URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2022, 17:31

Handbaliștii de la CSM Oradea ar putea să fie invitați în prima ligă. Iată de ce!

Handbaliștii de la CSM Oradea ar putea să fie invitați în prima ligă. Iată de ce! Sursa foto: CSM Oradea - Handbal Masculin / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi au ocupat doar locul 3 la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională, handbaliştii de la CSM Oradea ar putea să primească o şansă la accederea în primul eşalon al ţării.

Ambele echipe care au promovat direct în acest an, CSM Odorheiu Secuiesc şi CSM Reşiţa, au dat semne că nu se vor înscrie în prima ligă, reşiţenii chiar anunţând asta printr-o postare pe Facebook.

Echipa din Reşiţa nu a anunţat, încă, Federaţia Română de Handbal în acest sens. Contactat de BIHOREANUL, Alexandru Jelescu, referent în cadrul Comisiei de Competiţii a FRH, a precizat: "Federaţia Română de Handbal nu a fost înştiinţată pe cale oficială de vreo intenţie de neparticipare a celor două echipe nou-promovate în prima ligă. Până vineri la ora 16 este un termen de înştiinţare în acest sens. Dacă până atunci, una dintre cele două echipe ne va informa că nu va putea să evolueze anul următor competiţional în prima ligă, atunci noi, Federaţia Română de Handbal, vom transmite o invitaţie de participare în prima divizie către echipa de pe locul 3 de la turneul de baraj".

Astfel, cel puţin deocmadată, nu se cunoaşte configuraţia primului eşalon din handbalul masculin românesc pentru viitoarea ediţie de campionat, dar există posibilitatea ca CSM Oradea să fie invitată să participe.

"Deocamdată pe noi nu ne-a informat nimeni de la Federaţie de aşa ceva. Dacă va veni o invitaţie, atunci conducerea clubului va analiza situaţia şi va lua o decizie", a precizat pentru BIHOREANUL ofiţerul de presă al clubului CSM Oradea, Adrian Micinic.

Problemele care apar cu echipele din liga secundă care obţin promovarea în prima divizie se referă la diferenţa mare de buget dintre cele două ligii. Potrivit analiştilor, ca să lupte cu şanse pentru evitarea retrogradării în Liga Naţională, o echipă are nevoie de un buget anual de minim 700.000 euro, pe când echipele ce provin din divizia a II-a au, de regulă, bugete sub 200.000 euro, cum a fost şi cazul formaţiei CSM Oradea, cu un buget de aproximativ 125.000 în acest sezon.

Cum, se pare, CSM Oradea va fi depăşit în ceea ce privește bugetul la baschet în sezonul ce vine de mai multe echipe (Dinamo, Rapid, Constanţa), este greu de crezut că clubul ar putea susţine şi echipa de handbal în prima ligă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON