URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 17 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă nu avem aeroport, de ce nu avem? Dacă am făcut aeroport, de ce nu avem avioane? Dacă avem avioane, de ce sunt așa de scumpe biletele? Dacă subvenționăm biletele, sigur în altă parte e mai ieftin. Dacă ar veni Birta și Bolojan să dea 10 euro fiecărui călător, precis vom afla că în alte locuri companiile lasă pasagerii să joace cruce cu pilotul automat, bașca asigură întâlniri romantice cu însoțitoarele de zbor...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
24 Mai 2024, 18:00

Gală dedicată studenților străini, cu demonstrații de dans, la Universitatea din Oradea

Gală dedicată studenților străini, cu demonstrații de dans, la Universitatea din Oradea (foto: Universitatea din Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea a organizat recent a doua ediție a „International Gala”, un eveniment dedicat studenților străini care învață în facultățile locale, a anunțat vineri instituția academică, printr-un comunicat de presă.

Diversitatea a fost celebrată cu dansuri tradiționale din țările de unde provin tinerii, reprezentate chiar de ei. „Am avut parte, încă o dată, de o imagine a bogăției culturale pe care o aduc cu ei studenții internaționali de la Universitatea din Oradea”, a declarat Corina Ardelean, șefa Biroului „Admitere 365” din cadrul UO.

De asemenea, în cadrul evenimentului, studenții internaționali care s-au remarcat prin performanțe academice și implicare în viața universitară au fost premiați, iar toți participanții au avut ocazia să-și testeze cunoștințele despre diferite culturi într-un concurs interactiv. 

Alături de profesorii care au participat la gală, studenții străini au vorbit despre integrarea lor și despre rolul crucial al comunității academice în acest demers.

„A doua ediție a International Gala a fost un succes deosebit, demonstrând încă o dată angajamentul Universității din Oradea pentru promovarea diversității și excelenței academice. Evenimentul a consolidat legăturile dintre studenții internaționali și comunitatea academică, creând un mediu propice pentru schimburi culturale și colaborare”, a concluzionat Corina Ardelean.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6576 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON