URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2014, 22:34

Înfrângere la 19 puncte pentru orădeni în jocul al doilea al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin

Înfrângere la 19 puncte pentru orădeni în jocul al doilea al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin foto: www.csmoradea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Meciul al doilea al finalei campionatului Ligii Naţionale la baschet masculin nu a mai adus aceeaşi evoluţie pentru orădenii de la CSM, care duminică seară au trebuit să se recunoască învinşi la o diferenţă de 19 puncte, în partida de la Ploieşti, cu campioana en-titre CSU Asesoft.

Mult mai montaţi după înfrângerea de sâmbătă seară, ploieştenii au reuşit să conducă, cu excepţia primelor minute, pe întreaga durată a partidei s-au impus în final cu scorul de 95-76, după ce nici orădenii nu s-au mai ridicat la nivelul din prima confruntare. Astfel, raportul întâlnirilor directe din finală a devenit egal, 1-1.

Jocul a început într-o notă de echilibru, însă după 5 minute, gazdele au trecut la conducere şi treptat s-au desprins pe tabelă. Orădenii au debutat cu trei coşuri de trei puncte, înscrise de Subotic, Franklin şi Denison, însă primul sfert s-a încheiat în avantajul gazdelor, cu 24-20.

Sfertul al doilea este cel care a rupt şi până la urmă s-a dovedit că a clarificat jocul. Orădenii, pe lângă faptul că au ratat destul de mult au şi au primit 30 de puncte, au marcat doar 16, astfel că în pauza mare s-a intrat cu o diferenţă concludentă a gazdelor, scor 54-36.

În partea a doua, sportivii CSM au devenit ceva mai motivaţi, au început să joace la presing şi au redus din handicap, în special în sfertul III, când au marcat în total 22 de puncte şi au primit doar 16.

S-a dovedit a fi un simplu foc de paie însă, pentru că revenirea la 10 puncte faţă de adversar a fost temporară. În ultimele 10 minute, pe fondul mai multor greşeli personale, care au dus la eliminarea definitivă de exemplu a lui Subotic, au apărut în echipa orădeană Paşca, Popescu şi Ţîbîrnă în acelaşi timp, jucători care nu sunt titulari, iar acest aspect s-a văzut, CSM nemaiputând să se apropie pe tabelă, resemnându-se cu gândul înfrângerii.

Scorul final a fost 95-76 pentru gazde şi în acest fel situaţia la întâlnirile directe a devenit egală, 1-1.

Principalul marcator al orădenilor în meciul secund al finalei a fost Wiliam Franklin, autor a 15 puncte. L-a secondat Markovic, cu 14, şi Subotic, cu 13 puncte. De la ploieşteni, cele mai multe puncte le-au reuşit Alhajji Mohammed şi Ante Krapic, câte 20.

Sâmbătă, 7 mai, şi duminică, 8 mai, vor avea loc jocurile 3 şi 4 ale finalei, la Oradea, unde publicul spectator bihorean este aşteptat într-un număr cât mai mare, să-i poarte spre victorii pe jucătorii de la CSM, echipa antrenată de Cristian Achim. Dacă se vor impune în ambele confruntări de pe teren propriu, orădenii vor câştiga pentru prima oară titlul naţional.


CSU Asesoft Ploieşti - CSM Oradea 95 - 76 (24 - 20, 30 - 16, 16 - 22, 25 - 18)

Sala: Olimpia Ploieşti
Spectatori: 4500

Arbitri: Marius Ciulin, Bogdan Podar şi Fabiana Martinescu

Comisar FRB: Stelian Bănică

Marcatori CSU Asesoft: Alhajji Mohammed 20 puncte, Ante Krapic 20, Cătălin Burlacu 16, Gerald Raymond Lee 15, Filip Adamovic 9, Bojan Popovic 9, Adrian Guţoaia 4 şi Jermaine Jonte Flowers 2 puncte

Marcatori CSM Oradea: Wiliam Edward Franklin 15 puncte, Radovan Markovic 14, Vujadin Subotic 13, Daniel James Dillon 12, Sean Morgan Denison 10, Titus Nicoară 6, Bogdan Şîbîrnă 4 şi Daniel Popescu 2.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
FDLKFD
CE MAI?! 8 SI 7?! OARE NU IN IUNIE?!
Postat 02 Iunie 2014, 17:09 de GF
@da
băi BĂIATULE, ai impresia că dacă te chinui să mâzgăleşti o propoziţie fără nici o noimă, în ENGLEZĂ, mesajul va fi mai important ?!? Neuronul tău e cam terminat, ANYWAYS...
Postat 02 Iunie 2014, 10:39 de @da
WE LOVE CSM !!!
E 1-1 ! WE LOVE CSM !!! WE LOVE OUR CHAMPIONS !!! CUOA SA VINA LA ORADEA!!!
Postat 02 Iunie 2014, 09:42 de Da
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON