URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iunie 2019, 22:16

Incident în Oradea: Un bărbat turmentat a oprit maşini pe stradă, în Nufărul, şi a spart oglinda unui autobuz OTL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întâmplare neobişnuită, marţi seara, în cartierul Nufărul din Oradea. Pe strada Bumbacului, în zona magazinului Profi, un bărbat s-a postat în mijlocul şoselei şi a oprit mai multe maşini.

Turmentat şi agresiv, omul a spart oglinda unui autobuz MAN al companiei locale de transport OTL, care oprise în coloana formată. 

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 20. "În timp ce se deplasa pe strada Bumbacului lângă magazinul Profi o persoană agresivă, cel mai probabil drogat sau băut, oprea autovehicule agresând şoferii. Când a ajuns în dreptul autobuzului care era oprit în coloană a lovit oglinda din stânga pe care a spart-o", a transmis BIHOREANULUI Viorel Pop, managerul OTL.

Potrivit acestuia, "şoferul autobuzului a coborât şi împreună cu alţi şoferi l-au imobilizat pe agresor şi au anunţat Poliţia".

Bărbatul a fost preluat ulterior de un echipaj de poliţişti. Directorul OTL a spus că va face demersuri pentru a agresorul să plătească dauna făcută autobuzului companiei.

La solicitarea BIHOREANULUI, comisarul-şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean a precizat că apelul 112, prin care a fost reclamat comportamentul bărbatului, a fost înregistrat la ora 20.09.

"Poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea s-au deplasat la faţa locului, pe strada Bumbacului, în aproximativ două minute de la solicitare. L-au condus pe bărbatul respectiv la sediul Poliţiei Municipiului. A fost identificat ca fiind un bărbat de 35 de ani Oradea. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere", a precizat reprezentanta IPJ Bihor.

Se pare că omul chefuise cu coniac la un bar din apropiere înainte să se dea în spectacol pe stradă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@Florin Ciucas
Poate stiu foarte bine ce inseamna jurnalism si ce mocirla.Si poate vorbeam de deontologie profesionala.Bine,daca esti paparazzi,scrii pentru Click sau esti,intr-un fel sau altul,direct interesat de "calitatea" de aici,te inteleg.Ca sa vorbim strict la subiect,poti sa ne spui,informatule,care este numarul zilnic de evenimente soldat cu consecinte asemanatoare,raportat doar la judetul Bihor?Ti-ai facut temele,de ai sarit ca ars,sau doar esti "usor" implicat in mocirla asta gazetareasca?Vezi,si se mai plang unii ca jurnalismul moare,ca nu se mai vand ziare,ca onlineul a deschis calea oricui sa scrie articole,chiar daca nu au facultate.Colega,presupun ca nu ai verticalitatea sa recunosti calitatea slaba a materialelor abordate si faptul ca in "bula" aia de Facebook ai putea gasi articole pertinente scrise de neofiti.Asa e,barna din ochiul propriu e greu de recunoscut.
Postat 26 Iunie 2019, 16:59 de Ordinator
deontologul de serviciu
Eu nu sunt colega cu tine, care încă eşti la faza de pixel. Tu discuţi de o ştire de fapt divers, nu de o anchetă, nu de un reportaj, şi încerci să îi găseşti cusururi de deontologie? Ce îi lipseşte? E informaţie adevărată, verificată, de interes public, şi uite că e şi citită. Ce treabă are asta cu Click-ul şi cu alte tabloide? Dă-i înainte cu "pertinentele" de pe Facebook şi nu te mai consuma pe-aici! Suntem prea slabi pentru gusturile tale fine...
Postat 26 Iunie 2019, 17:31 de Florin Ciucas
E vorba în ştire de un act antisocial şi violent, săvârşit în public de un individ, care a stârnit reacţii în comunitate şi s-a terminat şi cu intervenţia Poliţiei şi cu dosar penal. Toate acestea sunt chestiuni de vădit interes public.
Dar de faptul ca un penal este la conducerea unei unitati de stat detinuta de pmo nu scrieti nimic? nu prezinta interes ca si peneleul are penali pe care ii sustine? sau aveti interzis?
Postat 26 Iunie 2019, 16:47 de scortosul
la concret
despre cine nu am scris?
Postat 26 Iunie 2019, 17:21 de Florin Ciucas
Ce articol de premiu Pulitzer!
Ce mai articol de 5 stele!Bai,ce lipsa de activitate jurnalistica aveti!Cat de lipsa de materie prima jurnalistica trebuie sa fie pe la voi,ca sa scrieti despre asa ceva?Auziti,dar de scandalul dintre nana Floare si Viorel,betivul satului,de alaltaseara,din Cociuba,nu scrieti?Am mai auzit ca pe undeva prin Nufarul e un caine cu depresie,cred ca ar fi cazul sa faceti un reportaj,eventual sa luati unui absolvent de psiho privata un interviu,sa isi dea si el/ea cu parerea,ca nea Gogu,drojdierul.Atentie la calitatea articolelor,frizati penibilul.
Postat 26 Iunie 2019, 09:23 de Ordinator
RE: Ce articol de premiu Pulitzer!
Vorbeşti tâmpenii. Habar nu ai ce e ăla jurnalism! E vorba în ştire de un act antisocial şi violent, săvârşit în public de un individ, care a stârnit reacţii în comunitate şi s-a terminat şi cu intervenţia Poliţiei şi cu dosar penal. Toate acestea sunt chestiuni de vădit interes public. Dacă tu consideri că astea nu sunt ştiri de calibrul tău, de ce nu rămâi în bula ta de Facebook? Stai acolo şi consumă "jurnalism" de calitate...
Postat 26 Iunie 2019, 13:19 de Florin Ciucas
biped
De ce nu faceti public numele bipedului, sa stie lumea cine e. Astia asa merita, data viitoare, altul, sa stie ca daca face o chestie de genul asta, si ma-sa va sti de el din presa. Ca sa nu vorbim de fiica-sa daca are :) :O
Postat 26 Iunie 2019, 00:11 de DanD
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON