URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2020, 18:08

GALERIE DE IMAGINI din Oradea în ziua de Paşte: Străzi aproape pustii, tramvaie goale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ziua de Paşte, străzile Oradiei au fost aproape goale. Puţinii orădeni surprinşi de fotoreporterul BIHOREANULUI duminică după prânz ieşiseră fie la o plimbare, de unii singuri sau cu animalele de companie.

Câţiva orădeni puşi pe activităţi sportive au fost surprinşi cu bicicleta şi la jogging.

În centrul Oradiei a fost pustiu. Pe strada Republicii nu s-a zărit picior de om, iar Piaţa Unirii era populată... cu porumbei.

Deşi au circulat toată ziua, tramvaiele nu au avut pasageri, fiind cu vagoanele aproape sau chiar goale.Nici pe şosele n-a fost mai multă mişcare, ci doar câte o maşină ici colo. 

O imagine interesantă a fost surprinsă de fotoreporterul BIHOREANULUI în Rogerius (fotografia principală), într-o zonă altfel extrem de aglomerată. Un bătrânel - personaj recunoscut de unii fiindcă e mereu la pas prin oraş purtând o şapcă marinărească pe care scrie "România" - a ieşit la plimbare purtând o geantă încărcată, însă s-a aşezat să se odihnească pe o bancă din zona pieţei, zonă care duminica aceasta a fost, aproape ca niciodată, pustie.

Se pare, deci, că cei mai mulţi orădeni au înţeles, așa cum le-au repetat autoritățile, că este mai bine să-şi petreacă Paştele în propriile locuinţe. 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
"., cei din urmă vor fi cei dintâi, și cei dintâi vor fi cei din urmă"....
Porumbelul,pasarea cea mai napastuita si vanata in Oradea de catre administratia Bolojan in frunte cu birtinezul Dorel Ilie Bolojan,este singura pasare care,mai are puterea si curajul sa ...populeze Piata Unirii pustiita de .... Ei,tot asa si oradeanul, mai birtinezule....Asta ca sa stii ce urmeaza !
Postat 22 Aprilie 2020, 01:01 de platona
@ roger Bine punctat.Aceasta este imaginea reala a urbei noastre,,"dezvoltata,transformata de birtinezul Dorel Ilie Bolojan & gasca
Opinia oradeanului,nascut si crescut in Oradea este socotita de catre corifeii aflati accidental in fruntea urbei noastre, a fi una subiectiva,una partinica,una afectiva...deci fara valoare,una neconforma cu trendul,cu aspiratiile si nevoile clasei politice aflate la putere azi,cu asiratiile puternicului clipei in Oradea (intamplator, un taran din Birtin)...Dar repede asimilat de institutiile statului, a caror menire ar fi,tocmai sa vegheze la salvgardarea patrimoniului si al nevoilor si interesului cetatenilor oradeni,acestea au devenit obediente,slugarnice,ba mai mult ,au devenit instrumentele de opresiune,control si intimidare ,impotriva libertatii de exprimare si de decizie a cetateanului oradean ....Azi,in Oradea,sunt valide doar opiniile alogenilor,ale viniturilor ,ale navetistilor.. . Oradeni,un lucru este clar...aveti ceea ce ati votat..o administratie fara coloana vertebrala,condusa de un taran birtinez si un oras caruia i se sterge identitatea cu fiecare zi ...Dar cui ii mai pasa ?..orasul oricum a devenit pustiu.. cu sau fara virus..
Postat 22 Aprilie 2020, 00:33 de platona
Roger
Du-te la Bârlad, acolo nu sa construit nimic din 1984. Super fain acolo, ar fi o plăcere pt tine sa te stabilești. Du-te in anii '80 sa vezi ce fain arata piata Rogerius cu Ali Baba meșter Manole, doar o clădire și plin de cai și vaci în jur ( sau înjur ). Am fost în Golden gate Park, am fost în Central Park, am fost în Hyde Park, nu trebuie sa mă duc pe GOAGLE sa văd. Îți recomand ție să mergi. I-ați bilet și du-te.
Postat 19 Aprilie 2020, 23:34 de Sandu2100
deschideti-va ochii si mintea, orasul se urateste cu tot ceea ce se construieste acum!
Hristos a Inviat! pozele sunt foarte faine, fotograful e talentat. e minunat sa vedem frumusetea orasului, chiar daca e gol... si nu se poate sa nu observam cat de gri si fara viata arata zona pietei Rogerius..... ceea ce se construieste acum dpv arhitectural este o rusine pt oradeni. nu are nimic a face cu modernismul, cu inovatia/armonia, ceea ce e foarte trist, de plans chiar. ne laudam mai departe si traim din turismul facut pe seama cladirilor vechi de 100-200-300 ani - asta ce spune despre noi acum?! depre ceea ce se promoveaza, despre viziunea conducatorilor urbei, despre valorile din 2020? consider un esec lamentabil podul refacut din centru, stalpii de curent montati (deja celebrele spanzuratori, mai nou cu model de melc in piata Ferdinand), piata Rogerius, noua cladire de langa Tribunal si cea de pe locul fostului spital nr 5, viitor incubator de afaceri, cum le place lor sa spuna. oameni buni, treziti-va! lasati-va orgoliul si aroganta deoparte, cereti ajutor de la specialisti cu adevarat inspirati si talentati, care pot face lucruri de lauda in constructii, urbanism si peisagistica in Oradea! acest oras are venituri uriase in fiecare an, se pot aloca bani pentru idei valoroase, pline de creativitate. uitati-va pe Google cum ar trebui sa arate un parc sau o piata, un centru de afaceri in Europa, Japonia/Coreea de Sud, SUA si Canada, nu trebuie sa inventati voi roata, ci doar sa va deschideti ochii si mintea! la limita putem chiar apela la studenti sau absolventi/arhitecti din strainatate, cu siguranta ar putea sa se implice pro-bono sau pentru premii simbolice/recunoastere publica. si nu am vorbit inca despre dealul ciuperca - aceasta patanie oribila care ar fi trebuit sa spulbere definitiv clanul Tivadar din contractele cu CL / CJ. un asemenea esec inseamna un act grav de non-profesionalism si atentat la siguranta cetatenilor, cu atat mai mult cu cat li s-au platit sume uriase in euro pt proiect . DA, Oradea este frumoasa pentru ca asa am mostenit-o, dar se urateste din ce in ce mai mult sub incapacitatea si insensibilitatea celor care cârmuiesc orasul acesta binecuvantat.
Postat 19 Aprilie 2020, 20:25 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON