URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2023, 12:22

Handbal: CSM Oradea a câştigat cu 37-30 jocul cu Universitatea Craiova şi a urcat pe locul 2

Handbal: CSM Oradea a câştigat cu 37-30 jocul cu Universitatea Craiova şi a urcat pe locul 2 (fotografie din arhivă, sursa: CSM Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliştii de la CSM Oradea au obţinut o victorie clară, sâmbătă, la Arena Antonio Alexe, în faţa oltenilor de la Universitatea Craiova şi au urcat pe locul 2 al clasamentului Seriei A din Divizia A.

Echipa bihoreană s-a impus cu scorul de 37-30, după ce la pauză conducea cu 19-14.

A fost un joc controlat în totalitate de elevii antrenorului Cosmin Liberţ, care s-au instalat din start la conducere şi s-au desprins treptat. Pe parcursul primei reprize s-au consemnat scorurile: 5-2, 9-5, 12-7, 15-10 şi 19-14 la finalul primei părţi.

În repriza a doua ecartul a început să crească şi mai tare, CSM-ul ajungând să conducă cu 29-20 şi chiar 33-22. Pe final de joc, antrenorul Cosmin Liberţ le-a dat credit şi mai tinerilor componenţi ai echipei, iar pe acest fond oaspeţii au mai redus din handicap, dar totuşi victoria a fost clară, cu scorul de 37-30.

„A fost un joc dificil, în primele 40 de minute, ne-am făcut noi meciul greu, dar eu zic că experienţa jucătorilor şi a colegilor mei şi-a spus cuvântul şi am gestionat unele momente mai bine şi astfel am câştigat. Pentru mine a fost foarte bine, le mulţumesc colegilor că îmi dau încredere, că mă susţin în tot ceea ce fac şi le mulţumesc. Fără ei nu puteam să fiu golgheter, astăzi”, a declarat, la finalul jocului, George Breban, jucătorul echipei CSM Oradea, care alături de Szasz Csongor, a marcat cele mai multe goluri.

Mai exact, atât George Breban, cât şi Szasz Csongor şi-au trecut în cont câte 8 goluri. Ei au fost urmaţi de la CSM de Sebastian Sfârlea cu 5 reuşite, Ciprian Aungurenci şi Deniss Kirsch cu câte 4 goluri, Ionuţ Băban şi Emilian Turcu cu câte 2 goluri, Viorel Boşca, Alexandru Popa, Alexandru Bogdan şi Alin Calman cu câte un gol.

De la craioveni, de departe cel mai eficace a fost Ion Ovidiu Ianăşi, cu 12 goluri, din care 6 reuşite din aruncări de la 7 metri. Al doilea de la oaspeţi a fost Radu Guşatu, cu 5 goluri.

După acest meci, profitând şi de celelalte rezultate din etapă, handbaliştii orădeni au urcat pe locul secund al clasamentului, având cinci victorii şi un eşec în cele şase etape de până acum. Pe prima poziţie se află CSM Odorheiu Secuiesc, care, joi, în derby-ul etapei, a întrecut CSM Făgăraş, cu 44-23.

În celelalte două partide de sâmbătă, CSU Politehnica Timişoara – CSM Reşiţa 21-31 şi Unirea Sânnicolau Mare – CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu 34-29.

În clasament, CSM Odorhei are 18 puncte, CSM Oradea – 15 puncte, CSM Făgăraş – 13, iar CSM Reşiţa – 12 puncte.

În etapa viitoare, ultima a turului de campionat, CSM Oradea va evolua pe terenul celor de la CSM Făgăraş, miercuri, 25 octombrie, în derby-ul pentru locul 2.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON