URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Septembrie 2019, 17:03

Începe şcoala! Elevii din Bihor, îndemnaţi să ţină "doliu pentru educaţie"

Începe şcoala! Elevii din Bihor, îndemnaţi să ţină 'doliu pentru educaţie' (foto: generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Naţional al Elevilor precum şi Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor îi îndeamnă pe cei care luni vor începe şcoala să ţină doliu, într-o zi sărbătorită de regulă cu flori şi îmbrăţişări. 

Protestul programat în prima zi a anului şcolar 2019-2020 a fost intitulat "Doliu pentru educaţie". 

"Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la practicile desuete din sistemul de învăţământ românesc, care valorifică interesele personale ale politicienilor în detrimentul nevoilor reale ale elevilor din România. Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Naţională direct în şcolile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepţiei conform căreia învăţământul profesional reprezintă "groapa de gunoi" a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest în curtea şcolii şi ne determină să aprindem o lumânare la căpătâiul educaţiei. Ne exprimăm mâhnirea faţă de actuala clasă politică, care conduce, prin acţiunile ei, la degradarea sistemului educaţional, tratând educaţia drept o prioritate doar la nivel declarativ", au transmis, printr-un comunicat reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor. 

Astfel, elevii - precum şi păinţii şi profesorii - care sunt nemulţumiţi de schimbările din sistemul de educaţie sunt chemaţi să poarte, luni, o banderolă neagră pe braţ. 

"Elevi, părinţi, profesori – voi sunteţi comunitatea şcolară. De la noi ar trebui să vină schimbarea, noi trebuie să ne ridicăm împotriva măsurilor populiste, nefundamentate, izvorâte din interese şi orgolii personale şi să apărăm educaţia. Alăturaţi-vă protestului "Doliu pentru educaţie", iar luni, când păşiţi pe poarta şcolii, faceţi-o cu o banderolă neagră pe braţ. Este felul nostru de a spune: aşa nu se mai poate", a declarat Horea Dobai, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
1234
:::::::::)))))))))
Postat 09 Septembrie 2019, 18:20 de Sandu1206
Sandu- gibon semianalfabet, scandalagiu
... care generalizeaza insultand pe toata lumea.
Postat 09 Septembrie 2019, 16:12 de 1234
1234
Mă i-au doar de prostii că tine
Postat 09 Septembrie 2019, 11:01 de Sandu1206
Sandu - gibon semianalfabet, scandalagiu
Nu-i baga pe toti in aceasi oala cu tine. Tu esti un ratat din toate punctele de vedere.Un taietor de frunze la caini. Freci toata ziua menta pe net facand spume la gura, cand cu unul cand cu altul. Apucaturi de gibon prost care generalizeaza insultand pe toata lumea. Incerci sa arunci asupra tuturor propriul tau esec generat de lene si de prostie.
Postat 09 Septembrie 2019, 06:48 de 1234
1234- PROSTEA
Nu murdării realitatea cu prostiile tale. Asta e Romania și atât putem.
Postat 09 Septembrie 2019, 02:30 de Sandu1206
Sandu
Iar ai dat cu bata-n balta... :) Iar te-ai imprastiat cu *... Nu toti fac asa cum faci tu. Tu nu ai folosit nici latrina, pt ca e clar ca nu ai prea dat pe la scoala. Te tradeaza educatia. In jur de 80% din scoli au toaleta la standarde europene. Mai sunt si situatii in care se folosec latrine. Se vor rezolva si aceste lucruri. Nu, insa, de indivizi cu mentalitatile si apucaturile tale. Daca ai sta sa gandesti putin inainte sa scrii/vorbesti ar fi in avantajul tau. Asta insa necesita efort cognitiv :)
Postat 08 Septembrie 2019, 21:42 de 1234
Incepe scoala :::))))
Ne căcăm in curte ::::(((((((
Postat 08 Septembrie 2019, 20:11 de Sandu1206
ei da
"aceste cuvinte ne doare"....daca inteleg eu cei care iau 4 la evaluarea nationala sunt asi si au demonstrat ca stiu rezolva probleme simple de matematica si se stiu exprima corect si mult in limba romana.......corect? Au capacitatea in continuare de a rezolva integrale la mate si sa abordeze corect probleme complexe de fizica? acum sincer. asa e? ca imi pun si eu o banderola dar pentru alt motiv....prostia este propagata si motivata in scoala. PUNCT
Postat 08 Septembrie 2019, 19:18 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON