URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2023, 16:05

Filmați în flagrant: amenzi mari pentru persoanele înregistrate de „Big Brother” că au aruncat gunoaie pe drumuri și în Criș (VIDEO)

Filmați în flagrant: amenzi mari pentru persoanele înregistrate de „Big Brother” că au aruncat gunoaie pe drumuri și în Criș (VIDEO) (sursa foto: Consiliul Județean Bihor)
Filmați în flagrant: amenzi mari pentru persoanele înregistrate de „Big Brother” că au aruncat gunoaie pe drumuri și în Criș (VIDEO) (sursa foto: Consiliul Județean Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Camerele de supraveghere instalate de Consiliul Județean Bihor în diferite locuri din județ pentru a identifica persoanele care aruncă gunoaie în zone neamenajate în acest scop își fac banii.

De la începutul anului și până la jumătatea lunii martie, cu ajutorul lor, au fost depistați noi contravenienți, care au fost „arși” cu amenzi de 185.000 lei.

9 amendați

Potrivit unei informări a administrației județene, în baza imaginilor surprinse de camere lucrătorii Inspectoratului Județean de Poliție au identificat persoane care au aruncat gunoaie atât pe marginea unor drumuri județene, cât și în albia Crișului Repede, în comuna Șuncuiuș.

„Pe drumurile județene au fost aplicate în luna ianuarie două sancțiuni în valoare de 20.000 lei, iar în luna februarie trei sancțiuni în valoare de 90.000 lei. În luna martie, până în prezent, au fost identificate patru persoane care au aruncat deșeuri în albia Crișului Repede, acestea primind sancțiuni în valoare totală de 75.000 lei”, a informat CJ Bihor printr-un comunicat de presă dat publicității miercuri.

Administrația județeană a transmis și imagini înregistrate de aceste camere, o filmare arătând cum localnici de etnie romă din Șuncuiuș aruncă gunoaie în Criș, iar o alta pe șoferul și pasagerul unei autoutilitare debarasându-se de câțiva saci de deșeuri pe marginea unei șosele.

37 de camere în județ

CJ Bihor a achiziționat la începutul anului 2021 patru camere de supraveghere performante pentru monitorizarea drumurilor județene, care permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile, controalele având caracter permanent, iar dispozitivele fiind amplasate aleatoriu, în parcări, pe drumurile județene.

Camerele mobile de pe șoselele județene sunt instalate fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren, iar în acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor.

Totodată, sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din Bihor, fiind montate nouă camere de supraveghere video în cinci parcări unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri. În același timp, sunt montate și 22 de camere video fixe în Defilul Crișului Repede.

Acțiunile de identificare și sancționare a persoanelor care aruncă deșeuri în zone nedestinate colectării lor, fraudulos, sunt posibile datorită unor parteneriate încheiate de CJ Bihor cu Prefectura, Inspectoratul de Poliție Județean, Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu, cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect și cu primării din județ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Cel cu mașina era înspre Beiuș, pe la Bitii, acolo sunt mulți nesimțiți...
Beiuș și Ștei e plin cu nesimțiți de gen, mai ales că unii dintr-e ei s-au aciuat în Oradea și lucrează în Primăria Oradea, dar și prin Primăria Beiuș. Am avut o experiență chiar cu cei de la Mediu din zonă dar și cu Primarul Beiuțului când am reclamat că se aruncau vopsele, scutece, câini uciși, mizerii de nedescris chiar și mobilier în râulețul care trece prin oraș, am surprins chiar pe șefa de la Mediu din beiuș că arunca moloz în râu, am depus reclamație scrisă nici răspuns nu mi-au fost trimis. Cam atât am avut de spus. Trageți voi concluzia.
Postat 23 Martie 2023, 20:03 de Morometul
Trebuie mai multe camere
Și reclamă puternică.
Postat 22 Martie 2023, 22:30 de Sandu2100
Mda,
Cata gratie si dezinvoltura la doamna din poze, parca a dus o ofranda zeilor. Loc privilegiat, pe malul raului. La cel cu dubita trebuie sa apreciem ca a depus gunoiul in saci, langa cos. Si evident sa-l amendam ca sa nu mai faca asa ca nu e ok. Camera de pe cris as reloca-o, de la aia nu se va scoate bani in veac. In locul camerei as pune o pubela langa intrarea pe pod sa nu mai arunce in apa.
Postat 22 Martie 2023, 22:24 de nihil
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON