URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2023, 14:31

FC Bihor încheie sâmbătă, în nocturnă, seria jocurilor de acasă din acest an, cu derby-ul cu Poli Timişoara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce au jucat cu FCSB şi Dinamo în Cupa României, dar şi cu Phoenix Buziaş în campionat, fotbaliştii de la FC Bihor vor disputa și ultimul joc de pe teren propriu din acest an calendaristic în nocturnă, sâmbătă, cu începere de la ora 17, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”.

Se anunță un meci disputat, întrucât orădenii vor primi vizita echipei de pe locul 2 din serie, Poli Timişoara, în ceea ce reprezintă derby-ul campionatului.

Conducerea clubului FC Bihor a prefaţat disputa cu o conferinţă de presă pe care a organizat-o joi la stadion.

„Ne aşteaptă un derby cu Poli Timişoara, un meci important în seria noastră, cu o echipă de tradiţie, cu o echipă bună. Am hotărât, cu echipa, pentru suporteri, pentru orădeni, să mutăm meciul, pentru că iniţial a fost programat la ora 14. L-am mutat la ora 17, astfel va fi în nocturnă. Am zis că şi la meciurile din Cupa României, şi la meciul cu Buziaş, a fost un spectacol, iar suporterii au venit într-un număr foarte mare. Sperăm ca şi sâmbătă să vină cât mai mulţi”, a spus preşedintele George Tătar, în deschiderea conferinţei.

„Întâlnim un adversar puternic, cu nume în fotbalul românesc"

Analiza jocului care va opune primele două clasate în Seria a 8-a a Ligii a III-a a făcut-o antrenorul principal, Florin Farcaş, care s-a declarat încrezător în forţele şi potenţialul echipei sale.

„Suntem în pragul ultimului joc pe teren propriu, un joc important pentru noi, în economia clasamentului şi în tot ceea ce înseamnă demonstrarea potenţialului şi a calităţilor noastre, pentru că întâlnim un adversar puternic, un adversar cu nume în fotbalul românesc şi un adversar care luptă, ca noi, la câştigarea campionatului. Jocul are o altă încărcătură datorită faptului că, totuşi, este Poli Timişoara, iar Poli Timişoara reprezintă ceva pentru fotbalul românesc. Noi suntem pregătiţi, aşa cum am fost pregătiţi la fiecare joc până acum. Eu cred că suntem destul de maturi şi destul de în formă ca la jocul de sâmbătă să arătăm aşa cum ne dorim noi”, a declarat Florin Farcaş.

Florin Farcaş a spus că Marius Hosu şi George Cherman, jucători care vin după accidentări, sunt la 50% din potenţialul lor, iar Bogdan Vasile, undeva la 80%.

La conferinţa de presă a fost prezent şi Florin Chitaş, jucător care în ultima etapă, la Lipova, a marcat două goluri pentru orădeni.

„Este un meci mult aşteptat de toată lumea, un derby al primelor două clasate, două echipe de tradiţie. Noi suntem pregătiţi, ne-am antrenat bine în zilele acestea, suntem încrezători. Avem o singură opţiune: victoria. Avem toate atuurile să câştigăm acest meci, deoarece jucăm acasă, în faţa propriilor suporteri, suntem echipa de pe primul loc și n-am pierdut niciun meci în acest campionat”, a declarat Florin Chitaş.

În tur, la Timişoara, a fost meci egal

FC Bihor are 9 victorii şi 3 rezultate de egalitate în cele 12 etape de până acum şi, cu 30 de puncte, este liderul incontestabil al Seriei a 8-a din Liga a III-a.

De partea cealaltă, Poli Timişoara vine la Oradea de pe locul 2, cu 24 de puncte, obţinute după 7 victorii, 3 rezultate de egalitate și două înfrângeri.

Meciul tur, desfăşurat pe data de 16 septembrie, la Timişoara, s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 1-1, după ce la pauză a fost 0-0, iar în partea a doua, bănăţenii au înscris primii, prin Fabian Marincu în minutul 60, egalarea fiind adusă de Sergiu Bactăr în minutul 72.

În acel joc, desfăşurat pe Stadionul Electrica, FC Bihor a ratat o lovitură de la 11 metri, în prima repriză, prin Alexandru Sorian. El l-a fentat pe portar, care a plonjat în partea opusă, dar mingea trimisă de orădean a trecut pe lângă bară.

O victorie în acest duel ar duce bihorenii la 9 puncte faţă de Poli, ceea ce ar însemna că ar lua o opţiune serioasă în câştigarea seriei.

Se prezintă trofeul de minifotbal

Conducerea clubului FC Bihor aşteaptă cât mai mulţi suporteri alături de echipă la ultima partidă din 2023 de acasă, în acest sens în săptămâna premergătoare jocului au fost organizate şi mai multe concursuri, pe pagina de Facebook a clubului, dar şi în colaborare cu Radio Transilvania, iar câştigătorii vor putea să îşi ridice premiile doar în pauza meciului, astfel încât ei vor trebui să fie prezenţi la meci.

De asemenea, din punct de vedere organizatoric, preşedintele George Tătar a anunţat şi alte surprize, una dintre acestea ar fi şi faptul că înaintea partidei va fi prezentat publicului trofeul Cupei Mondiale de Minifotbal, pe care echipa României l-a obţinut la începutul acestei luni în Emiratele Arabe Unite.

El va fi adus de cei trei jucători bihoreni ai naţionalei: golgheterul Marius Balogh, Andrei Ferick şi Andrei Şumulan. Ei vor fi însoţiţi de Spiros Baltsavias, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Minifotbal Bihor, cel care a dezvoltat această ramură sportivă în judeţul nostru.

Porţile Stadionului Iuliu Bodola pentru derby-ul FC Bihor – Poli Timişoara se vor deschide cu două ore înainte de startul jocului, de la ora 15.

Confruntarea va fi arbitrată de o brigadă din Târgu Mureş, cu Claudiu Ştef la centru, Cosmin Bojan şi Alexandru Cozma la cele două tuşe. Observator pentru arbitri a fost desemnat Marcel Savaniu din Satu Mare, iar delegat de joc, Mihai Ţîra din Alba Iulia.


Etapa a 13-a a Seriei a 8-a din Liga a III-a la fotbal:

Vineri, ora 14
Avântul Periam – Şoimii Lipova
ACB Ineu – Phoenix Buziaş

Sâmbătă, ora 14
Gloria Lunca – Teuz Cermei – CSC Peciu Nou
Progresul Pecica – CS Socodor

Sâmbătă, ora 17
FC Bihor – Poli Timişoara

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON