URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2014, 08:40

FC Bihor a deschis seria jocurilor amicale cu o victorie clară la Sântandrei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Meciul a fost controlat cu autoritate de orădeni, care au marcat prin: Speroni, M. Vlad, V. Dobrescu, Sorian şi Nichita.

Partida s-a disputat pe o căldură mare, pe un teren foarte bun, iar primul gol a survenit în minutul 42, când nou-venitul în echipa orădeană, Raul Speroni, a transformat o lovitură liberă, executată de la 22 de metri. Un minut mai târziu, FC Bihor a dus scorul la 2-0, prin reuşita tânărului Marius Vlad, un jucător venit în probe de la Vâlcea. Acesta a înscris cu latul din 6 metri, după o centrare venită de pe stânga.

După pauză, în minutul 58, V. Dobrescu a dus scorul la 3-0, înscriind din interiorul careului, cu un şut pe jos, care a lovit mai întâi bara din dreapta portarului Gheţe. Golul al patrulea a fost înscris în minutul 81 de Alexandru Sorian, care a avut o superbă execuţie, trimiţând din colţul careului, plasat, peste portar. Două minute mai târziu, Nichita a stabilit scorul final, 5-0 pentru FC Bihor, care a finalizat din careu, după un un-doi cu Negrea.

"Am terminat prima parte a pregătirilor, cea a acumulărilor. Din acest moment începe o alta, a doua, cea a jocurilor de verificare. Vom disputa şapte jocuri până la începerea campionatului, în care lupta e deschisă pentru un post de titular şi pentru un post în primii 18. Ne bucură că am reuşit să înscriem de cinci ori, ne-am creat şi alte ocazii", a declarat, după partidă, antrenorul principal al FC Bihor, Alexandru Pelici.

"După cum s-a putut vedea, este o diferenţă de valoare între liga a II-a şi liga a IV-a, nu trebuie să ne bucurăm prea tare de scorul acesta mare, 5-0, dar atunci când a fost folosită echipa standard s-a văzut jocul, ei n-au ajuns în partea noastră de teren, decât foarte puţin. În ceea ce priveşte jucătorii nou-veniţi, în special mi-a plăcut foarte mult jucătorul sub 20 de ani pe care l-am adus, Marius Vlad, care cred că este un câştig pentru echipa noastră, un jucător de viteză, tehnic", a declarat, la rândul lui, preşedintele clubului FC Bihor, Viorel Nemeş.

"Pentru noi e important că am început jocurile cu nişte echipe foarte, foarte bune. Mă refer la UTA Bătrâna Doamnă, mă refer la FC Bihor, dar consider că numai aşa putem creşte şi putem evolua. Într-adevăr, la noi se simte o anumită nesincronizare între linii, pentru că au plecat foarte mulţi jucători, au venit foarte mulţi jucători. Până la începutul campionatului, cred că avem timpul necesar pentru a pune la punct şi anumite lacune care au apărut în jocul nostru în aceste două meciuri şi sper ca în jocurile următoare să arătăm altfel. Totuşi am întâlnit un FC Bihor într-o formă foarte bună, să  nu uităm asta, o echipă de liga a II-a, o echipă care după aprecierile mele va avea un cuvânt greu de spus în acest an în eşalonul secund", a precizat şi antrenorul echipei Crişul Sântandrei, Ciprian Dianu.

Crişul Sântandrei:  Gheţe - Fitero, Matei, Ţumălan, B. Popa - Raul Ţtefan - Gavrilaş, A. Maghiar, Iambor, Orbai - E. Popa. Au mai jucat: L. Dărăban, Copil, Crişan şi Morna. 

FC Bihor: Fildan (min. 30 Sălăjan, min 60 Smaranda) - Letan (min. 60 A. Achim), Pascariu (min. 45 Şoca), Fl. Lazăr (min. 60 Bactăr), A. Achim (min. 45 Lorincz, min. 75 V. Petricău) - Străuţ (min. 45 M. Stancu), Haş (min. 45 Sorian) - Zs. Lukacs (min. 33 Vlad, min. 60 Nichita), Speroni (min. 45 Marinescu, min. 72 Negrea), Cr. Cigan (min. 45 Luduşan, min. 75 I. Ban) - R. Lukacs (min. 35 V. Dobrescu, min. 70 Modan).

Următorul joc amical al echipei FC Bihor va avea loc vineri, 1 august, de la ora 10.30, la Stadionul "Iuliu Bodola", cu aceeaşi formaţie din Sântandrei, Crişul.


Iată programul meciurilor amicale din această vară ale echipei orădene:

- vineri, 1 august, ora 10.30: FC Bihor - Crişul Sântandrei

- miercuri, 6 august, ora 18.00: FC Bihor - Millenium Giarmata (Liga a III-a)

- sâmbătă, 9 august: FC Bihor - Olimpia Satu Mare

- miercuri, 13 august: Olimpia Satu Mare - FC Bihor

- sâmbătă, 16 august: FC Bihor - Naţional Sebiş

- miercuri, 20 august: FC Bihor - CS Oşorhei

Ediţia 2014-2015 a Ligii a II-a va debuta pe data de 30 august.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON