URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2020, 12:55

Hai să râdem! Iubitorii de teatru sunt invitaţi la comedii cu Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru şi Maria Buză 

Hai să râdem! Iubitorii de teatru sunt invitaţi la comedii cu Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru şi Maria Buză  VIN COMEDIILE! La finalul acestei luni, la Oradea sosesc două comedii de succes: "Boeing Boeing" şi "Dineu cu proşti"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Să râdeţi, pentru că râsul e muzica sufletului", îndeamnă celebrul actor Horaţiu Mălăele. Orădenii au şi motiv, fiind chemaţi la o serie de comedii spumoase. 

Între ele, "Dineu cu proşti", cu Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, şi "Boeing Boeing", un spectacol despre un arhitect cu trei amante stewardese, ecranizat pe vremuri cu Tony Curtis şi Jerry Lewis. 

Înapoi la teatru 

Odată cu începutul anului au fost reluate şi spectacolele de teatru în Oradea, inclusiv în Sala Mare a Teatrului, închisă în 2019 timp de câteva luni pentru reabilitarea scenei şi transformarea ei în una rotativă. În prima lună a lui 2020, amatorii de teatru pot vedea pe noua scenă, între altele, spectacole precum premiatul "Avalanşa", de Tuncer Cücenoğlu (19 ianuarie, ora 19), "o poveste despre frică, despre trecut şi viitor", faimosul musical "Sunetul Muzicii" (25 ianuarie, ora 19), precum şi "Creştini" (31 ianuarie, ora 19), cu Richard Balint în rol de pastor. 

Tot în ianuarie sosesc la Oradea şi spectacole naţionale jucate deja cu succes în faţa unor săli arhipline. Unul dintre acestea e comedia "Dineu cu proşti", cu Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, care va fi jucată pe 28 ianuarie, începând cu ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor. 

Prost cu spume

Producţia a fost jucată, până acum, de peste 200 de ori. "Horaţiu Mălăele îl joacă pe François, un artizan de poduri din beţe de chibrit, părăsit de nevastă şi prost cu spume. Replicile ascund profunzimi subtile, pe care bine ar fi ca spectatorii să nu le scape din vedere. Altminteri dineul n-ar fi delicios", transmit organizatorii. 

Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Aylin Cadâr, Alexandru Bindea, Costina Ciuciulica / Teodora Mareş, Dorin Andone / Tomi Cristin şi Alexandru Georgescu, iar regia e semnată de Ion Caramitru. În ciuda preţului de 120 lei, orădenii au cumpărat deja sute de bilete, aşa încât mai sunt disponibile câteva pe site-ul blt.ro. 

Arhitectul şi stewardesele

Tot la finalul lunii, orădenii pot vedea şi comedia "Boeing Boeing" adusă de Teatrul Elisabeta din Bucureşti. Din distribuţie fac parte, între alţii, Andreas Petrescu, Alexandra Velniciuc şi Maria Buză. Ecranizată în 1965 cu Jerry Lewis şi Tony Curtis protagonişti, comedia este jucată deja de opt stagiuni la Teatrul Elisabeta, iar de la premieră până în prezent a fost vizionată de peste 60.000 de spectatori.

Arhitectul Bernard, personajul principal, este un burlac convins şi un playboy veritabil care îşi trăieşte viaţa în compania a trei stewardese superbe, dar care nu au habar una de cealaltă. Acest lucru este posibil datorită unui mecanism impecabil planificat în baza analizei amănunţite a orarelor de zbor şi a iscusinţei menajerei sale, Bertha. Numai că un nou model de avion Boeing introdus pe piaţă dă peste cap toate orarele de zbor şi aduce împreună în acelaşi oraş, iar apoi în aceeaşi casă, toate cele trei logodnice stewardese. 

Bernard încearcă să redreseze situaţia implicându-l pe bunul său prieten de la ţară, Robert. Acesta, un timid, uită ce minciuni trebuie să spună şi cui, ceea ce iscă o înlănţuire de situaţii comice. Spectacolul "Boeing Boeing" va fi jucat pe 29 ianuarie, de la ora 20, la Casa de Cultură a Sindicatelor, biletele fiind puse în vânzare la preţuri de 70, 80 şi 90 lei la sala de spectacol şi pe bilet.ro. 

To be continued... 

Tot Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui pe 30 ianuarie spectacolul "Coasta din viaţa lui Adam", o "viziune în cheie comică a vieţii de după moarte". Autorul şi regizorul este Octavian Strunilă, prezent şi în distribuţie, alături de Leonid Doni, Paul Ipate, Anca Dinicu şi Oana Strunilă.

"Suntem martori la Judecata de Apoi a lui Manuel, un tânăr muzician care moare şi ajunge în Cer. Aici primeşte din oficiu un avocat şi viaţa îi este luată la bani mărunţi. Câte iubite a avut, de ce le-a părăsit şi pe care a iubit-o mai mult?", îl prezintă organizatorii. Biletele se vând la CCS la preţuri între 50 şi 80 de lei, în funcţie de locul în sală.

Spectacolele care mizează pe râsete nu se vor încheia în ianuarie. Pentru februarie, Teatrul Regina Maria pregăteşte premiera spectacolului "Revizorul", o comedie de moravuri a dramaturgului rus Nikolai Gogol, despre funcţionarii corupţi dintr-un orăşel de provincie care află că un inspector va veni să-i ia la puricat. De comedii, aşadar, orădenii nu vor duce lipsă. Le mai trebuie doar poftă de râs... 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON