URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2024, 17:16

În coloană, spre vama Borș: Protestatarii din Bihor s-au dus spre granița cu Ungaria, dorind să blocheze trecerea frontierei (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O parte din protestatarii care duminică au mărșăluit pe șoseaua de centură a Oradiei au pornit, în jurul orei 16, spre vama Borș, dorind să blocheze punctul de trecere a frontierei.

Cu mașini de transport, TIR-uri și autoturisme, nemulțumiții au continuat să claxoneze și de la ieșirea din Oradea spre Borș, așa cum, de altfel, au făcut-o toată ziua în jurul municipiului.

Polițiștii și jandarmii care însoțesc protestatarii au purtat negocieri cu șoferii nemulțumiți și i-au convins să nu blocheze activitatea de la frontieră.

„În punctul de trecere a frontierei, activitatea se desfășoară normal”, a declarat Laura Bondar, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Bihor, pentru BIHOREANUL.

De asemenea, și jandarmii au confirmat că activitatea din vama Borș n-a fost perturbată. „Protestatarii sunt deja pe drumul de întoarcere spre Oradea”, a declarat Anca Secară, purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Bihor.

În schimb, traficul rutier de pe DN 1 Borș-Oradea a fost îngreunat, pe ambele sensuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
vasi/adi13
Ești atât de disperat încât, îți atâtea conturi false încât nici tu nu știi câte ai ::::))) bolnav cu capul nu altceva. Referitor nu are cum sa se pună pe mine, dar am înțeles ca Simeon de la hAUR vrea sa o babardeasca::::)))) poate stai și tu la coadă ca e bună rău ::::)))))
Postat 15 Ianuarie 2024, 19:57 de Sandu2100
@SANDU2100
Alt prostovan cu vaccinurile. Parca atrecut vremea vaccinurilor, mai schimba placa , de s-ar pune Sosoaca pe fata ta sa-i simti feminitatea cred ca ti-ar trece vaccinul si te-ai vaccina din nou.
Postat 15 Ianuarie 2024, 19:18 de AlexandraCiucle
au...
au unii dintre ei camioane sau tractoare de sute d mii de evro.Unii care au un job de kkt și leafă la fel,ăia cum să facă?
Postat 15 Ianuarie 2024, 12:51 de crisan
georgemarian
Subt foarte mândru ca sunt vaXXinat am și PEDEGREE. Nu vad un motiv de ce sa ascult de AUR și Sosoaca, când pot asculta de doctori.
Postat 15 Ianuarie 2024, 12:17 de Sandu2100
Sandu 2019-3
Ai probleme grave și de logică și de memorie. Dă-i cu dozele de PSD și PNL în continuare! Ce sa-i explici unui triplu vaccinat cu dublu tuluc și aterizare forțată?!
Postat 15 Ianuarie 2024, 12:13 de georgemarian
georgemarian
Tu faci din AUR și Sosoaca idoli, ai fost radicalizat de niște idioți, cu vaXXinul. Eu nu ascult de idioți care știu doar teoria conspirației, ascul de medici care au pregătite. AUR nu o sa construiască nimic, o sa.ne întoarcem in 1948 cu ei și o sa o luam de la 0 pt încă 30 de ani, inafara de scandal nu sunt în stare de nimic. Majoritatea fabricilor si combinatelor care au fost distruse au fost cumpărate de prietenii lor RUȘI, AUR doar fac propagandă cu asta, și analfabeții pun botul.
Postat 15 Ianuarie 2024, 11:37 de Sandu2100
Sandu 2019 - 2
Spre deosebire de tine, eu analizez situația rațional. Tu de exemplu ai picat testul vaccinului și nu prea esti în măsură să comentezi. Tu te lasi pacalit de orice din cauză că nu mai judeci cu mintea proprie. Eu nu fac din AUR un idol, cum faci tu din PNL, ci îl văd ca o soluție matematică. Și fără PNL și PSD se va construi fii liniștit. Eu aș vrea să văd fabricile și combinatele care ei le-au distrus în ultimii 33 de ani. Poți să mi le arați te rog? Aș vrea să văd ce valoare are balanța noastră externă și cât exportăm și importăm? Aș vrea să mai văd cum stăm ca țară la tehnica de vârf? Suntem lideri sau suntem ultimii oameni din Europa? Nu cumva suntem pe nicăieri și ne invadează toate ABC-urile din UE? Gospodăriile rurale nu sunt cumva în colaps și în câțiva ani nu vei mânca tu oare roșii și ardei exclusiv din import cu gust de polistiren expandat sau extrudat? AUR NU A FOST la guvernare așa că n-ai ce să le reproșezi. Ce au făcut ei bine: au propus o grămadă de legi, au adus în atenția publicului o grămadă de nereguli și s-au împotrivit abuzurilor marca PSD+PNL+USR. Și-au făcut datoria de partid de opoziție cum trebuie să se facă în fiecare țară. AUR, contrar a ce minciuni spui tu, militează pt deschiderea vechilor întreprinderi, dezvoltarea celor actuale și pentru inițiativa privată. Eu nu sunt ca tine, care vrea ca țara să meargă încet spre bine, eu vreau ca țara să meargă accelerat spre tine. Nu-mi fac iluzii că AUR va ajunge la guvernare, dar vreau să se mai rupă din puterea oligarhilor PSD+PNL. Măcar vom diminua distrugerile, atât cât se va mai putea. Mai este ceva din scetorul energetic sau industrie care să nu fie în posesia străinilor? Dar sectorul bancar? Cât la 100% din terenurile agricole sunt cumpărate de străini? Laptele și făina tot din Ungaria și șările din jur vin? Din cele 33 de fabrici de zahăr mai funcționează oare 3? Cea de la Oradea mai produce? Ar trebui să ieși desculț afară amu în prag de iarnă ca să te trezești! Arata-mi tu ce au distrus ăștia și după aia arata-mi ce au construit ca să vedem cum stăm, pe plus sau foarte grav pe minus! PS: mi-aduc aminte și de Bolojan, cum ne recomanda și el săracu să ne vaccinăm. Mi-aduc aminte și că trăiește în preacurvie, de aia oricât de capabil ar fi, deciziile sale sunt compromise. Dacă și-a compromis familia, cel mai oprește să se compromită în rest, sub orice aspect?
Postat 15 Ianuarie 2024, 11:16 de georgemarian
georgemarian
Tu ai fost radicalizat. Eu in schimb vad ca țara merge spre bine dar încet ( încet și sigur, ca un Cadillac), AUR nu a făcut nimic de când au fost votați, decât scandal si live-uri dar in rest nimic. Clasa socială in care lovec ei sunt de la analfabeți in jos. Tot ce sa construit în ultimii ani se va distruge.
Postat 15 Ianuarie 2024, 10:51 de Sandu2100
Sandu 2019
După ce am votat în trecut PSD și la ultimele alegeri PNL și după dezastrul lăsat de ambele în țară pot spune că m-am lămurit și trebuie îndepărtați cât mai mulți din ei. Sunt și oameni capabili nu contest și Bolojan are meritele lui. Dar per ansamblu, situația nu se poate schimba dramatic sau hotărâtor, dacă îi voi vota tot pe ei. Șoșoacă a dovedit după ultimele acțiuni că este o anexă a PSD și că a făcut blat cu Ciolacu pentru că a susținut tot ce a propus PSD și s-a poziționat împotriva AUR, pe față. Voi vota AUR pe temeiul celor de mai sus. Nu mă aștept la minuni iar singurul scop rațional și nu emoțional pe care-l am la aceste alegeri este să mai oprim hoțiile și incompetența marca PSD+PNL+USR+UDMR. Astfel AUR va fi un fel de levier care va mai opri din distrugerea țării. Oricum va fi interesant: suntem câteva familii care au votat PNL la ultimele alegeri, nevotând niciodată AUR, dar acum vom vota toți 100% AUR. Oare vor pușca sondajele făcute în avans cu realitatea din teren? N-am prea așteptat alegerile dar acuma le aștept cu nerăbdare.
Postat 15 Ianuarie 2024, 09:42 de georgemarian
georgemarian
Tu ești ăla care o susține pe Sosoaca și AUR, și vorbești despre oprirea abuzivă. Nu crezi ca ei sunt abuzivi?? După cum ai văzut, ei au fost alungați de la proteste.
Postat 14 Ianuarie 2024, 23:30 de Sandu2100
Protestul pașnic...
...este și va fi o trăsătură a democrațiilor. Oprirea abuzivă a protestelor este o măsură a dictaturilor in devenire. Ce treabă ai tu că guvern că se plimbă cu mașina toată ziua? Pe banii tăi se plimbă? Tu să te întrebi ca guvern de ce se plimbă și de ce nu produce liniștit, asta-i treabă ta, și să vezi ce poți face legal ca omul să funcționeze în fiecare zi din an! Că nu se plimbă ei că îi scot banii afară din casă.
Postat 14 Ianuarie 2024, 22:53 de georgemarian
Un guvern eficient...
...nu crește taxele și nu pune presiune pe micii producători. Un guvern eficient creează un climat legal, sustenabil economic, care să ducă la dezvoltarea mediului de afaceri. In orice manual de economie se demonstrează clar că adaptabilitatea la condițiile de piață precum și rezistența în condiții de criză cel mai bine le poate îndeplini firmele mici și mijlocii. Dacă ai firme mici și mijlocii sănătoase vei avea o economie sănătoasă. Ori la noi, pe lângă că nu avem firme mari că în urmă cu câteva decenii, care au dus în spate sute de mii de locuri de muncă, guvernul pune bocancul pe gâtul firmelor mici. Patronii nu se pot concentra pe producție/ prestare de servicii ci trebuie să se concentreze pe hățișul legal și contabilicesc impus de stat. Un sistem legal îmbârligat și neaerisit va duce la înfrânarea afacerilor. Nemaivorbind de faptul că legile se schimbă din mers siy nu într-un mod favorabil, planurile de afaceri nu pot fi duse la bun sfârșit lipsind predictibilitate pe termene scurte de 3-5 ani. Orice prost știe să trăiască pe caiet sau pe bani luați cu împrumut cum o face guvernul român. Un guvern imbecil și incapabil amanetează țara și subminează propria economie. Parcă seamănă cu guvernul actual!
Postat 14 Ianuarie 2024, 22:44 de georgemarian
Ați mai luat-o de câteva ori ....
De la cine anume o luați inpoi???
Postat 14 Ianuarie 2024, 21:14 de sss
KP
Cum adică ne luăm țara in apoi ??? Și o dăm la Rusi ??
Postat 14 Ianuarie 2024, 21:13 de Sandu2100
Gata, s-a terminat ... neterminaților.
Ne luăm țara înapoi.
Postat 14 Ianuarie 2024, 20:01 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON