URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2011, 12:30

În gura morţii: detalii cutremurătoare despre fetiţa înecată în Ştrandul Ioşia

În gura morţii: detalii cutremurătoare despre fetiţa înecată în Ştrandul Ioşia NEGLIJENŢĂ FLAGRANTĂ. Lăcătuşul care a controlat bazinul la umplere susţine că grilajul care acoperea gura de scurgere cu un diametru de 30-40 de centimetri (foto jos) era la locul lui şi că nu ştie cum a dispărut. Chiar să fi fost aşa, nu e sigur că materialul şubred din care a fost confecţionat nu ar fi cedat sub presiunea cu care a fost absorbită Elisabeth Haidău (foto). "Grătarul" era format din fiare subţiri (foto sus) şi putea fi îndepărtat cu o lovitură de picior. Coincidenţă sau nu, o parte din el a fost găsit luni, lângă bazin...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La noi, până nu moare cineva, lucrurile nu se pun pe făgaş normal! O dovedeşte tragedia de săptămâna trecută, când o fetiţă de 7 ani şi-a pierdut viaţa înecată în apă de jumătate de metru adâncime, după ce o conductă de evacuare din ştrandul Ioşia a absorbit-o aproape în întregime.

Cazul a şocat o ţară întreagă nu doar prin drama fetiţei, cât şi prin neglijenţa flagrantă a angajaţilor ştrandului. Copila a murit pentru că aceştia dăduseră drumul la apă fără să anunţe oamenii din bazin şi fără ca gura de evacuare să fi fost asigurată cu gratii! BIHOREANUL vă dezvăluie detalii înfiorătoare ale acestei drame...

Ceasul rău

La cei 7 anişori, Elisabeth Haidău era elevă în clasa întâi la Liceul Teologic Penticostal Betel din Oradea. Tatăl ei, Ioan Haidău, este pastor la Biserica Betel, iar mama, Felicia, profesoară de istorie-geografie la aceeaşi şcoală.

gura de scurgere.jpgSâmbătă, 4 iunie, vremea era frumoasă şi, la fel ca alţi 2.000 de oameni, micuţa a mers, împreună cu cei doi frăţiori, cu mama şi bunica lor, la Ştrandul Ioşia. Era trecut binişor de ora 16 când unul din cele două bazine de adulţi intrase în golire. Apa era adâncă de vreo 60 de centimetri, iar Elisabeth se scălda cu alţi copii în voie. Nimic n-o putea opri să se bucure de bălăceală, când, la un moment dat, a dispărut sub apă!

Degeaba a sărit după ea un bărbat, angajat al echipajului de descarcerare de la Ştei al ISU, care se afla în timpul liber la ştrand. Deşi salvator profesionist, nici măcar el n-a reuşit s-o smulgă de unul singur din ghearele morţii. Forţa sorbului era atât de mare încât o înghiţise aproape de tot.

În agonie

03 Adrian Marina.jpgSecundele treceau periculos. Salvamarul Adrian Marina (foto) era aproape de bazin când a auzit strigătele de ajutor: "Am sărit imediat în apă şi am fugit spre gura de scurgere. Fetiţa era cu faţa în sus, cu corpul tras în canal până la piept şi cu mâinile depărtate de corp". Ţintuită pe fundul bazinului, Elisabeth nu mai avea nicio reacţie. "Era inertă, cu capul lipit de fundul bazinului. Am prins-o de mână, mai era un bărbat cu mine (n.r. - salvatorul de la Ştei), şi am început să tragem de ea. Era ca "betonată", nici nu se mişca", povesteşte tânărul de 20 de ani, încă afectat de episodul prin care a trecut.

În ajutorul celor doi a sărit şi portarul, şi un instructor de înot, care la un moment dat a reuşit să ridice faţa fetei de sub apă, cât să poată lua aer. Dar, în loc să stea deoparte, curioşii se buluceau în bazin făcând valuri, astfel că Elisabeth ajungea mereu sub apă. "Strigam să vină mecanicul să oprească pompele care trag apa din bazin, ca să putem scoate fetiţa. Instructorul de înot o ţinea de cap cu faţa deasupra apei, iar eu şi colegul de la poartă împingeam lumea înapoi să facem loc", spune Adrian.

Fetiţa a fost scoasă abia după 3-4 minute de chinuri. Încă mai avea puls şi dădea semne că-şi revine după ce asistentul medical din ştrand i-a acordat primul ajutor pe marginea bazinului. "Când i s-a făcut respiraţie gură la gură a şi vomitat", afirmă salvamarul. Iniţial, echipajul SMURD sosit în 4 minute a reuşit să o resusciteze. Dar, câteva zeci de minute mai târziu, s-a stins în mâinile medicilor de la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean.

Golire pe negândite

Tragedia a stârnit o indignare generală, cu atât mai mult cu cât situaţii similare s-au mai petrecut în ştrandurile locale, fără să fi fost învăţătură de minte. "În ultimii 5 ani e al treilea caz de absorbţie în sorbul de evacuare. Traumatismele sunt foarte puternice, deoarece puterea de aspirare este foarte mare. Nu înţeleg cum ştrandurile pot funcţiona astfel, din moment ce există sisteme de protecţie speciale", declara dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD.

De ce lipsea grilajul de la gura de evacuare a apei, de ce se golea bazinul cât timp oamenii erau înăuntru, de ce nu fuseseră anunţaţi prin staţie sau obligaţi să iasă din bazin, aşa cum era normal? Erau întrebări care reveneau obsesiv. În multitudinea de ipoteze ţesute în jurul poveştii, ba că micuţa ar fi fost lăsată nesupravegheată, ba că salvamarul nu ar fi intervenit, ba că SMURD-ul ar fi ajuns cu întârziere (ultimele două evident nereale), martorii susţin la unison că vina aparţine în primul rând angajaţilor ştrandului. "Nu ne-a anunţat nimeni că se goleşte bazinul. Nu s-a anunţat prin staţie şi nici nu a venit nimeni să spună: "Scoateţi lumea afară din apă!". De fapt, nu ne-a anunţat niciodată. Din sezonul trecut lucrez aici şi niciodată nu am fost anunţaţi că se goleşte bazinul", recunoaşte chiar şi salvamarul.

De musai

03 Florin Alexandru.jpgDeşi în urma tragediei platoul ştrandului s-a transformat în studio pentru televiziunile care transmiteau orice detaliu legat de moartea fetiţei, conducerea Administraţiei Domeniului Public (ADP), regia de care aparţine ştrandul, s-a ferit de declaraţii. Singurul trimis să dea piept cu jurnaliştii a fost purtătorul de cuvânt, Florin Alexandru (foto), care susţine că regulamentul de funcţionare a ştrandului prevede de ani buni că apa din bazine se goleşte după ora 16. Numai că acest lucru nu era afişat nicăieri.

"Cele două bazine pentru adulţi se golesc alternativ. Cel cu o zi vechime se goleşte de regulă după ora 16, ca să poată avea apa proaspătă a doua zi. Golirea se anunţă de către un angajat, prin staţie sau verbal. De data asta, omul nostru a anunţat verbal, de la capătul bazinului", afirmă Alexandru, adăugând că dacă bazinul s-ar goli abia după programul cu publicul pe dimineaţă nu ar fi umplu. Or clienţii, majoritatea pensionari, fac gură dacă nu au apă destulă. "Golirea se face cam în două ore, apoi o oră-două se face dezinfecţia, după care urmează spălarea şi verificarea stării bazinului, maxim 10-15 minute. Umplerea durează mai mult, pentru că avem probleme cu apa rece, instalaţia e veche, şi dacă vrem să avem apă în bazin de 1,60-1,70 metri, totul durează 8-10 ore. Operaţiunea e supravegheată de mecanic, pe timp de noapte", explică el.

Acum se poate!

Reprezentantul ADP recunoaşte că în activitatea ştrandului există şi "lacune", mai ales că, până vinerea trecută, nici o regulă dintre cele menţionate de el, cu excepţia orei de golire, nu erau trecute pe hârtie, deci puteau fi uşor încălcate. "De acum, atât procedura cât şi regulamentul vor fi specificate şi în fişa postului angajaţilor", promite Alexandru.

Păcat că şefii lui s-au trezit să impună şi reguli abia după o nenorocire. La fel cum, tot abia acum, şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a constatat subit că ştrandul e pericol public, amendând ADP cu 20.000 de lei. Motivele: grilajele din ştrand nu erau fixate, iar regulamentul era incomplet şi necunoscut de clienţi. CJPC a dispus şi o nouă modalitate de golire a apei: după ora 18, şi numai dacă în bazine nu se mai află oameni!

03 Traian Bejan.jpg"Părerea mea e că de la simplii angajaţi până la cei de la ADP care trebuiau să facă controlul ştrandului toţi sunt vinovaţi. Mecanicul nu trebuia să dea drumul la apă dacă în bazin erau consumatori, mai ales dacă nu era grilajul pus. La fel, vinovaţi sunt administratorul şi cel care răspunde de calitatea apei", opinează comisarul şef Traian Bejan (foto), care promite controale "săptămânal sau la două săptămâni".

Într-un final, sâmbătă dimineaţă, ştrandul s-a redeschis, majoritatea solicitărilor CJPC fiind remediate. Grilajele au fost înlocuite şi bazinele revopsite, mai puţin cel în care a fost absorbită fetiţa şi cel pentru copii, aflat în renovare. Restanţe au rămas la panourile de afişare. Iar la controlul premergător deschiderii, comisarii au mai găsit, culmea, un grilaj care încă se mişca, deşi fusese sudat în două locuri...

Cine-i vinovat?

03 Bimbo.jpgÎntre timp, autopsia a relevat că micuţa Elisabeth a murit din cauza "asfixiei prin înec". Lunea trecută, părinţii au înmormântat-o la Lugaşu de Jos, în prezenţa a o mie de persoane şi, încă şocaţi, nu au mai apucat să facă plângere. Parchetul Oradea a demarat însă din oficiu o anchetă, pentru ucidere din culpă. Tardiv, la cinci zile după accident, a reacţionat şi municipalitatea, suspendându-i temporar din funcţii pe administratorul ştrandului, Gheorghe Sime, pe inginerul Florentin Avram şi pe lăcătuşul Daniel Fâşie.

Apoi, s-a aşternut din nou tăcerea, fuga de presă, tupilarea pe după purtătorul de cuvânt sau răspunsurile monosilabice. Cel mai elocvent a aparţinut directorului tehnic al ADP, Bimbo-Szuhai Tibor (foto). Întrebat într-o intervenţie televizată dacă şi-ar lăsa copilul să se bălăcească în ştrandul Ioşia, omul care teoretic trebuia să controleze absolut tot ce se întâmplă în ştrand a spus sec: "Nu". Ştia el şi de ce...


ÎN PIERDERE
Ştrandul pensionarilor

Ştrandul Ioşia a fost mereu "Cenuşăreasa" oraşului, fiind cunoscut ca un ştrand social, deoarece e  frecventat în cea mai mare parte de pensionari, care au gratuitate. Florin Alexandru susţine că înainte de deschiderea sezonului, de Paşti, ştrandul era reabilitat şi bazinele arătau ca noi, dar se erodează repede din cauza apei geotermale.

În ultima perioadă, investiţiile au fost reduse, deoarece în curând ştrandul va intra în modernizare totală. Valoarea proiectului, finanţat din fonduri nerambursabile, se ridică la 7,5 milioane de euro, şi presupune modernizarea bazinelor existente, dar şi construirea altora noi, amenajarea zonelor verzi şi a locurilor de joacă, ridicarea unei clădiri care să găzduiască terapii medicale, dotarea cu echipamente de divertisment acvatic şi cu mobilier urban, precum şi reabilitarea reţelei de iluminat public.

Atât ştrandul Ioşia, cât şi cel Municipal, care şi el intră în modernizare, aici urmând să fie realizat Complexul Nymphaea, merg în pierdere. La Ioşia, anul trecut, veniturile proprii au fost de 224.732 lei, iar cheltuielile de 717.539, în vreme ce la Ştrandul Municipal veniturile proprii s-au situat la 317.986, iar cheltuielile la 799.986 lei. Diferenţa e acoperită de municipalitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
vinovatie
principali vinovati sunt parinti!!!! care au uitat ca ei trebuie sa isi vegheze copila sa nu pateasca nimic si s-au relaxat si apoi neglijat copila care a murit pentru ca nu a avut parintii care trebuiau sa o pazeasca de rau de orice rau........ vinovatii secundari sunt angajatii neglijenti....
Postat 01 Iulie 2011, 23:46 de un parinte
”fer”, ”oradeanca”,...
și alții asemenea - voi aveți părinți? Mai aveți bunici? Sau sperați, cel puțin, să împliniți cândva 60 de ani? De unde atâta răutate la adresa unor oameni care n-au altă vină decât aceea de-a nu mai fi tineri? Sunt nespălați? Poate, câțiva, nu neg. Nu neg nici faptul că unii și-or fi făcând nevoile în bazine. Dar de ce atâta ipocrizie pe capul vostru? Un nespălat e, prin definiție, bătrân?? Ha! Când v-ați uitat ultima dată, cu ochii deschiși, în jur? Voi credeți că tinerii sau copiii nu-și fac nevoile în bazine? Ba, pun pariu cu voi că mult mai des decât un pensionar. Nu știu de ce a ajuns acest articol să vă provoace la atacuri contra pensionarilor... Au primit o gratuitate și se folosesc de ea. De ce sunt vinovați pentru asta? Pentru că n-aveți voi loc de ei?? N-au decât, cei responsabili, să învețe să gestioneze mai bine aceste gratuități, cum bine sugerau ”nicu” și ”Anticoruptie, anti..” mai devreme. Hai, pa! Și... sper să apucăm cu toții pensia...
Postat 30 Iunie 2011, 14:47 de Ochiul Drept
ciupercaria iosia
si pe linga asta toti nespalatii de pensionari circula cu autobuzul 14 care trece prin Iosia, iar cind se umple un autobuz cu nespalatii astia care n au facut cunostinta cu sapunul de ani de zile te poti sufoca de putoarea si jegul ce l emana... bineinteles ca toti circula gratis, iar restul fraierilor care incearca sa ajunga la munca sufera ca nespalatii sa ajunga la strand sa se poata pisa pe ei in voie GRATIS...
Postat 27 Iunie 2011, 23:51 de fer
ciupercaria iosia
nu s a schimbat nimic in la strandul ciupercarie, pensionarii se pisa in continuare pe ei ca animalele, nu folosesc dusul inainte sa intre in bazine, iaBLOWr de mers la toaleta nu prea merge nimeni, dupa ce? Cind se pot pisa toata ziua pe ei, pe linga asta animalele de pensionari maninca, beau bere, vin si palinca tot in bazine. Ce educatie pot da nespalatii astia nepotilor? Cind ei habar n au de regulile minime de igiena...
Postat 27 Iunie 2011, 23:46 de fer
greseala elementara
dezvaluirile unde sunt?! s-au pierdut printre randuri? nici macar numele nu e scris corect. elizabeth nu elisabeth.
Postat 20 Iunie 2011, 18:21 de nimeni
pedepsirea vinovatilor? da de unde.
de ce doar un singur politruc a cerut pedepsirea vinovatilor? sa fie acesta un semn ca doar de fatada se cearta uneori intre ei? ori nimanui nui pasa de calitatea serviciilor oferite din banii nostri?
Postat 20 Iunie 2011, 17:30 de eu
ha, ha, ha, ha
de ce ii lasa simplu este contrar raspunderi morale, pentru ca daca vreti sa stiti Pensionarul intretine medicul de familie, framaciile si spitalele este o motivatie de EUTANASIERE legala , idem donarea sangelui-viata, parctic anumite paturi sociale sunt maipulate sa sustina gen CARITAS vietiile altora asta e nivelul de moralitate la care am ajuns fara sistem caritas suntem Morti , cand practic si organizatoric stabileau un bazin doar pentru ei, un bazin pentru tineri si unul pentru copii insotiti de parinti fara BUNICI, sau pe zile simplu dar e mai bine
Postat 20 Iunie 2011, 13:48 de anca
mai faceti si ptr tineri ceva
De ce pensionarii au gratuit peste tot , de ce nu va ganditi si ptr tineret ? Inchideti-l , reamenajati si sa se puna taxa de intrare sa mai stea si pensionarii acasa , daca ai ghinionul sa urici in autobuzele de pe lini 14 cand ei coboara la strand sigur mori prin asfixiere de la ce miros emana acesti pensionarii si inca ceva : vin stau acolo la temperaturile mari si aproape in fiecare zi vine cate un echipaj de la ambulanta ca astia crapa de la soare . Sa se ceara la intrare o adeverinta de la medicul de familie ca au voie sa stea in bazine si la plaja la temperaturi mai mari de 25 de grade . Sa vedem cati au voie .
Postat 20 Iunie 2011, 12:00 de oradeanca
inchideti l
instalaţia e veche, şi dacă vrem să avem apă în bazin de 1,60-1,70 metri, totul durează 8-10 ore."Instalatia trebuia demult inlocuita si in acte sa stiti ca a fost inlocuita , asta este grav se deconteaza banii publici dar practic nu beneficiem de ceea ce se deconteaza, de ce? de ce sistemul permite aceste acte de spalare a banilor publici, de carpire de ce nu se face totul de la A-z viata nostra nu valoreaza chiar nimic? asa unii ajung foarte bogatii si altii foarte saraci deci discriminare,sistemul permite, incurajeaza discriminarea sociala cine raspunde : mortii, votantii sau efectiv cei responsabili in decizii.Inchide strandul si refa l din temelii daca trebuie, dar nu ne puneti viata in pericol, platim biletul de intrare si pe urma mergem la medic si la cimitir ce afacerea grotesca , satanica e asta! Ce mintii criminale ne administreaza , extraordinar!
Postat 20 Iunie 2011, 11:03 de oradean
Pentru Oradea!
Afara cu incompetentii si daramata toata sandramaua aia. Cred ca ar putea face un strand adevarat si modern acolo nu o baie publica nerentabila!
Postat 20 Iunie 2011, 10:04 de Pentru Oradea
ce traim noi e un cosmar tragiccc
stiti de ce au lasat strandul asa sa mergeti in Ungaria , e foarte simplu nu au asimilat fonduri nerambursabile a venit UDREA de cate ori in Bihor si NIMIC de ce? de ce stati pe scaun daca nu sunteti capabili ca sa va huiduim, de ce nu a ti privatizat eu raman blocata du te MM sa vezi ce stranduri au, du te in Arad nu baga banii in UNGURI, nu trec granita nimeni nu raspunde de deteriorarea patrimoniului nostru local, de ce nu? mai fac si fapte criminale iti duci copilul intr un focat de infectie sociala si in PULS VOTATI MA! Practic cel care munceste nu are un loc de relaxare , nu are banii sa si permita ce isi permit cei care nu muncesc si FURA fara nesimtire nu i opreste nimeni, liber la furat :evaziune, specula, inselaciuni etc.
Postat 20 Iunie 2011, 09:41 de ce traim noi e un c
ce nu intelegeti
hranim parazitii sociali care figureaza fictiv si isi iau salariul din atxele noastre prcatic am infiiat BUGETARII trantoriii nu aveti decat sa ne aveti pe constiinta totii morti mor datorita sistemului de grup social organizat te duci la finate te arunca ca pe o minge de colo colo, te duci la politie te trateaza ca pe un interlop, te duci la primarie nu ai nimic de uns du te si te plimba deci suntem noi VACI de muls, astepati ce voi facem si noi NIMIC, luati taxe de unde vreti vindeti va BIHORUL ungurilor .Nu stim sa dam ce primim, dar invatam zi de zi sa ne apreciem si sa nu gresim continuat, muncim suntem luati de farieri nu muncim facem alte cele va cumparam, cum cumpara ungurii va cumparam si noi, mare lucru!Oricum sunteti de vanzare totii din sistem.
Postat 20 Iunie 2011, 09:32 de anca
SUDAT .......
DE CE TREBE SUDAT??????? DE CE NU SE POT INSURUBA SI SUDA????? ATUNCI SIGUR NU AR PICA JOS DE LA O ATINGERE. FIERUL ACELA SUBTIRE, DE TE ATINGI DE EL SE INDOAIE, DAR DACA ITI PUI PICIORUL PESTE ATUNCI SIGUR PICA. IMI PARE RAU DE FETITA, ERA TARE FRUMUSICA. DUMNEZEUL SA O ODIHNEASCA IN PACE! IAR CEI VINOVATI SA ISI GASEASCA LOCUL POTRIVIT. SI SPER CA SE VOR GASI TOTI VINOVATII.
Postat 20 Iunie 2011, 00:54 de ANDA
SCARBEALA
VINA O POARTA PRIMARIA PENTRU CA NU STIU DIN CE MOTIVE ACORDA GRATUITATI . DIN ACEASTA CAUZA STRANDUL S-A TRANSFORMAT INTR-O BAIE COMUNALA CARE SE UMPLE DE OAMENI CARE VI SI SE SPALA PE GRATIS , LA ORA 12 APA DIN BAZINE ESTE ASA DE PUTUROASA CA TRE SA FII DROGAT SA MAI TE BAGI IN EA . AR TREBUIE SEPARATA BAIA COMUNALA DE UN STRAND CARE SA ASIGURE CONDITII DECENTE DE RECREERE SI NU DE SURALIRE A JEGULUI . DACA S-AR MONTA UN CONTOR CARE SA NUMERE PERSOANELE CARE FOLOSESC WC-ul V-ATI INGROZI IN CE PISARLAU SE IMBAIAZA CEI CE INDRAZNESC SA SE BAGE IN APA . DIN CAUZA PIERDERILOR CAUZATE DE GRATUITATI NU S-AINVESTIT NIMIC SI DE AICI STREA DE DELASARE A TUTUROR ANGAJATILOR PUSI SA PAZEASCA SI SA INTRETINA UN GUNOI !!!!!!
Postat 20 Iunie 2011, 00:21 de SCARBITUL
si ce daca?
tacerea e de aur, m-ai ales cind nu ai ce sa zici, ce sa spuna cei in culpa ? ca ca ca capacul eraaaaa, da la fier vechi demult, bolojan sa mergi si tu co copii acolo la strand poate asa vei vedea ce mizerie si conditii au clienti
Postat 20 Iunie 2011, 00:10 de lucy
SA SPUNETI ADEVARUL.
Din partea strandului nu a reactionat nimeni asteptau sa se faca liniste pentru a nu fi tras nimeni la raspundere, daca Bodea nu ar fi cerut pedepsirea vinovatilor nici macar acei oameni de la intretinere nu erau dati afara, deaia abia dupa cinci zile au inceput sa para ca ii intereseaza ce sa intimplat.
Postat 19 Iunie 2011, 23:28 de anonim
unde
unde a fost opc-ul de 29 aprilie cand sa deschis strandul , sau inainte cu 2-3 zile , de ce dupa ce s consumat fapta sunt si ei viteji de asta de ce nu zice nimeni
Postat 19 Iunie 2011, 23:26 de unu
Avertizment
Pacat, inca mai mor copii nevinovati in tara asta din motive atat de banale, datorate nepasarii si indolentei celor care nu-si fac meseria cum trebuie! Si o constatare dureroasa...cei multi care s-au bulucit in jurul nefericitului eveniment au facut sa creasca nivelul apei si prin valuri dar si datorita volumului propriilor corpuri! Multe nu s-au facut cum trebuie!...Chiar si acum, GRATARE SUDATE IN 2 PUNCTE!!! Uimitor! Acolo oare sunt numai inconstienti? Ce se intampla in tara asta? Unde sunt oamenii capabili si responsabili? Plecati...sau in somaj...ca in multe slujbe au ramas numai cei cu pile!!! Alta explicatie nu este, dupa cat de rau merg lucrurile in tara asta! Cei capabili nu sunt doriti pe nicaieri, la STAT, deoarece vad prea multe si pun in pericol Functiile celorlalti! MOR copiii datorita incompetentei unora si tot nu se intampla nimic...
Postat 19 Iunie 2011, 23:12 de Anticoruptie, anti..
Avertizment
Balaceala continua si gratuita pentru pensionari contra...mizerie, ruina, dezorganizare, iresponsabilitate, indiferenta, delasare...multe, multe rele....E greu, unii sunt mai saraci decat altii, dar asta nu inseamna ca ne putem permite huzur si indiferenta pentru unii, pericol si moarte pentru altii! Se impune URGENT responsabilizarea stricta a angajatilor, rentabilizarea functionarii strandului (cu ore gratuite numai atunci cand nu prea sunt clienti, altfel multimea de pensionari ce aglomereaza strandul, excesiv, fara discernamant, alunga de fapt, majoritatea posibililor clienti, vorba ceea:"si sarac, da' si cu pretentii"). Daca de lipsa banilor depinde modernizarea strandului, aspectul, facilitatile, curatenia, de ce nu-l faceti sa aduca profit? Daca nu stiu, sa gaseasca manageri seriosi, implicati, nu indolenti!...DEcat sa elimine apa din strand duminica la ora 16, cand unii poate atunci abia ar merge la strand, mai bine sa lase pana la 19 si sa faca igienizarea luni, limitand accesul la bazine, sau pe rand...Sunt multe solutii, atat pentru orar, abonamente, gratuitati, activitati cu copii, dar se pare ca nu e interes! Mare pacat , inca mor copii si prieteninostri in tara asta
Postat 19 Iunie 2011, 22:55 de Anticoruptie, anti..
in strand nuu
pe sosele nuu unde ne a mai ramas sa mergem direct la cimitir!
Postat 19 Iunie 2011, 19:34 de raul
viata la strand
trebuie atentie mare la apa mare. cu treburile astea nu te joci. la strand viata e diferita. stefandistrusu
Postat 19 Iunie 2011, 19:08 de neapisti distrusu
cea mai mare parte din vina
o au clientii, unde sunt bazinele conform legii ca sa ti bagi copilul in apa ? nici eu nu intru crisul e mai curat decat bazinele prezentate, de bolii nu mai vorbesc dar ii multumim lui BOLO cel mai si mai .....
Postat 19 Iunie 2011, 18:48 de dan oradeanul
da
acum pensionarii sunt de vina:))) hai mai ca sunteti chiar nesimtiti pe bune , ei trebuie sa moara ca sa va puteti voi relaxa in munca lor, RUSINE as va fie!
Postat 19 Iunie 2011, 18:27 de anca
vinovatii?
strandul e rentabil dpdv electoral (sa ai de partea ta atitia pensionari....) - recunoastem ca pensionarii au greutatile lor finaniciare (chiar daca nu toti dintre ei, sa fim seriosi) dar ca sa fie evitata privatizarea acestui strand , trebuie asigurat profitul acestuia si cred ca poate exista un echilibru in acest sens, astfel incit sa nu fie deloc o povara pt Oradea, ci un avantaj - de ce nu 2 zile gratis pe saptamina pt pensionari?e mai bine decit deloc (si alea in timpul saptaminii, cind muncitorii nu se pot bucura de strand contra cost) , la fel ar trebui sa fie si cu abonamentele de calatorie gratuite (50-60 de calatorii/luna sau in cazuri speciale ce pot fi demonstrate chiar 100%) - pina la urma , ce conteaza este asigurarea acestor servicii pe termen lung , ca pe termen scurt , e clar ca duc la faliment
Postat 19 Iunie 2011, 13:44 de nicu
vinovatii?
cred ca vina o are proprietarul strandului, nu acesti angajati (ei sunt simpli executanti ai normelor interne care sunt cum sunt) - exista un certificat de verificare lunara care sa ateste ca acest strand ofera siguranta 100% in cazuri din acestea (si firma care emite acel certificat sa-si asume raspunderea civila/penala in cazul acestor incidente) ? posibil ca lipsesc bani la buget pentru chestiuni din astea , dar pina la urma ce e mai important? asta e , daca suntem saraci mai putem avea si pretentii? acesti oameni care sunt simpli angajati, au respectat un portocol stiu sau mai putin stiut de ei si de altii, pe deasupra nu au nici capacitatea de despagubire in asemenea cazuri
Postat 19 Iunie 2011, 13:37 de nicu
eu
Sincere condoleante familei. Dincolo de aceasta tragedie va intreb urmatoarele: in cazul in care strandurile nu sunt rentabile de ce nu se inchid sau de ce nu-si restrang activitatile? De ce ne omorati cu taxe si impozite risipite aiurea? Nu mai avem mult si intram in faliment iar noi toti cetatenii orasului sponsorizam strandul pensionarilor? Mi se pare nedrept, in timp ce ne chinuim sa platim contributiile pentru salarii, copii nostri nu beneficiaza nici macar de retete gratuite...dar pensionarii se balacesc in apa geotermala pe banii contribuabililor! Pana cand credeti ca poate continua asa?
Postat 19 Iunie 2011, 13:29 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON