URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2021, 21:16

Ilie Bolojan, la "Deşteptarea României". Ce a spus despre relaţia cu Klaus Iohannis, vaccinarea obligatorie în instituţii şi... ciori (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PNL Bihor, Ilie Bolojan, a fost vineri invitatul emisiunii "Deşteptarea României", realizată de Cătălin Striblea la Europa FM, unde a primit întrebări în direct de la români, mulţi dintre ei vrând să ştie de ce nu face pasul în faţă, chiar spre funcţia de prim-ministru. 

Între altele, Bolojan a dezvăluit şi în ce relaţii se află cu Klaus Iohannis, dat fiind faptul că există speculaţii că şeful statului nu l-ar vrea într-o poziţie cheie pe şeful PNL Bihor. 

Rămâne în Bihor

Emisiunea "Deşteptarea României" a fost realizată chiar la Oradea, din noul Muzeul al Ţării Crişurilor, fiind transmisă nu doar la Europa FM, ci şi, în format video, online, pe pagina de Facebook a radioului. 

Primul ascultător care a intrat în legătură directă cu Ilie Bolojan şi Cătălin Striblea a vrut să ştie din ce motive liberalul, considerat de multe voci, din PNL, ba chiar şi din alte partide, ca o variantă propice pentru funcţia de premier al României, nu s-a implicat mai mult la nivel central. "Nu poţi să faci două lucruri bine în acelaşi timp", a spus Bolojan, subliniind că a fost ales de un număr important de bihoreni şi că îşi doreşte să-şi ducă mandatul până la capăt, făcând proiecte.

Răspunzând unei întrebări din partea lui Cătălin Striblea, Bolojan a spus că nu s-a pus problema ca el să primească o funcţie mai "mare" şi nici nu se va pune "în următoarea perioadă". A lăsat, în schimb, o portiţă deschisă pentru peste câţiva ani: "Nu poţi niciodată să spui că nu vei face un anumit lucru, care poate să fie la un moment dat un parcurs normal. Dar nu se pune problema în momentul de faţă". 

"Singura salvare"

Ascultătorul a insistat şi i-a spus că era singura persoană care putea să facă majoritate în Parlamentul României: "Eraţi singura salvare a României! Oamenii competenţi trebuie să se implice". 

"Eu sunt un optimist moderat. Cred că ţara noastră îşi va regăsi drumul şi va progresa în anii următori", i-a spus Ilie Bolojan, adăugând că "avem resurse să facem guvernări mai bune, indiferent de conjuncturile politice sau de partidele care s-au perindat până acum în ultimii 30 de ani".  

Pentru majoritate 

Întrebat dacă este mulţumit de rezvolvarea găsită de PNL în această perioadă pentru guvernare, adică cel mai probabil un guvern minoritar alături de UDMR, sau, mai degrabă, ar fi preferat refacerea coaliţiei cu USR, şeful liberalilor bihoreni a spus că preferă majorităţile. Cu alte cuvinte, varianta din urmă. 

"Din punctul meu de vedere, una din condiţiile de succes în administraţia locală, dar şi în cea naţională este ca o administraţie, o guvernare să aibă o majoritate stabilă. Nu există administraţii performante dacă primarul nu are o majoritate stabilă într-un consiliu, să poată să îşi pună în practică politicile. La fel şi într-o guvernare, când nu există o majoritate stabilă e greu de presupus că se vor putea lua măsuri care să creeze un deranj major. Or, reforme serioase fără deranj nu există", a spus Bolojan. 

Pe paliere diferite 

Cătălin Striblea a vrut să ştie de la PNL Bihor în ce relaţii se află acesta cu preşedintele Iohannis, o curiozitate pe care o au mulţi, a subliniat moderatorul. "Relaţiile dintre un preşedinte de consiliu judeţean şi preşedintele României. Sunt paliere diferite, iar intersectarea este foarte scăzută. În afară de întâlniri şi câteva şedinţe, nu am avut niciun fel de intersecţie", a răspuns, sec, Bolojan.

Întrebat cum apreciază mutările pe care preşedintele Iohannis le-a făcut în ultima perioadă pe scena politică, şeful PNL Bihor a răspuns că-i par cam neinspirate. "În ultima perioadă, lucrurile nu au fost foarte inspirate. Este cât se poate de clar că PNL, fiind în guvernare, nu avea nevoie de o competiţie care să dureze câteva luni de zile. Una este să fii în opoziţie şi să faci competiţii interne spumoase şi alta este să fii în guvernare. Aceste conflicte nu fac decât să macine guvernarea", a comentat Bolojan. 

Vaccinat şi cu doza 3

În emisiune, Bolojan a spus că s-a vaccinat anti-Covid, iar recent a primit chiar şi doza a treia. El a afirmat că, în opinia sa, comunicarea pe tema vaccinării "nu a fost dintre cele mai inspirate", dar şi că modul în care s-a făcut relaxarea la începutul verii nu le-a "indus cetăţenilor sentimentul de urgenţă ca să se vaccineze". 

Şeful CJ Bihor a dezvăluit că a discutat "colegial" cu angajaţii din instituţie, spunându-le despre importanţa vaccinării: "Dacă discuţi cu oamenii, iar conducerea instituţiei se duce şi se vaccinează şi colegii văd că nu a crăpat, înseamnă că există o altă motivaţie, o altă încredere". Potrivit lui Bolojan, peste 90% dintre angajaţii Consiliului Judeţean Bihor sunt acum vaccinaţi.

Întrebat dacă ar fi de acord ca vaccinarea să fie obligatorie în rândul angajaţilor instituţiilor din România, preşedintele CJ a răspuns că "ar fi o decizie corectă în momentul de faţă". 

"Îmi cer scuze..."

În aceeaşi emisiune, în cadrul căreia au fost prezentate şi imagini din Oradea, Bolojan a fost întrebat despre investiţii, parcări, exproprieri, dar şi despre situaţia... ciorilor în municipiul de pe Crişul Repede. Mai precis, un ascultător din Timişoara a fost curios cum s-a rezolvat această problemă în Oradea, dat fiind că în oraşul său acest lucru nu s-a întâmplat încă. "Există ciori şi în Oradea, dar periodic, cu furtunurile de apă sub presiune, le-am spart cuiburile", a răspuns Bolojan. 

De asemenea, unul dintre apelanţi a adus în discuţie problema exproprierilor din Oradea, subliniind disconfortul proprietarilor. "Exproprierile sunt foarte deranjante. Eu îmi cer scuze de la toţi cei care au fost expropriaţi. Dar nu poţi, când eşti pe o funcţie publică, să dai doar veşti bune", a spus Bolojan, subliniind importanţa proiectelor de infrastructură pentru oraş. 

Vezi, mai jos, emisiunea de la Europa FM!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
kkp
Pe bune..ai o singura idee..si aia fixa... Bolo...tara asta ar avea nevoie de mii de Bolo..sa se miste lucrurile...daca vrei sa te intorci la pestera...drum bun..
Postat 23 Octombrie 2021, 20:47 de zorro
Il felicitam pt abordarea light,speram sa nu se radicalizeze caCitu sau ca Marele Negru,Klaus al II-lea
Il felicitam pt abordarea light,speram sa nu se radicalizeze caCitu sau ca Marele Negru,Klaus al II-lea
Postat 23 Octombrie 2021, 12:37 de spaima_trepadusilor
Felicitari Bolojan
Mor fraierii de ciuda ::::))))
Postat 23 Octombrie 2021, 11:31 de Sandu2100
Kp
Ar trebui sa ti schimi tratamentul...se pare ca nu mai are efect actualul...daca cineva chiar vrea sa faca ceva ..in tara asta de....dupa tine e penibil....cineva care trage concluzia asta..e ori tau intentionat..ori cretin....
Postat 23 Octombrie 2021, 10:07 de zorro
Penibil, penibil, penibil.
La fel se proceda și în emisiunile radiofonice cu PCR-iștii și UTC-iștii perioadei ante "loviluție". Dădea câte unul telefon chiar de la început, sau mai mulți dacă enisiunea era mai întinsă, ca să ridice în slăvi "invitatul". Bașca faptul că acum, se știe ce-i cu postul ăsta EuropaFM și cu lingăul scăpat de cancer, pe nume Striblea. Dar ce-i cu întrebarea ascultătorului pe care, pe fond, nu e clar dacă voia să-l vadă plecat din Bihor cumva, ca premier eventual? Pentru că asta rezultă, dacă proștii se "organizează". Or, orice tembel știe că dacă "admiratul" e văzut la capitală, în acest caz, atunci ar trebui organizate alegeri locale anticipate la județ. Asta a vrut cel cu întrebarea, sau doar săhi ridice bovanului o minge la fileu, xa să ne arate ce mult e el dedicat locului de baștină. Pe de altă parte se știe deja clar că Bolojan e văzut la Cotroceni, în Victorie și în Modrogan, ca un oportunist notoriu și bine "acoperit". Un habarnist care face pe "eroul" pe banii și mintea altora. Așa că, repet. Penibil, penibil, penibil. A falimentat Oradea, iar acum i-a mai rămas Bihorul doar.
Postat 23 Octombrie 2021, 09:31 de KP
Reclama personala se plateste din bani publici ....
Poate ne spune si noua marele ciocoi de birtin cat a costat emisiunea asta de propaganda si manipulare . Eventual, si daca a fost platita cu bani publici ....
Postat 23 Octombrie 2021, 00:44 de Silver_Cat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON