URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2023, 17:21

Festival cu bijuterii handmade la Oradea. Expun designeri din 20 de țări

Festival cu bijuterii handmade la Oradea. Expun designeri din 20 de țări ilustrație generică / sursa: pexels.com, cottonbro studio
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Casei Darvas-La Roche și la Sinagoga Neologă Sion din Oradea vor găzdui în perioada 7-11 iunie ART Jewelry Festival, un eveniment care va reuni 40 de designeri de bijuterii handmade din 20 de țări.

Potrivit unui anunț al organizatorilor, creatorii de bijuterii vor prezenta publicului „accesorii unicat, realizate prin tehnici inedite, de mare impact vizual”. 

Festivalul este o inițiativă a fondatorilor comunității Loja Pasionaților de Mărgele, Ana și Marisha Zaporojan, susținută de Laura Bogdan Hancăș și Robert Bogdan. Partener oficial al ART Jewelry Festival este Oradea Heritage - Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor.

„Evenimentul va avea loc la Oradea în perioada 7-11 iunie în incinta Casei Darvas-La Roche, precum și la Sinagoga Neologă Sion și va cuprinde: paradă de modă cu bijuterii, ateliere de confecționat mărgele, expoziții, muzică live, un concurs de fotografie instantanee digitală, licitația în scop caritabil «Duete mărgelistice în stil Art Nouveau» în sprijinul Centrului de Scleroză Multiplă Oradea Bihor. În cadrul Galei de Bijuterie, fiecare participant va prezenta câte o colecție de bijuterii din 5 piese care întră în competiția pentru titlul de Cel Mai Bun Designer al Festivalului!”, se arată în anunțul publicat pe Facebook de organizatori.


PROGRAMUL FESTIVALULUI

7 iunie, ora 19:00 - Sinagoga Neologă Sion

Expoziție foto cu lucrări Duete mărgelistice în scop caritabil
Prezentare de moda cu bijuterii
Eveniment caritabil în sprijinul Centrului de Scleroză Multiplă Oradea

8 iunie - Casa Darvas - La Roche

ora 18.00 - Vernisarea expoziției de bijuterii
ora 19.00 - Prezentare de moda cu bijuterii
Moment artistic

9 iunie - Casa Darvas - La Roche

Intre orele 11.00 - 16.00: Ateliere de mărgelit
ora 19.00 - Prezentare de moda cu bijuterii
Moment artistic

10 iunie - Casa Darvas - La Roche

Intre orele 11.00-16.00: Ateliere de mărgelit

11 iunie - Casa Darvas - La Roche

Intre orele 11.00-16.00: Ateliere de mărgelit
ora 19.00 Seara de GALĂ.
Moment muzical
Premierea participanților

Participanti ART Jewelry Festival 2023

Armenia - Lilit Adamyan
Argentina - Daniela Lasdica
Belgia - Olga Rummens
Cehia - Galina Cheremisina
R. Moldova - Victoria Berdaga Știrbu,
Portugalia - Larysa Radzhabova
Kazahstan - Victoria Sultanova
Ungaria - Zsuzsanna Lázár, Gabriella Jasz
Spania - Cabe Abril Sandoval
Estonia - Natalia Maier
Norvegia - Lidia Olaru
Timorul de Est - Ivan Costa
Georgia - Mancho Zaridze
Franța - Anneta Valious
Ucraina - Alla Vizir, Elena Deriabkina, Nataliia Mariash, Hanna Kubarova
Bulgaria - Nina Solnishkina, Sabina Vladimirova, Yana Cvetkova
Polonia - Krystina Latosik, Adrianna Latosik
Israel - Svetlana Dubinsky, Olga Shneiderova, Elena Yudovich
Italia - Laura Giusti, Silvia Antonelli, Luisa Nasta
România - Ida Pázmán, Cerasella Zangor, Andrea Zelenak, Laura Bogdan Hancăș, Aldona Pintea, Epsen Memet, Luisa Georgescu, Adela Lazar, Mihaela Gherdan, Cerasella Zangor, Patricia Drăghiciu, Ana Zaporojan

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON