Ioan Boşca au acuzat "calitatea proastă a drumurilor" din cele două comune şi susţin că vor să ia locul actualilor primari care sunt membri ai PNL Bihor.

"Dacă voi fi ales primar voi încerca să creez mai multe locuri de muncă pentru locuitorii din Răbăgani. Nivelul de viaţă al cetăţenilor ar putea creşte dacă am reuşi să atragem investitori, dar acest lucru este foarte greu pentru că nu avem drumuri şi niciun investitor nu poate să facă drumuri pentru noi", a declarat Alin Zbârcea (foto stânga).

De o părere asemănătoare a fost şi Ioan Boşca, de profesie medic veterinar. "Eu sunt membru PSD de pe timpul FSN-ului şi îmi doresc să alin nu doar suferinţele animalelor, ci şi pe cele ale consătenilor mei", a spus şi Ioan Boşca (foto dreapta). "Avem câteva sute de oameni în comună şi o singură fabrică de cherestea care are şase angajaţi. Am putea schimba ceva dacă am avea drumuri mai bune. Comuna Abram este înfrăţită cu o localitate din Belgia care ne trimite anual ajutoare. Ei ne-au prezentat trei proiecte pe care le-ar implementa la noi, dar nu pot face acest lucru pentru că nu avem drumuri".

Întrebaţi de jurnalişti cum vor să realizeze concret aceste planuri, cei doi candidaţi au recunoscut că speră ca viitoarele alegeri să le câştige USL şi să primească ajutor financiar.

"Candidaţii noştri sunt la prima lor conferinţă de presă şi încă nu au stabilit un program concret pentru cele două localităţi. Îl vor pune la punct în următoarele săptămâni", a încercat să-i "scoată" preşedintele PSD, Ioan Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
SUCCES
DORIM O SCHIMBARE LA PRIMARIE
Postat 21 Aprilie 2012, 22:02 de DORIN
???
Dar la Nojorid cand pune-ti piciorul in prag?
Postat 11 Iulie 2011, 10:50 de teo
replica la Nasu
@Nasu sa stii ca eu unul @Romanul Simplu sunt liber sarac si cinstit ca si presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu si nu am nevoie sa fiu popincuristul senatorului PSD de Bihor Ioan Mang pentru a accede mai sus in ierarhia partidului:))=))Nasu ai scris ,,flexibil la pareri`` DA! dar politica este o arta de face compromisuri( si adevarul este dincolo de intelegerea ta ):))=))Revolutia talibana din PSD Bihor continua mai departe EGALITATE,ECHITATE,ECHILIBRU,DREPTATE SOCIALA acestea sunt idealurile social democrate pentru care luptam talibanii rebeli fanatici din colegiul 6 Salonta.@Nasu eu @Romanul Simplu scriu doar adevarul si dreptatea ,ce-mi este ca miine sunt exclus din partid ? Sa ramina atunci in partid senatorul PSD ioan Mang,cu sotia ,copii,poupincuristi ,amantele si sa se aleaga intre ei intr-un incest continuu,dar pina atunci ADEVARUL si DREPTATEA sa fie cunoscut de catre totii membri simpli PSD si simpatizanti PSD din Bihor.BAH @Nasu cit te platesc PiDiLii din Bihor pentru comentariu bah :))=))Sa stim!BAH @Nasu lasa sa fie partidul nostru PSD de kakath si al vostru sa fie aur la boucile presedintelui Traian Basescu :))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 09 Iulie 2011, 21:53 de Romanul Simplu
Replici
Nu vorbiti daca nu-i cunoasteti pe oameni!!!Voi va luati dupa ceea ce scriu unii platiti de alte partide impotriva PSD-ului?!Mang e cel mai bun presedinte al PSD-ului in Bihor si rezultatele vorbesc!Ar trebui sa-l cunoasteti pe dl Bosca pt a va putea da seama ca e un om de cuvant, muncitor si care se va zbate pt binele comunei Abram.Informati-va inainte de a va da cu parerea!!!
Postat 09 Iulie 2011, 18:48 de din abram
Elogiu Pentru Guruita Mangasu
Dragi alegatori, Manga nu da nimic pe de-amoaca! Cei doi primari ,daca vor fi aklesi vor plati gras. Decat Mang mai bine AliBABA Este cel mai penibil PSD-ist! Romanul Simplu, il cam pupi sub coada pe Guruita Mangasu, dupa ce l-ai tuflit ca nu-i bun, ca alea, alea.esti cam flexibil la pareri! Vezi, de-aia partidul vostru e de K A K A T!
Postat 09 Iulie 2011, 17:49 de Nasu
Sac dupa petic, petic dupa sac.....
....,,niciunul dintre candidaţi nu a fost în stare să spună concret ce planuri are pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din cele două comune.'' Deci sunt destul de prosti pt. a fi membri PSD si in plus sunt buni (si) de primari ! Sunt curios daca alegatorii din cele doua comune sunt mai prosti decat ,,catindatii'' !
Postat 09 Iulie 2011, 15:15 de ionel
Om serios
Foarte buna alegere ati facut pentru comuna Abram!Nelu Bosca e un om harnic, serios, familist si de perspectiva.Prin meseria pe care o are a ajutat foarte multa lume si la orice ora.Ma bucur ca in sfarsit PSD-ul a gasit un candidat serios in comuna Abram, pana acum ceea ce a fost erau povesti.Multumim domnule senator pentru sansa pe care ne-o acordati noua locuitorilor din comuna Abram!
Postat 09 Iulie 2011, 10:57 de din abram
O parere
Prin natura sa, concurenta este considerata principalul factor al progresului economic si social. Principalul beneficiar al acestui progres este omul de rand, care receptioneaza efectul benefic al concurentei prin cantitate, calitate si diversitate, promtitudinea cu care acestea ii sunt oferite, facilitatile care i se acorda, pentru a-si maximiza satisfactia. Datorita acestor consecinte, concurenta reprezinta o conditie fundamentala a economiei de piata. Faptul ca aceasta concurenta exista in randul USL, nu face decat sa ma bucure …deoarece ca cetatean al acestei tari m-am saturat de politica economica si sociala dusa de pd-l si acolitii lor. Parerea mea ca in PSD in general si in PSD Bihor in special…sunt destui oameni care ar merita si ar face provocarilor care tin de aceata postura. Un lucru bun mai ales pentru PSD este ca imbina oameni cu experienta si tineri ca si candidati la fotoliile de primar . Iar Mang, avand in vedere pactul USL, nu cred ca isi permite…in momentul de fata sa propuna candidati slab pregatiti sau “recomandati”..de nu stiu cine! D-le Mang…Sa alegeti bine! : ) viitorii primari si sa ne scapati de cancerul numit PD-L.
Postat 09 Iulie 2011, 00:11 de Oradean
Cine va plateste asa bine???
I-ati strans in brate sa vedeti cat de subtiri sunt sau i-ati analizat atat de bine fizic?!De aia cred ca nu prea ati fost atenti la ceea ce au spus ei!!!Se vede de la o posta ca sunteti pusi pt a ataca PSD-ul.Fiti si voi mai diplomati! :))) Ne-am saturat de promisiuni si vorbe multe aruncate in vant!!!Ma bucur ca in sfarsit un lider de partid a avut curajul sa-si prezinte viitorii candidati cu un an inainte de alegeri si ca in PSD se acorda o sansa si tinerilor.Sper, domnule senator Mang, ca asta sa fie doar inceputul si sa nu va opriti aici!
Postat 08 Iulie 2011, 23:42 de Un Bihorean
SAL
PE BUNE CA LA RABAGANI PRIMARUL E PENSIONAR CU ACTE IN REGULA. SI INCA MAI VREA SI LA PRIMARIE........ OARE PANA CAND
Postat 08 Iulie 2011, 23:17 de sanda
bravo
sper sa vina in sfarsit un tanar m-am saturat de pensionarul asta.
Postat 08 Iulie 2011, 23:11 de calin
ok
mult succes. sa termine cineva odata dictatura de la rabagani
Postat 08 Iulie 2011, 23:09 de dana
replica la articol
Domnul senator PSD de Bihor,,Ioan Mang vrea edili PSD-isti la primariile liberalilor`` drept si adevarat pentru partidul PSD ,bine ca in al 12 -lea ceas se gindeste de problemele locale din filialelel PSD Bihor care sunt in alianta USL si trebuiesc negociate locurile pe listele de candidati de alesi locali ai PSD Bihor .In alianta USL sa faca un pact intre toate partidele,ca sa fie asa zis ,,multumite `` daca primarul este de la PSD urmatorii pe lista de candidati sa fie de la celelalte partide ,iar daca primarul este PeNaL primi candidati pe lista de consilieri sa fie de la PSD iar ultimi sa fie de la PNL,este bine ca problemele in alianta USL in Bihor ca sa se rezolve pina la anul viitor la inceperea campaniei electorale ,pentru ca altfel va fi mare scandal intre partidele din alianta USL,dusmanul PDL sta in umbra si urmareste miscarile USL ca sa dezbine si sa conduca mai departe:))=))Domnule senator PSD Ioan Mang aveti dreptate si adevar in afirmatie,dar trebuie ca sa vizitati in acest rastimp toate filialelel PSD Bihor si sa rezolvati problemele din filiale le PSD si din aliantele locale USL,altfel o sa fie degeaba.FORTA PSD BIHOR..Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 08 Iulie 2011, 19:50 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON