URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 August 2021, 13:44

Festival internațional de muzică în Băile Felix, cu premii de 30.000 lei. Vor cânta Paula Seling și Aurelian Temișan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iubitorii de muzică sunt invitați la prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară Enjoy Music, care va avea loc în Băile Felix în weekend. La concursul de muzică vor putea participa doar copii și tineri, câștigătorul ediției fiind premiat cu înregistrarea unei piese în studioul lui Marius Moga, iar ceilalți fruntași, cu premii în valoare totală de 30.000 lei.

Evenimentul se va desfăşura în piaţeta de lângă Ştrandul Apollo şi va debuta vineri, la ora 19.30.

Potrivit organizatorilor, în deschiderea festivalului vor cânta Paula Seling, Luminiţa Anghel, Nico, Aurelian Temişan, Ovidiu Anton, Ovidiu Lazăr, Corul şi soliştii Enjoy Music: Natalia Bendre, Rebeca Moje, Cristina Felappi, Georgiana Caba şi Alesia Vasile, Cristina Pantea (solistă a Liceului Tehnologic Felix) şi interpreţi din Grupul Vivere: Cezara Găvruţa, Maya Siladi şi Ina Rus.

În cea de-a doua zi, sâmbătă, între orele 12.30 şi 19.30, în aceeaşi piaţetă, spectatorii îi vor putea asculta pe concurenţii care s-au înscris în competiţie, copii şi tineri cu vârste cuprinse între 4 şi 19 ani. Ei vor cânta atât solo cât şi în grupuri. 

Prestaţia concurenţilor va fi jurizată de personalităţi din lumea muzicii, preşedintele juriului fiind muzicianul italian Jurij Ricotti, alături de compozitorul italian Francesco Morettini (IT), artistul Marco Brusati tot din Italia, Paula Seling, Ovidiu Anton, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Nico, Aurelian Temişan, artista Zorica Ninkovic din Serbia şi Alexandru Ilie.

Concursul va aduna concurenţi din toată ţara, la preselecţii înscriindu-se 240 de copii şi tineri.

Duminică, de la ora 12, va avea loc gala de premiere a câştigătorilor. Cel mai talentat concurent va fi răsplătit cu o sesiune de compoziţie în studioul DeMoga Music din Bucureşti, care-i aparţine cunoscutului artist Marius Moga. Ceilalţi concurenți aleşi de juraţi vor primi premii în valoare totală de 30.000 lei.

"Ne dorim ca acest festival să ofere contextul în care tinerii pasionaţi de muzică îşi pot evalua şi dezvolta competenţele muzicale şi chiar contextul în care să îşi găsească o rampă de lansare. Sperăm ca participanţii, profesorii, compozitorii şi producătorii prezenţi să poată socializa, să creeze noi relaţii, premise ale unor colaborări viitoare", au declarat reprezentanţii Şcolii de muzică Enjoy Music, organizatorii evenimentului. 

Intrarea la festival va fi liberă, participanţii fiind obligaţi să respecte regulile de distanţare şi toate normele sanitare de protecţie pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

"Enjoy Music" este o şcoală de muzică orădeană din cadrul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, unde copiii şi tinerii pot participa la cursuri de canto, pian, chitară şi cor. Totodată, este şi un studio de înregistrări, dedicat tuturor celor ce doresc să înregistreze atât piese muzicale, cât şi voice overs, audio-books sau jingle-uri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON