URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2014, 18:10

Înfrângere pentru FC Bihor în ultimul joc din actualul sezon (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor şi-au încheiat evoluţia din acest sezon odată cu jocul pe care l-au disputat sâmbătă, pe teren propriu, la Stadionul "Iuliu Bodola", în compania argeşenilor de la CS Mioveni, în cadrul etapei a IX-a din play-out-ul Seriei a II-a a Ligii a II-a.

Deşi au fost cei care au atacat mai mult, orădenii au trebuit să se recunoască învinşi la finalul acestei partide, cu scorul de 0-1, după ce argeşenii au marcat unicul gol al confruntării în minutul 6.

După ce Hadăr a deschis seria ocaziilor, cu un şut în minutul 2, pe jos, de la 22 de metri, dar şi pe lângă bară, patru minute mai târziu, la prima lor acţiune, oaspeţii au marcat, prin Fl. Stan, care după ce a fost angajat la marginea careului, singur cu portarul în faţă, a şutat pe jos în stânga lui Smaranda. Deşi golkeeper-ul orădean a atins mingea, aceasta nu a fost deviată într-atât încât să nu intre în poartă.

După primirea golului, orădenii au atacat mai mult, au pus presiune pe adversar, dar nici reluarea cu capul din 6 meri a lui S. Ianc, din minutul 19, când balonul a trecut cu puţin pe lângă bară, nici şutul aceluiaşi Ianc, din 10 metri, în minutul 35, şi nici reluarea din 7 metri a lui Cigan nu au avut darul de a readuce egalarea.

În repriza secundă, oaspeţii au început cu două ocazii, prin Marcu, în minutul 46, şi Vintilă, în minutul 48, după care orădenii au început să controleze din nou jocul, însă nici ocaziile lui Stancu, S. Ianc sau Luduşan nu au mai adus vreo modificare pe tabela de marcaj.

Pe final, în urma intrări cu talpa asupra lui Mazilu, căpitanul orădenilor, Fl. Lazăr a primit cartonaşul roşu şi a fost eliminat.

Meciul s-a încheiat cu şutul lui Bactăr de la 35 de metri peste poartă, iar FC Bihor a încheiat play-out-ul pe locul al III-lea, în timp ce CS Mioveni se va situa a doua.

"Din păcate nu am reuşit să terminăm cu o victorie şi asta e mâhnirea noastră, dar aşa cum v-am spus în ultimele trei etape am încercat să dăm minute jucătorilor care au evoluat mai puţin şi câtorva jucători tineri, care s-au pregătit de-a lungul ultimelor patru luni în anumite perioade cu noi", a declarat, la final, antrenorul echipei orădene, Alexandru Pelici.

"A fost un joc cu un rezultat foarte bun, foarte bun pentru aceşti copii cărora eu le-am dat şansa. Le mulţumesc pentru atitudine, pentru tot ce au făcut astăzi, pentru că este o victorie muncită, pentru moralul lor, fiind tineri, poate şi de 16 ani în teren, pentru că eu am urmărit să pot să aduc nişte jucători tineri pentru următoarea competiţie", a declarat, la rândul său, antrenorul echipei din Mioveni, Marius Stoica.

În acest meci, tehnicianul Alexandru Pelici a promovat un tânăr jucător, Andrei Luduşan, de 18 ani, venit de câteva luni de la Viitorul Constanţa. De asemenea, a fost introdus şi I. Cuc, dar şi Bactăr, în repriza a doua.

În schimb, fraţii Lukacs au lipsit, Zsombor fiind învoit pentru un examen, iar golgheterul Raymond va fost răcit. Au mai lipsit din echipa orădeană: Haş şi Letan (accidentaţi), Fildan, Străuţ şi Pascariu, ultimul pentru că în acest sfârşit de săptămână se căsătoreşte.


FC Bihor - CS Mioveni 0-1(0-1)
A marcat: Fl. Stan (min. 6)

FC Bihor: Smaranda - Mihuţ, Lazăr (cpt., min 87 eliminat), Mintaş (min. 75 Bactăr), Achim - M. Stancu, Bic - Fl. Pop (min. 63 Luduşan), Cigan (min. 46 I. Cuc), Ianc - Hadăr. Antrenor: Alexandru Pelici

CS Mioveni: Croitoru (min. 68 V. Sima) - A. Trică (min. 46 Marcu), Negoiţă, Olteanu (cpt.), Cheţan - Mazilu, Răuţă, Biceanu, Vintilă - Ed. Florescu (min. 46 M. Ţchiopu), Fl. Stan. Antrenor: Marius Stoica

Au arbitrat: Dorian Micloşină (Reşiţa) - Marius Marica (Bistriţa) şi Bogdan Ghiorghioiu (Timişoara). Arbitru de rezervă: Mara Iscru (Oradea). Observatori FRF: Ţtefan Silaghi (Satu Mare), pentru arbitri, şi Florin Mierea (Timişoara), pentru joc.


Celălalt meci al etapei, UTA - Olimpia Satu Mare nu s-a disputat, formaţia arădeană nefiind programată nici de această dată de Federaţia Română de Fotbal, pentru neplata baremurilor de arbitraj la ultimele jocuri. Olimpia a câştigat la masa verde, cu 3-0, iar UTA, fiind la a doua neprogramare, este exclusă din competiţie.

Minerul Motru a stat.

În clasament, Olimpia Satu Mare a totalizat acum 39 de puncte, CS Mioveni, 31, FC Bihor a rămas cu 29, UTA cu 15, Minerul Motru, cu 13, iar FC Univ. Craiova, cu 6 puncte.

Sâmbătă, 7 iunie, în ultima etapă, FC Bihor va sta, în schimb vor juca Olimpia Satu Mare cu Minerul Motru. Meciul CS Mioveni - UTA va fi decis la masa verde cu scorul de 3-0 pentru argeşeni. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON