URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2022, 13:27

Incident în Sântandrei: Șoferul unei cife de beton a agățat mai multe cabluri și a pus la pământ 9 stâlpi (FOTO/VIDEO)

Bihorenii care locuiesc pe strada Morii în localitatea Sântandrei au tras o sperietură zdravănă, sâmbătă la prânz, când șoferul unui camion ce transporta beton la o casă din zonă a agățat cablurile aeriene și a doborât 9 stâlpi de telefonie.

Incidentul s-a întâmplat imediat după ora 12, iar în urma apelului la numărul unic de urgență 112, la fața locului s-au dus echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situați de Urgență Bihor și echipaje ale Poliției Bihor. „De asemenea, au fost anunțați reprezentanții furnizorilor de telefonie și de electricitate”, a declarat mr. Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

Potrivit comisarului șef de poliție Alina Fărcuța, incidentul s-ar fi produs din vina șoferului. „A fost un eveniment rutier fără victime, produs pe o stradă lăturalnică din localitatea Sântandrei. O cifă cu beton a acroșat cablurile de telefonie, trăgând astfel stâlpii care le susțineau. În urma evenimentului, 9 stâlpi au fost doborâți, iar unul a căzut peste un autoturism, care a suferit avarii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliției.

Un stâlp din fața unei case a fost tras efectiv, peste gard, în curtea unei gospodării din zonă, avariind serios atât gardul cât și două clădiri, iar trei locuințe au rămas fără curent electric. Singura veste bună este că nicio persoană nu a fost rănită.

Stâlpii erau din lemn și, după cum a constatat la fața locului și primarul comunei, Ioan Mărcuș, erau șubrezi.

„Stâlpii sunt foarte încărcați cu cabluri, de telefonie, Romtelecom, RDS. Sunt stâlpi destul de vechi, se vede acum că în pământ sunt putreziți. Trebuie găsită altă soluție și, probabil, în urma acestui eveniment, vom solicita utilizatorilor de rețele introducerea cablurilor în subteran”, a declarat edilul pentru BIHOREANUL.

Polițiștii fac cercetări în acest caz, urmând ca responsabilul pentru producerea evenimentului să fie tras la răspundere. 

Potrivit localnicilor, în zonă s-a asfaltat recent, înălțimea drumului a crescut cu câțiva centimetri, și nu ar fi exclus ca, în acest context, firele să fi fost mai jos decât ar fi trebuit, suprapus peste faptul că stâlpii de telefonie erau șubrezi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Nu știu ce să zic...
Din moment ce nu este nici un semn cu semn cu limitare de înălțime, de ce e vină lui? Adică cei se la RDS/electrica sau cine o fi nu sunt obligați să pună cablu la înălțimea x? Sunt convins că este un standard de înălțime la care sunt puse cablurile și aici nu s-a respectat. Omu ăla a circulat precis pe sub alte sute de cabluri și nu le-a agățat. Într-adevăr putea și el vedea că e mai jos dar depinde cu cât era mai jos și dacă era sesizabil. Oricum, nu mi se pare simplu ca bună ziua că șoferul e de vină. Mai mulți factori au dus la producerea evenimentului.
Postat 05 Iunie 2022, 08:18 de Vio_427
Sute de cabluri atârnate aiurea pe stâlpi...
Stau la casa la un momendat pe stâlpi din fata casei erau zeci de fire cele mai multe fara rost pe lângă partea estetica era posibil un incident asemănător m-am dus la primărie iar aceștia au contactat reprezentanți celui mai vechi operator de telefonie, cablu etc ,sigur ofticat tipul de la cablu a spus că nu sunt ale lor în fața evidenței le-a dat jos iar în final au rămas doua fire ,efectiv sa făcut lumină , treabă stă in felul următor ,vin pun un milion de fire iar după nu le mai da jos nimenea ,nu-i întreabă nimenea ,nu interesează pe nimenea și asta e iar stâlpi sau felul in care arata stâlpi vorbește de la sine așa sunt mii de km de cabluri inutile, asta nu îl scapă pe șofer de responsabilitate dar trebuie responsabilitate și din partea firmelor de telefonie,cablu etc.
Postat 04 Iunie 2022, 16:06 de sss
Material
Cam din ce material ar fi trebuit sa fie stalpii? Ca după cate vad din articol si din spusele primarului, stâlpii sunt vinovati. Ps: Romtelecom nu mai e, a fost preluat de orange.
Postat 04 Iunie 2022, 15:13 de sssss
Sofer cife de beton...
Sa plateasca......Doar Romtelecom are asemenea stalpi....
Postat 04 Iunie 2022, 14:14 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON