URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2021, 20:00

Hai la rafting! Master Adventure a dat startul noului sezon de activităţi în natură la Vadu Crișului (FOTO)

Hai la rafting! Master Adventure a dat startul noului sezon de activităţi în natură la Vadu Crișului (FOTO) foto: Master Adventures
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii de la Master Adventure, cea mai mare firmă de sporturi outdoor din judeţ, îi aşteaptă pe bihoreni şi turişti în Vadu Crişului, la ture de rafting, dar şi la alte activităţi interesante în aer liber cum ar fi via ferrata, caiac, paintball sau tir cu arcul. 

Primii temerari au fost câţiva bihoreni care au ajuns în weekend în Vadu Crişului, tocmai la startul sezonului de activităţi de aventură, și s-au încumetat la rafting pe Crişul Repede şi la via ferrata. 

"Cel mai aventuros traseu de rafting, în care ai parte atât de adrenalină, cât şi de frumuseţea defileului Crişului Repede, este cel de 10 kilometri, de la Peştera Unguru Mare din Şuncuiuş până la sediul nostru", a explicat Remus Dan, unul dintre cei doi fraţi care deţin Master Adventure.

Potrivit acestuia, pentru a respecta regulile sanitare din timpul pandemiei de coronavirus, doar familiile vor putea intra în bărcile mari, unde au loc 6 sau 8 persoane, iar ceilalţi aventurieri pot încerca caiacele sau bărcile de două persoane.

O tură de rafting costă 120 de lei pe persoană, turiştii primind echipamentele necesare şi având parte de îndrumarea unui instructor.

Sezonul de rafting 2021 este cel de al 14-lea pentru echipa de la Master Adventures.

Tot alături de Master Adventure, bihorenii şi turiştii vor putea încerca şi via ferrata, mai precis căţărarea pe trasee montane special amenajate, unele dintre ele putând fi parcurse şi de începători. "În zonă avem două trasee, unul pentru începători, denumit Peretele zânelor şi celălalt, de nivel mediu, Casa Zmeului care are şi un pod suspendat", mai explică instructorul.

O tură de via ferrata costă 80 de lei pe persoană. Participanţii primesc şi în acest caz echipament de siguranţă (cască, ham şi lonjă dublă de asigurare) şi sunt îndrumaţi de un ghid.

Doritorii mai pot alege paintball pe echipe, tir cu arcul sau ture cu bicicleta prin pădure, iar copiii pot încerca Bubble Socker, un joc pe echipe, în care fiecare participant intră într-o minge uriaşă şi încearcă să-i învingă pe adversari. Aceste activităţi costă câte 50 de lei.

Cei care vor să încerce pot afla mai multe detalii pe pagina de Facebook, pe site sau sunând la numărul de telefon 0727-606.153.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON