URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2020, 15:15

În curând în Oradea: Cum va arăta piaţa publică din cartierul Nufărul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viceprimarul Mircea Mălan a publicat, vineri, pe pagina sa de Facebook o serie de imagini în care se poate vedea cum va arăta centrul de cartier pe care municipalitatea urmează să-l amenajeze pe strada Nufărului, în apropiere de intersecţia cu strada Constantin Noica.

Piaţa publică care va fi realizată în cartierul Nufărul face parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia zone similare vor fi realizate şi în Rogerius (Parcul Magnoliei) şi Ioşia (strada Cazaban, lângă Arena Antonio Alexe). 

"La fel ca în cazul piaţetelor Magnoliei şi Cazaban, şi în cea din cartierul Nufărul vor fi plantaţi copaci, se vor amenaja gradene verzi şi se vor monta bănci. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene, având o valoare de 1,7 milioane de euro", a precizat viceprimarul Oradiei. 

În perioada următoare, toate cele 3 pieţe vor intra în licitaţie publică, a mai precizat Mălan. 

Citeşte şi: Cum va arăta centrul de cartier din Ioşia, de lângă Arena Antonio Alexe: Amenajarea ar putea începe în primăvară (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Și încă odată FRAIERII mor de ciuda
::::::)))))
Postat 18 Ianuarie 2020, 13:40 de sandu1260
Foarte frumos !?!
Aveți idee cât costă o imitație de felul unei pietre de râu gigant, așa cum arată în poză ?!? Fix cât 24 de salarii medii ... de orădean harnic și bun contribuabil !?!
Postat 18 Ianuarie 2020, 09:58 de CrisDumi
1,7 milioane de euro
Acolo e deja un parculet cu banci si locuri de joaca.In poze apar niste elipsoizi de piatra(probabil fara utilitate),niste banci futuriste,neergonomice si niste stilpi de iluminat rasuciti dupa o formula unica,secreta.Pe scurt parcul e venit din viitor,de la 50 ani distanta...ceea ce justifica pretul.
Postat 17 Ianuarie 2020, 20:19 de excalibur
Parcari, case, ecproprieri..
Vai vai, fara exproprieri? Pai se poate? Ce o sa faca cei ce parcheaza pe langa mec? Nu era normal sa se demoleze mai intai casele din spatele blocului cu pelican ca sa mai mutam niste parcari? Hai ma baieti, ca puteti..
Postat 17 Ianuarie 2020, 19:48 de oradeanbihor
...
Noa, dară, tăt îi bigne c-om ave' indghe ședghe cu curu' p-o tchiatră...
Postat 17 Ianuarie 2020, 18:11 de Shogun
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON