URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2022, 14:42

Hai la meci! Elevii din satele Bihorului vor veni gratuit la competițiile CSM Oradea

Hai la meci! Elevii din satele Bihorului vor veni gratuit la competițiile CSM Oradea (sursa foto: Roby Boros)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii care locuiesc în satele din Bihor au șansa să vină în excursie la Oradea, la final de săptămână, și să simtă efervescența unui meci sportiv.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Clubul Sportiv Municipal Oradea au încheiat un parteneriat în baza căruia elevii de la țară vor avea acces gratuit la meciurile echipelor de handbal, polo, baschet și fotbal din Oradea.

Modele pentru elevi

Inspectorul școlar general Horea Abrudan și Șerban Sere, șeful CSM Oradea, au semnat protocolul de parteneriat luni, în fața jurnaliștilor orădeni. „Ce ne dorim de la acest parteneriat? Un punct evident ar fi atragerea copiilor față de sport, față de mișcare. Cunoaștem cu toții care sunt beneficiile sportului pentru sănătate, iar copiii pot învăța multe de la sportivi. Pot învăța ceea ce înseamnă disciplină, pot învăța cum să se organizeze, să fie empatici, să fie plini de compasiune. Și, de ce să nu recunoaștem, un sportiv bun este și inteligent și așa ne dorim să fie și copiii noștri”, a declarat șeful IȘJ Bihor.

Potrivit lui Abrudan, cu acest prilej, copiii ar putea și vizita Oradea, mai cu seamă că mulți dintre elevii din mediul rural nu au fost niciodată în reședința de județ. De altfel, inspectorul școlar general a precizat că ideea acestui parteneriat, veche de peste doi ani, i-a venit chiar după ce a aflat situația unei eleve din Bihor care a ieșit prima oară din satul ei când a participat la o olimpiadă națională.

La orice meci

CSM Oradea urmează să comunice Inspectoratului Școlar calendarul meciurilor de-acasă pentru fiecare din echipele orașului, în general desfășurate vinerea după-amiaza și sâmbăta, iar apoi IȘJ va anunța școlile din mediul rural, astfel încât să propună câți copii trimit. Elevii vor veni cu microbuzele școlare și vor intra gratuit la meciuri, inițiatorii acestui parteneriat sperând că vizionarea din tribune îi va „molipsi” pe elevi spre o viață cât mai activă.

„Sunt mandatat de conducerea clubului FC Bihor, așa că, dacă doresc, elevii pot să participe și la meciurile de fotbal”, a precizat Șerban Sere.

Potrivit acestuia, la fiecare meci vor putea intra între 50 și 100 de copii, dar există și posibilitatea ca aceste locuri să fie suplimentate, dacă va exista cerere.

Învață să înoate

Cu același prilej, Sere a anunțat și că terenul de sport multifuncțional pe care CSM Oradea l-a amenajat în curtea Școlii Gimnaziale Oltea Doamna a fost finalizat și că speră că orașul va mai avea oameni de bine care să investească în asemenea facilități pentru toate școlile din municipiu. Pentru amenajarea acestui teren, CSM a organizat și un dineu caritabil, cu prilejul meciului All Star Game ținut în primăvară la Oradea, când a fost inaugurată și Oradea Arena.

De asemenea, după doi ani de pandemie, s-au reluat și cursurile de înot pentru elevii de clasa a II-a din Oradea, organizate cu sprijinul Primăriei municipiului. Potrivit lui Sere, părinții plătesc cursul de inițiere, în timp ce orașul asigură transportul lor gratuit la Bazinul Olimpic, locul unde învață să înoate.


Șerban Sere (stânga) și Horea Abrudan (dreapta) au semnat, luni, acordul de parteneriat

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON