URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Ianuarie 2012, 13:59

Îngroziţi de Groza

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Externalizarea centrelor de copii şi bătrâni aflate în grija Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor astfel încât acestea să fie preluate de ONG-uri dă prilej de învârteli pe spatele amărâţilor şi angajaţilor din aceste aşezăminte. Un exemplu care se prefigurează e al celor din Centrul de îngrijire a copiilor din comuna Bratca, pe care a pus ochii nimeni altul decât fostul şef al DASPC, Ioan Groza (foto), mutat astă-primăvară pe un post de şefuţ la Consiliul Judeţean.

Sindicatul Pro As din cadrul Direcţiei a sesizat deja conducerea CJ că fostul director pregăteşte preluarea centrului, dar nu transparent, ca alte ONG-uri, ci cu japca.

Groza i-a contactat pe angajaţi spunându-le să-şi dea de pe acum demisia, ca să nu-i dea el afară mai târziu, când va deveni "prestator de servicii sociale" cu propria fundaţie. O fundaţie de toată groaza, fireşte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@sindicacat
Tunuri si furtisaguri cum fac bugetarii acuali la centrele astea de plasament, cele pentru batrani si copii nu vor sti face privatii niciodata !! O armata de trantori acre nu fac nimic cu zilele si saptamanile la rand isi harenasc familiile se pretenii din portiile pentru abonatii la servicii .... freaca curu tata ziua nimic altceva !!!! Cei ce comenteaza aiure nici nu stiu ca ONG-urile private incaseaza 1/3 din sumele pe care le incaseaza cei de la "STAT" soi serviciile sunt de toaTA GREATA !!!
Postat 02 Ianuarie 2012, 22:03 de sindicacatist
GROZA(V) !!!
Genialitatea bugetarilor nostri nu-i sigur ca merita comentata altfel decat prin prisma Codului Penal...Codul bunelor maniere e scris cu litere prea mici pentru MARIMILE astea.In cazul de fata n-ar strica un consult psihiatric - pentru mai multi.
Postat 02 Ianuarie 2012, 18:41 de gyorgy tozser
La mai mare in 2012 !
Il vad aproape zilnic pe Groza, plimbindu-si burta prin cladirea consiliului judetean, dar nu l-am vazut cu nici o hirtie vreodata, decit eventual cu vreun ziar. Nici nu stiu daca omul stie sa si scrie, nu numai sa citeasca pe sarite.
Postat 02 Ianuarie 2012, 18:15 de Alms
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON