URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2022, 15:14

Femeile din PSD Bihor au o nouă şefă, după plecarea Stelei Babău. PSD Beiuş a fost preluat de un fost procuror

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăriţa comunei Câmpani, Valentina Ţoţa, a preluat conducerea organizaţiei de femei a PSD Bihor după plecarea din partid a fostei şefe, Stela Babău, acum preşedintă peste filiala judeţeană a Alianţei pentru Patrie. Decizia a fost luată de Biroul permanent al PSD Bihor şi a fost anunţată pe Facebook de liderul filialei, deputatul Ioan Mang. 

„A fost neaşteptat"

"Organizația Femeilor Social-Democrate Bihor merge înainte! Astăzi, Biroul Permanent al PSD Bihor a hotărât ca doamna primar Valentina Țoța, vicepresedinte al PSD Bihor, să fie președinte interimar al OFSD Bihor, cu misiunea de a organiza și dezvolta intr-un termen scurt toate organizațiile locale ale femeilor social-democrate din județ, pentru a pregăti astfel Conferința Județeană a OFSD Bihor", se arată în postarea care o laudă pe noua șefă.

Fost consilier judeţean în perioada 2012-2020, Valentina Ţoţa (fostă Butișcă) este, de altfel, cunoscută ca o apropiată a liderului PSD Bihor. 

Contactată de BIHOREANUL, primăriţa comunei Câmpani susţine că nominalizarea ei pentru noua funcţie a reprezentat o surpriză. "Eu am ajuns şi mai târziu la şedinţă, a fost neaşteptat", spune Ţoţa, care a avut-o ca şi contracandidată pe primăriţa PSD a comunei Ceica, Anca Şovre, şi a câştigat la o diferenţă de 2 voturi.

Pentru perioada următoare, organizaţia va trece printr-o perioadă de analiză. "Trebuie să analizez toate organizaţiile, să reactualizăm listele cu membri. Va fi de lucru", spune Ţoţa.

Fost procuror, şef de partid

În aceeaşi şedinţă de miercuri, Biroul Permanent al PSD Bihor a decis să-l instaleze interimar la conducerea PSD Beiuş pe fostul prim-procuror adjunct al Parchetului Bihor, Gligor Sabău, acum pensionar. Ex-procurorul s-a înscris recent în partidul social democrat şi susţine că i s-a propus preluarea funcţiei după plecarea Stelei Babău din partid.

La şedinţa de miercuri, când a fost votată propunerea, Sabău nu a avut contracandidat. "Asigur strict interimatul şi am ca obiectiv formarea unei echipe care să aducă un suflu nou în partid, până la organizarea alegerilor în cadrul organizaţiei. Trebuie să o iau de la zero, pentru că e un domeniu total diferit faţă de ce am făcut până acum", a declarat, pentru BIHOREANUL, noul şef al PSD Beiuş. 

Gligor Sabău a plecat din magistratură, prin pensionare, pe 25 martie 2022. A fost prim-procuror al Parchetului lângă Judecătoria Beiuș, în perioada 2003 - 2015, după care a fost suspendat din funcţie şi ulterior a fost trimis în judecată de DNA Oradea, într-un dosar în care era acuzat de corupţie, acuzaţii pentru care, în 2020, a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, pe motiv că faptele ori nu există, ori nu sunt prevăzute de legea penală. 

Ulterior, Sabău a revenit în magistratură, ca procuror la Parchetul Bihor şi a ajuns prin concurs prim-procuror adjunct, funcție din care s-a pensionat în martie 2022.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Bravo PSD
Asta da suflu nou, un fost procuror care atat timp cat a fost pe functie a santajat toti primarii din zona beiusului. Bravo PSD
Postat 30 Decembrie 2022, 21:38 de alin22
Pensionar?
Ce pensionar? Arata mai bine ca multi tineri domnul acesta Gligor Sabau. Ce pensie are domnul asta? De ce nu mai putea lucra?
Postat 30 Decembrie 2022, 15:18 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON