URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2021, 09:15

Fosta casă de modă Venus din Oradea va fi reabilitată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clădirea din Piaţa Ferdinand nr. 2 în care a funcţionat Casa de Modă Venus urmează să fie reabilitată. Proiectul a primit aviz favorabil, joi, în şedinţa Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului.

"Firma S.C General Recovery S.R.L a solicitat în cadrul CMUAT avizul Arhitectului Şef pentru modificări faţade, schimbare tâmplărie, recompartimentări interioare şi consolidare structurală la imobilul situat în Piaţa Regele Ferdinand nr. 2 (Fosta Casă de modă Venus)", se arată într-o informare transmisă în aceeaşi zi de reprezentanţii Primăriei Oradea. 

Lucrările de reabilitare a imobilului vor fi primele de la construcţia clădirii.

"Clădirea în care a funcţionat fosta Casa de Modă Venus şi blocul cu etaj din Piaţa Ferdinand au fost construite între anii 1968 -1969 pe un teren intravilan central, în urma demolării a Casei Weidlich în anii 1950. Clădirea Casei de Moda este opera arhitectului Kádár Géza, iar blocul a fost proiectat de Ioan Ardelean. Aceasta fost prima investiţie în domeniul industriei uşoare după al doilea război mondial. Aşa cum se ştie, Oradea avea un istoric bogat în domeniul industriei de confecţii, cei mai buni croitori lucrând în cadrul Cooperaţiei Cootex", mai transmit reprezentanţii municipalităţii. 

După finalizarea lucrărilor, clădirea ar urma să aibă un aspect "modern şi aerisit". "Astfel, prin proiect se propune desfiinţarea jardinierelor de la geamuri, mărirea ferestrelor, dar şi reabilitarea faţadelor şi a învelitorii. Totodată, se vor monta lifturi noi în poziţiile celor existente, realizându-se încă o staţie în plus pentru acoperiş", se detaliază în informarea Primăriei.

Firma General Recovery SRL, având sediul în Sînmartin, o cifră de afaceri pe anul trecut de doar 42.000 lei și ca principal obiect de acviitate inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate, este controlată de omul de afaceri Egei Tibor Gyorgy, care, printre altele, figurează ca administrator și la societățile Nutripork, controlată de Iosif Pazuric, și Capital Assets Land and Property Invest, aparținînd invesitorului imobiliar Adrian Florin Mihuț.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Randare before and after
Bine ca au postat poza cu situatia curenta si randare cu situatia propusa, sa isi dea seama mai clar de impactul propus asupra cladirii.
Postat 26 Iunie 2021, 18:57 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON