URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2023, 07:57

EXCLUSIV: Mărturia unui bihorean aflat în sediul Serviciului de Înmatriculări în momentul descinderii DNA şi DGA: “A fost ca în filme. Toţi angajaţii au fost puşi la perete”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bihorean aflat în sediul Serviciului de Înmatriculări și Permise Bihor joi, în momentul descinderii DNA şi DGA, a povestit în exclusivitate BIHOREANULUI amănunte despre modul în care au acţionat anchetatorii.

Bărbatul, căruia BIHOREANUL îi va spune Alin, pentru a-i proteja identitatea, nu stă în Oradea. Venise la Serviciul Înmatriculări conform programării făcute online, în jurul orei 11, pentru a-şi depune dosarul cu acte pentru înmatricularea unui autoturism şi pentru a-şi ridica dovada.

“Am stat mai mult de o jumătate de oră, timp în care în faţa mea au intrat mai multe persoane, cu teancuri de dosare. Eu aveam un unchi bolnav în maşină, nu mai puteam sta. Am plecat şi am revenit după o oră. La câteva zeci de secunde, au intrat procurorii şi poliţiştii”, spune el.

„Toţi erau albi ca varul”

Bărbatul a precizat că ofiţerii DGA au fost însoţiţi de mai mulţi procurori, între ei fiind şi procurorul şef al DNA Oradea, Bogdan Chiş, pe care l-a recunoscut din articolele BIHOREANULUI. Toate intrările în Serviciul de Înmatriculări și Permise au fost blocate, iar angajaţilor li s-a cerut să se ridice de la birou şi să stea lângă perete.

“A fost ca în filme. Toţi angajaţii au fost puşi la perete. Toţi erau albi ca varul. Într-un birou alăturat, am auzit cum cineva a ridicat tonul la o persoană, care n-a respectat ce i s-a cerut, s-a mişcat de la perete. Apoi o doamnă procuror, care era lângă mine, l-a sunat pe domnul prefect, i-a spus ce se întâmplă şi a cerut să trimită două persoane, să fie martori la percheziţii”, povesteşte Alin.

Ofiţerii DGA i-au filmat, pe rând, pe angajaţii aliniaţi, apoi s-au îndreptat, încet, spre birouri, filmând tot ce era la vedere. “Pe noi, cei care stăteam la rând, ne-au întrebat câte maşini avem de înmatriculat. Cei care aveau mai multe au fost rugaţi să stea deoparte, celorlalţi li s-a cerut să plece”, explică Alin.

Acesta a fost impresionat de politeţea anchetatorilor. “Era o doamnă mai în vârstă, s-a speriat, a început să plângă. I-au explicat ce se întâmplă, calm şi politicos. Ne-au spus tuturor că va trebui să facem o nouă programare, să revenim vineri sau luni. Eu le-am zis că vin de la 40 de kilometri şi am nevoie doar de o dovadă pentru dosarul depus. I-au cerut unui poliţist să-mi completeze documentul, să nu trebuiască să vin încă o dată”, zice Alin.

„S-a foit, căuta”

Prin prisma celor constatate, bărbatul crede că percheziţiile ar putea avea legătură cu faptul că angajaţii de la Serviciul de Înmatriculări Bihor nu respectau programările, favorizându-i, contra cost, pe samsarii de maşini second hand.

„Am văzut cu ochii mei ce se întâmpla, cum s-au băgat în faţa mea, o grămadă, unul după altul. O doamnă a intrat cu un maldăr de dosare, chiar înainte de intrarea procurorilor DNA. S-a fofilat şi a reuşit să iasă fără s-o observe cineva. Iar doamna de la ghişeul la care eram, când i-a văzut pe mascaţi, s-a tot foit, a tot căutat, probabil în dosarul dinaintea mea era ceva. Sincer, îmi pare bine că s-au dus peste ei, să-şi facă treaba”, zice Alin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Uscaturi tot mai sunt!
Tot respectul pentru cei care își fac treaba in conformitate cu programările și nu favorizează. Am avut de 3 ori în total nevoie de ei și de fiecare dată a mers struna, ba chiar o gluma doua, actele rezolvate în 5 min și gata. Păcat că încă mai sunt dinozauri și oameni slabi de înger printre ei, care se pretează la rahaturi de favoritisme cu sămsarii! Totuși au avansat mult față de acus câțiva ani. Să-și facă DNA treabă, foarte bine că mai descind din când în când.
Postat 08 Decembrie 2023, 20:04 de WolfSebastian
Multumit
Eu unul am inmatriculat in total vreo 5 autovehicule, dar de fiecare data am mers cu toate actele necesare pe care le-am gasit frumos insirate pe site-ul lor, am ajuns la ora la care am fost programat si in 5 minute am fost afara cu totul rezolvat. Uneori in aceeasi zi, la doua ore, am avut numerele, dupa care, in cateva zile, certificatul de inmatriculare acasa prin posta. Eu unul sunt mai mult decat multumit de felul in care se desfasoara activitatea la inmatriculari.
Postat 08 Decembrie 2023, 18:08 de SoulTrain
KP aka mama Omida
Ești mulțumită de poza acuma ::::))))
Postat 08 Decembrie 2023, 16:19 de Sandu2100
Bravo
De mult trebuia sa se intample asta , daca esti un simplu muritor de rand si nu cunosti pe nimeni te expediaza de nu te vezi, foarte obraznici daca nu stii sa pui in dosar ordinea actelor cu care au fost invatati de samsari ,la fel se procedeaza si la RAR foarte frustrati parca vin la servici obligati si gratuit
Postat 08 Decembrie 2023, 15:26 de Mircea_C
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON