Ce poate fi mai minunat pentru un primar care are 100 de șantiere pe cap și toți atâți patroni care-și cer banii pentru munca prestată decât să afle că Guvernul s-a înstăpânit pe banii administrației locale, în dispreț profund față de autonomia locală?
În degringolada care i-a cuprins pe politrucii de la București, care nu vor să priceapă că fără reduceri de cheltuieli nu scade deficitul, apar fel de fel de hotărâri care bulversează total mediul de afaceri. Ca să nu se adâncească deficitul bugetar, guvernanții au imaginat o schemă de decontări aiuritoare, prin care nu se mai pot plăti lucrări la final de an decât conform mediei din ultimele 10 luni.
Norocul lui Florin Birta este că majoritatea lucrărilor sunt pe fonduri europene, care nu intră sub incidența brațului unsuros al Guvernului Ciolacu. Că altfel asistam la scene dure, cu șantieriști veniți la Primărie cu drujbe și cazmale să-și ceară drepturile.
Guvernul dă autonomie primăriilor când nu trebuie și o suprimă aiurea. Adică îi lasă pe niște prăpădiți de primari de localități de câteva sute de locuitori să-și angajeze toate neamurile pe salarii și sporuri nesimțite, în schimb, când primarii chivernisiți vor să facă investiții, se trezesc cu tălpi din Capitală.
La cum sunt făcute legile în România, primăriile nu vor da niciodată faliment, pentru că voturile sunt mai importante decât legile de bun-simț ale economiei. În schimb, există riscul ca firmele care lucrează pentru ele să tragă oblonul, și toate acestea numai pentru a se mai trage de timp până la alegeri. După care nu primăriile sau firmele vor intra în faliment, ci România.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.