URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 August 2020, 20:27

Este oficial: Ilie Bolojan candidează la CJ Bihor, iar Florin Birta la Primăria Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrunite vineri după-amiază, organismele de conducere ale organizaţiilor municipală din Oradea şi Judeţeană ale PNL Bihor au consfinţit decizia ca actualul viceprimar Florin Birta să candideze pentru funcţia de primar al Oradiei, în timp ce actualul edil Ilie Bolojan să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Propunerile pentru funcţiile de consilieri locali şi judeţeni urmează să fie stabiliţi până joia viitoare, pe 13 august. Deciziile au fost anunţate oficial vineri seară, printr-un comunicat al PNL Bihor.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, hotărârile au fost adoptate, pe rând, în Biroul Permanent Local al PNL Oradea şi apoi în Biroul Permanent Judeţean al PNL Bihor cu câte o singură abţinere de la vot, exercitată tocmai de viitorii candidaţi, Birta şi Bolojan.

"Am făcut parte din echipa care a pus Oradea pe harta celor mai performante oraşe din ţară, am lucrat alături de domnul primar Ilie Bolojan în toţi aceşti ani, iar scopul nostru a fost de a transforma Oradea într-un oraş modern. Sunt conştient că am o misiune grea, dar sunt convins că, avându-l pe domnul Bolojan la şefia Consiliului Judeţean, eforturile noastre comune de a duce Oradea şi judeţul mai departe în direcţia bună vor fi încununate cu succes. Oradea este pe mâini bune şi vom continua împreună ceea ce s-a făcut în Oradea în ultimii 12 ani", a declarat Florin Birta, potrivit comunicatului transmis de PNL Bihor.

Conform aceluiaşi comunicat, Bolojan a transmis: "A fost o onoare pentru mine să fiu primar al oraşului Oradea timp de 12 ani şi le mulţumesc orădenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. La progresele pe care le-a făcut Oradea în aceşti ani, în afară de meritul orădenilor şi al investitorilor, cred că un rol important l-a avut şi Primăria Oradea prin proiectele realizate".

Bolojan a adăugat, însă, că "dezvoltarea oraşului depinde mult însă şi de ce face Consiliul Judeţean”. „Aeroportul Oradea, de exemplu, este în subordinea Consiliului Judeţean, iar dacă vrem să avem mai multe zboruri de pe aeroport trebuie să schimbăm abordarea de până acum. Am luat decizia să candidez la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor pentru a îndrepta lucrurile şi, prin colaborarea cu Primăria Oradea, să asigurăm dezvoltarea în continuare a oraşului, dar şi a judeţului nostru. Domnul Birta a fost implicat anii aceştia în toate proiectele oraşului, le cunoaşte şi am încredere că le va putea duce mai departe. Sunt convins că va gestiona bine funcţia de primar", a mai spus actualul primar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Re: CI
Probabil am rămas în urmă cu informația asta ... care, în acest an, iar modifică "modificarea" anterioară. OK, în această situație ... merită să mă mobilizez pentru vot.
Postat 09 August 2020, 12:48 de CrisDumi
@CrisDumi: Teo, draga!
Tu esti cel care figureaza in registre la psihiatrie. Trateaza-te moșule, ca ajungi dinnou internat!
Postat 09 August 2020, 00:23 de HoneyBunny
CrisDumi
Din comentariul lui HoneyBunny, nu se înțelege nimic de retardați, doar probabil te simți
Postat 08 August 2020, 15:34 de Sandu2100
Vot uninominal
CrisDumi, presedintele CJ va fi ales prin vot uninominal de catre cetateni, nu va mai fi ca si in 2016 cand era ales de consilieri. S-a incercat o ordonanta de urgenta care sa modifice si sa se revina la alegerea prin vot indirect dar OUG nu a trecut, se pare, dupa spusele lui Predoiu, din motive de constitutionalitate.
Postat 08 August 2020, 12:25 de CI
HoneyBunny ... de ce jignești bihorenii ?!?
De ce spui, spre exemplu, că 68% sunt retardați ?!?
Postat 08 August 2020, 10:10 de CrisDumi
Fac pariu cu oricare dintre pupincuriștii "diliului", care vor schimba un fund de văduvă stătută cu unul mai alb ...
... că Bolojan fuge de rezultatul "muncilor" lui, respectiv de "îndatorarea" orașului pentru mult timp de acum înainte. Minte când spune ce o să facă consiliul județean cu el la "cârmă" și în ce va consta șefia lui ... pentru că nu electoratul alege președintele, ci majoritatea încropită după validarea consilierilor județeni. Mă surprinde că în niciuna dintre postări nu se constată, până acum, modul de alegere a conducerii județului !?! Bolojan fuge practic de electorat, urmare consecințelor "geniului" lui ce se vor cuantifica din 2021 încolo. Vorbește tipul de aeroport, de parcă județul ar avea un operator de zbor sau o să-și licențieze unul. Prostii, pentru că doar liniile aeriene pot cere "stație" și la Oradea, nu proprietarul infrastructurii aferente, care este aeroportul. Consiliul județean este "escala" lui Bolojan pentru alegerile parlamentare sau, dacă PNL nu dă rateu și reajunge la guvernare, să poată prelua o funcție executivă. Omulnu are nicio treabă cu orădenii sau cu bihorenii, s-a folosit de toți ca să-și atingă visele de mărire la nivel național !?! Cine îl cunoaște de pe vremea când făcea sluj pe la ușile lui Câmpeanu și Quintus, ori alți liberali aflați în urmă cu aproape trei decenii în urmă pe la vârful PNL, știe cu cine avem de a face în acest caz. Din păcate, "umbra" lui Bolo va mai bulversa orașul o vreme, până se va termina odată cu betonarea inutilă și va începe să crească vegetația, pe "marile realizări" în veci neterminate corespunzător scopului inițial.
Postat 08 August 2020, 10:06 de CrisDumi
sandul
Abia ti s-a uscat cerneala pe flotant si te dai mare orasan. Ei bine nu esti. Ai ramas acelasi badaran needucat venit de la ciada vacii dar spre norocul tau, acum nebunu va betona si va pube luminite si in satul tau.
Postat 08 August 2020, 08:03 de oradeanbihor
Buna gluma...de santier!Tupeu la acest birtinut!Dl MALAN este cel indreptatit sa candideze!
Dinastia birtineza..Taranul e pe camp,ura Lenutza mea!Din folclor ce credeati...!
Postat 08 August 2020, 02:37 de grigore
La judet ca la oras
Hai sa va vad pui de tarani: au parintii vostri cotete si betoane construite fara autoruzatie? au casele nerenovate? au pamanturi neintabulate? da' nelucrate? Nici nu stiti ce va asteapta. Foarte bine votati-l si luati-l dupa capul nostru, ca de Birta oricum nu ne stresam, fara bolo oricum e zero.
Postat 08 August 2020, 00:43 de oradeanbihor
CrisDumi, EXCALIBUR, Scortosul, Platona, Pinonel
ce faceți mai nebunilor, asta e o știre bombă si voi nu comentați ??? Aveți întâlnire la PSD-eu, va stabiliți grila de atacuri.? Nu l-am inclus pe ORADEANBIHOR ca el e primul care a conentat, se pare ca e de alt partid. La parcare ati fost primii. Ma-ti dezamăgit, ce ar trebui sa ma aștept de la voi ?? Sa spuneți in cor MU13PSD ::::))
Postat 08 August 2020, 00:43 de Sandu2100
Pronostic
La Oradea: PNL 68%, USR 14%, UDMR 11%, PSD 7%. La Judet: PNL 66%, USR 16%, UDMR 9%, PSD 9%.
Postat 08 August 2020, 00:18 de HoneyBunny
Oradea nu se poate dezvolta fără a ține cont de necesitatea dezvoltarii întregului Judet Bihor!
E necesar ca proiectele pentru Oradea să fie continuate de un om care le cunoaște și are capacitatea, expertiza și experienta de a le finaliza, un om care a învățat administrație de la cel mai bun primar din România. #TeamBirta
Postat 08 August 2020, 00:09 de BlackDot
Florin Birta, cartea câștigătoare a PNL in Oradea!
Spaima PSDului!!! Omul nu vine la serviciu sa stea!! E prezent in primarie la 6:50 si stinge ultimul lumina. PSDistii fac icter, urticarie, limbrici!!!
Postat 08 August 2020, 00:00 de HoneyBunny
Ce bine
Ar fi cea mai mare realizare sa-l vedem pe vicele Mang debarcat definitiv. Un ins ranchiunos care a facut mult rau judetului, blaturi non-stop si a promovat doar nulitati. E cazul ca Mr. Bolojan sa ridice tot judetul dupa modelul din Oradea. Sunt convins ca ne va surprinde in mod placut. Mult succes!
Postat 07 August 2020, 22:41 de Neutryno
#TeamBirta
Cel mai bun primar pe care il va avea Oradea!!!! Succes!!! 66% dinnou!!!
Postat 07 August 2020, 21:40 de continental
Genial!!!
Bravo!!!
Postat 07 August 2020, 21:38 de BlackDot
:::::))))))
Oare mor fraierii de ciudă::::)))))))
Postat 07 August 2020, 21:19 de Sandu2100
Perfect
Cu (marioneta) Birta pierzator si cu nebunu la CJ, rasuflam linistiti o perioada. Mi-e mila de peizanii din judet, orbiti de betoanele din Oradea. Habar nu au ce-i asteapta. Votati Bolo!
Postat 07 August 2020, 20:47 de oradeanbihor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON